svakako teta berta, ni meni ne smeta kad ga nosaju i gnjave dok se on ne buni:)a i ljudi su uglavnom pazljivi, ako dodju kad spava uglavnom ih otjeram u sobu gdje se i pusi, gdje su kompjuteri internet i gdje se moze galamiti, pa je miran, a i on uziva kad je puno ljudi, buka, puno price, ne voli tisinu pa hajd, tako da se ne zalim, i obicno pitaju mogu li doci, spava li isl, vecina i zna da ako dodju poslije 8, da ga nece ni vidjeti kako treba, jedino mi smeta kad ga stavljaju da hoda a nema ni 5 mjeseci - jest da on to hoce i da sav sretan koraca i skace, al svejedno je rano, i za hranu sto bi mu svasta davali da jede, ali za ljubljenje i diranje, pa operu ruke svi kad dodju, to je nekako kulturno, a hvala Bogu jak je i otporan i dojim ga i nije imao ni nekih reakcija ni na sto do sada, i mislim da je prirodno da se polako upoznaje sa ostalim zivim svijetom oko sebe, ukljucujuci i "domace" viruse i bakterije, a ko je bolestan i ne dolazi. I napolju je barem pola sata svaki dan osim kad je snijeg i minus, onda ga na balkon iznesem da malo udahne hladan svjez zrak i zeