cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Diranje i nosanje bebica

clock-img

29.05.2009, 22:50

clock-img

leli§

pencil-img

1201

IZVORNA PORUKA: merimaa

hehe i kod mene stalno moja sveki kaze isti moj ado...hehe pa se sad cesto smijemo na to a ja kontam ma bolje da govore da je isti on sta da kazu da ne lici bilo bi mi goreuser posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

jos uvijek sretno samujemo

"...The future''s in the air
I can feel it everywhere
Blowing with the wind of change..."

clock-img

29.05.2009, 22:52

clock-img

leli§

pencil-img

1201

IZVORNA PORUKA: Breskva

IZVORNA PORUKA: merimaa

hehe i kod mene stalno moja sveki kaze isti moj ado...hehe pa se sad cesto smijemo na to a ja kontam ma bolje da govore da je isti on sta da kazu da ne lici bilo bi mi goreuser posted image user posted image user posted image user posted image

Dobro je to moja svekrva kaže da je dijete na nju-user posted image user posted image user posted image nemam ništa protiv toga nek mi je živ i zdrav al popela mi se na glavu s tom izjavom

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
jao sa vama komauser posted image user posted image user posted image

jos uvijek sretno samujemo

"...The future''s in the air
I can feel it everywhere
Blowing with the wind of change..."

clock-img

30.05.2009, 10:25

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

Kad se bebac rodio moja svekrva je stalno ponavljalala kako je mali pljunuti otac, ma sve usta, nos, glava, nožni prsti, ma eto samo kitu nije spomenula valjda je stid bilouser posted image .
I moja jadna mama poslije tri dana slušanja stalno iste priče pokušala je provući:Pa eto ima uši na mamu, a moja svekrva na to: ma neeeeee, vidiš das u mu uši prave muške, ma orginal ko u A.... kad je bio mali.user posted image
Pa mogla je barem iz kurtoazije reći pa jest ima uši na mamu

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

30.05.2009, 10:45

clock-img

Anoniman

Ali kod mene je moj Andrej fakat pljunuti mm 100% ma ni usi na mene nemauser posted image user posted image user posted image ni nozni prst...ja se fakat pitam đe sam ja bila kada smo ga praviliuser posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

30.05.2009, 10:59

clock-img

mamma mumi

pencil-img

1074

e skorpija i kod mene ti je tako, doduse mali fakat ima noge moje orginal, e to je svekrva javno rekla, ali od tada pa kad god vidi dijete boso kaze: aaaaaa kako ima iste noge ko mati, ma dodje mi da kazem, pa sav je bona ko ja,  da nisi ga ti pravila. Mislim u sustini volim muza, i neka dijete bude zdravo i zivo i lici na koga hoce, ali da oni to nepotenciraju stalno i da bar ponekad kazu  ima nesto i majkino, nego jok. E neki dan kaze svekrva e sto mu je lijepo oblikovana glava, a velim ja nije se sama oblikovala vec zahvaljujuci majci koja ga je okretala, a da sam tebe slusala( jer je stalno to govorila), " treba na ledja nemoze samo sa strane bit cemu spicava glava"  bilo bi mu ko i u tvog sina ravno ko da ga je daska opalila, a ona ce  ma nije okretlala sam i ja svoga. Ma njima samo treba  kad su maliciozni, istom mjerom vracati. Drago mi je da i vi tako mislite, boga mi ja mislila kako sam losa, pukla ili sl pa mi to smeta

clock-img

30.05.2009, 11:15

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

Ma problem je što većina svekrva mojih prijateljica i kad dijete nije ni nalik na oca, stalno ponavljaju kako je mali ili mala isti njihov sin. Ne znam čemu to rivalstvo toliko ko da je ružno ako beba ima nešto na majku, pa bože dragi ko ga je rodio. Moj bebać zasad ima plave oči kao ja, a najviše bih na svijetu voljela da takve i ostanu jer barem za to ne bi mogla reći da je na oca. a som toga bio bi pravi mali zavdonik, crna kosa i ten na tatu, a plave oke na mamu, ih pa za nekih 20 godina mogao bi da bira među ovom generacijom sa RRuser posted image user posted image user posted image

clock-img

30.05.2009, 11:19

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

IZVORNA PORUKA: dadada

Ali kod mene je moj Andrej fakat pljunuti mm 100% ma ni usi na mene nemauser posted image user posted image user posted image ni nozni prst...ja se fakat pitam đe sam ja bila kada smo ga praviliuser posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image -baš isto i kod mene Emir isti moj muž,a dobro si to ti sročilauser posted image user posted image user posted image user posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

30.05.2009, 11:34

clock-img

Anoniman

ma to na koga lici mi vise dodje ko zeza, mislim na to se ne ljutim, nemam problema sa njegovim ili mojim roditeljima, sretni su ako im dozvolim da je uzmu i to im dosta,hahaha, ja sam vjestica, lijepo ja to upakujem da se ne ljute i tako da je niko ne gnjavi, a stranci na ulici, ma ja im kazem kad hoce da je vide-placa se user posted image user posted image user posted image , ali sam spremna sljedeci put kad joj neko na pola ulice dirne ruke da budem ostra i odvratna, mislim ja je ne diram jer je u fazi da sve trpa u usta a kamoli neko drugi, neki dan dosle kolegice s posla, pa hoce da je ljube, a ja lijepo dijete u nosiljku i evo rekoh mozete je gledatiuser posted image user posted image user posted image user posted image , a znaju svi da se ne salimuser posted image , lako se svima zezati a kad se razboli valja nama deverati, i da naravno pranje ruku je svima obavezno, a rekle su mi da je najbolje da nabavim hirursku opremu(rukavice, maske) user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

30.05.2009, 12:28

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: sahara

ma to na koga lici mi vise dodje ko zeza, mislim na to se ne ljutim, nemam problema sa njegovim ili mojim roditeljima, sretni su ako im dozvolim da je uzmu i to im dosta,hahaha, ja sam vjestica, lijepo ja to upakujem da se ne ljute i tako da je niko ne gnjavi, a stranci na ulici, ma ja im kazem kad hoce da je vide-placa se user posted image user posted image user posted image , ali sam spremna sljedeci put kad joj neko na pola ulice dirne ruke da budem ostra i odvratna, mislim ja je ne diram jer je u fazi da sve trpa u usta a kamoli neko drugi, neki dan dosle kolegice s posla, pa hoce da je ljube, a ja lijepo dijete u nosiljku i evo rekoh mozete je gledatiuser posted image user posted image user posted image user posted image , a znaju svi da se ne salimuser posted image , lako se svima zezati a kad se razboli valja nama deverati, i da naravno pranje ruku je svima obavezno, a rekle su mi da je najbolje da nabavim hirursku opremu(rukavice, maskeuser posted image user posted image user posted image user posted image

ja to imamuser posted image user posted image user posted image doduse samo maskeuser posted image user posted image al' to zato sto smo ja i mm bili prehladjeni kada je imao oko 1 mjesec...a vidis mogla bi poceti dijeliti gostima kada udjuuser posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio dadada -- 30.5.2009 12:29:09 >

clock-img

30.05.2009, 12:34

clock-img

Anoniman

ma nije zgoreg, sutiiii ma meni tek trebaju poceti dolaziti svi ti ljudi s posla i malo dalji, uhhhh

clock-img

30.05.2009, 12:41

clock-img

Chuchi

pencil-img

563

hahaha u mene malac isti mm samo oci plave ko u mene, original
kaze svekrva on je isti otac, a oci mu plave ko u mog oca (djed od mm)
i jos kaze sto su ti geni.. hahagauser posted image user posted image user posted image
samo et nek nije nista na mene a zaboravlja ko ga je rodio hahaha

Samo su tri muškarca u mom životu ;))

clock-img

30.05.2009, 12:55

clock-img

Chuchi

pencil-img

563

joj al bas i mene nervira kad ne mozes mamlazima objasnit da oko tek rodjene bebe sve mora biti sterilno, ne samo cisto.
Pa ja svako malo idem da se tusiram jer dojim bebu, i necu da budem prljava, iako to nije prljavo, nego eto mozda se znojim
ili nesto, tek da sam svjeza i mirisna svaki put kad dojim bebu, a oni .. uhh da moze iz rudnika bi pravo ufatili bebu da nosaju
moj malac je sad tri mj. i ima neke flekice po licu, iako ga non-stop mazem kremom da ne bi ostajalo kad ga diraju,ali bebina
koza je osjetljiva, i ne moze se tek tako sprijeciti da mu se lice ospe.. jos znaju, al dzaba. pihh ...user posted image

Samo su tri muškarca u mom životu ;))

clock-img

30.05.2009, 13:00

clock-img

Anoniman

ma posamaraj to user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

30.05.2009, 13:54

clock-img

mamma mumi

pencil-img

1074

i ko mene je isto bilo, neznam kako ljudi nemaju osjecaj da je to malo bice, koje se samo mirise, a nedira. ja u slai kazem ako hocete da ga ljubite poljubite ga u guzu, al jok naka seljacka navika da se dijete ljubi u lice, a ja se osipam kao i u ruke, strancima sam i mogla zabraniti ali uzoj familiji nikako, imam osjecaj sto sam vise govorila oni su namjerno to radili a ja se nervirala i ko budala brisala non stop dijete.

clock-img

30.05.2009, 14:21

clock-img

gvendolina

pencil-img

1896

hej skorpija sad sam vidjela da nisi dobila moju por,izgleda nesto nije u redu sa pp
A ja se juce polomila pisuci,taman dusu otvorilauser posted image user posted image user posted image
Cujemo se kad ovo proradi,nije bilo nista hitno,pusa

sorry sto ovdje pisem privatne por.user posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

clock-img

03.06.2009, 11:38

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Chuchi

hahaha u mene malac isti mm samo oci plave ko u mene, original
kaze svekrva on je isti otac, a oci mu plave ko u mog oca (djed od mm)
i jos kaze sto su ti geni.. hahagauser posted image user posted image user posted image
samo et nek nije nista na mene a zaboravlja ko ga je rodio hahaha

E takva ti je i moja.
Moja malena stvarno dosta lici na mm, ali ima i neke moje crte. Ali mi nije jasno da se i dan danas svaki put kad je vidi polemise kako je ista njen sin, kako je ista njna majka(ona), kako ima jedino plave oci na tetku (muzevu sestru)...a kod mene plave oci i to ista nijansa kako i kod farah...ali eto kao da ja i ne postojim...sve je njihovo. Stvarno mi je glupo vise slusati na koga moje dijete lici! pa sam joj za vikend to i rekla. Zbilja samo o tome slusam vec 2god. i 9mjeseci!!!! Zar se nema ni o cemu drugom pricati osimo tome!!!!?Jos misli da time meni nesto cini!haha
pa ja sam sa svojim muzem iz ljubavi, u najvecoj strasti zacela dijete...haha
A NIKAD moje dijete nije ko moja mama privila na grudi, potepala mu s draga srca, vec je sve to tako izvjestaceno...da i dijete osjeti....Jos kaze "nasa" i "Vasa" za zaovinu kcerku i nasu farah?user posted image user posted image user posted image
boze dragi, kako ih moze tako ocito dijeliti?!

clock-img

03.06.2009, 12:47

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

Ma pahuljice farah ne trebaš im govoriti da ti smeta što se stalno priča o tome na koga dijete liči, ispašće da si ljubomorna što je bebać sav na njihuser posted image , tako je barem kod mene bilo. Uh ali ako nastavimo ovako ova će se tema pretvoriti u onu: "Kako izaći na kraj sa svekrvom", a bogami čini mi se nikako nema rješenja za touser posted image

clock-img

03.06.2009, 12:50

clock-img

Nunichi

pencil-img

4125

Ja samo na sve to "lici na ovog ili onog" kazem imace maminu narav hB. user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

03.06.2009, 12:56

clock-img

Anoniman

user posted image user posted image user posted image dobre ste!
ma nisam joj nikad to ni rekla u ovoliko vremena, samo je to bilo jednom i to prosli vikend kad smo im isli u posjetu.
Znam ja da "ona" sta god da kaze ili uradi, cini to da bi imala moju reakciju i da provjeri koliko me to dotice, pa zato i ne reagujem kad bih i trebala.

clock-img

08.06.2009, 13:01

clock-img

Nunny

pencil-img

655

drage mame istina da nisam iscitala sve sto ste napisale na forumu (samo prve dvije stranice user posted image ) opet mi je dosta pomoglo... stvarno sam srecna sto postoji ovaj forum jednostavno mi olaksava zivot ...
Kako i ja cekam bebu ne mogu a da ne razmisljam stalno o tome... izmedju ostalog i kako ce rodbina dolazit dirat bebu i sl, i od same pomisli na to hvata me neka srdžba...Hvala Bogu tu ste vi i nekako ste mi dali dosta samopouzdanja, sada imam prestavu kako to treba da izgleda...kako se treba postavit i da na kraju krajeva treba tu malenu dusu umjereno user posted image djelit sa drugima....
Cmoka za sve ucesnice na ovoj temi user posted image

clock-img

09.06.2009, 23:11

clock-img

Kivac

pencil-img

75

mi smo odmah rekli da rodbini i prijateljima da sacekaju sa posjetama. jedino su dosli nasi roditelji a svi drugi su bili na stand by-u i drago mi je. ionako sam bila polugola i poluluda dok se dojenje nije regulisalo i da je jos neko dosao fino bi flipnula takva "neurozna".

nemam nista protiv kad ljudi pitaju i kad je malo uzmu da pronosaju al kad krenu prema njoj i jos je zgrabe poludim al srecom ona se kod takvih ljudi odmah rasplace pa je ja brze bolje uzmem a ljudi odustanu od nosanja i mirna bosna.

mi smo na pocetku stavili one maske za lice u hodnik. nismo ih nikome davali ali su shvatili poruku. i ko god dodje, prvo na pranje ruku, pa tek onda mogu u sobu.

sad smo u fazi 'aaaaaa, jos joj ne dajes vodu, sok, supicu' i sl. ja kazem ni meni mama nije nista davala do 6. mjeseci osim njenog mlijeka i bome sam ispala vise nego dobro :)

jos da dodam, kupila sam onu mrezu u DM protiv musica za kolica i to redovno nosimo pa kad se ljudi zalete da je vide ne mogu joj prici od te mrezice user posted image  

Nora - Jan 13, 2009
Jan - Apr 14, 2011

clock-img

11.06.2009, 15:56

clock-img

cele.k.

pencil-img

88

sto se tice nosanja bebe ja ne znam sta da radim.moja ima 2,5 mj i u fazi je kad ne moze cijeli dan lezati pa je nosam,ledja mi otpadose.sta vi kazete na to?jel pametno sto je nosam?koliko bebe smiju lezati?mene sve strah da je ledja ne bole od lezanja

clock-img

12.06.2009, 23:15

clock-img

Anoniman

cele -njoj je  najbolje da u tom periodu i leži, izbjegavaj nosanje a kad leži okreći je na stranu, navići će se na nosanje, pa kako će te tek boliti kičma kad malo oteža.
Moj Alim se tako navikao na ruke kad su nam gosti dolazili ali ja sam ga bogami još brže odviklauser posted image . Stavim ga na pod  i pričam mu, pjevam, zezam se, mazimo se, ali ga ne podižem izmorim ga toliko da ga svega pronosam dva kruga oko stola i on spreman za spavanje.

clock-img

12.06.2009, 23:20

clock-img

Nunichi

pencil-img

4125

Cele i mojoj djevojcici je 2,5 mjeseca i ona lezi i to pofino. user posted image
Svi je nosaju osim mene,nekako ljudi idu logikom da kad bebu muce grcevi "nosaj",spava joj se "nosaj",nervozna je "nosaj"...dok ja to ne bendam. Ja cu joj radije masirati stomak da crijeva prorade nego je djaba klatiti po svojim rukama,pjevusiti joj kad je nervozna,maziti po kosici kad je pospana.
I HB pali to sve kod mene,kad smo sami nas troje beba je ko bubica mirna,ne vidim svrhu tih nosanja...jos kad mi kazu "hoce da se nosa" meni pozli...ja eto ona bas hoce. user posted image

clock-img

13.06.2009, 09:29

clock-img

Anushka

pencil-img

903

Cele, mi smo se nanosali naseg bebca dok nije sa oko 4 mjeseca poceo polulezati u kolicima, i onda je bilo malo lakse. A kad je poceo da se igra na stomaku jos je lakse. I meni su govorili da cu ga nauciti na nosanje, bilo je i veelikih problema sa uspavljivanjem, ali je njemu sada zanimljivije da se voza u kolicima, da sjedi, polupuze i skace kakogod i gdjegod pomalo i hodalica i sl nego da se nosa, i tako je nemiran u rukama da i nema neke svrhe. Hvala Bogu, i uspavljivanje je svaki dan brze i lakse, danas je cak sam od sebe prvi put zaspao i to sjedeci. Prema tome, ako trazi tvoju blizinu uzmi bebicu malo umiri i trazi joj drugu zabavu, ali samo ako se buni dok lezi, nemoj je sama od sebe uzimati. Ako joj ne odgovara lezanje dat ce ti na znanje. a moguce da joj je samo dosadno pa da trazi neku zabavu! npr ja sam svom iznad krevetica na konopac svezala zvecke i bas sa 2,5 mjeeca je rukicama lupao po njima a one zvecale. To je bila prva zabava bez mame i tate u budnom stanju. 

Zadnji članci

article-img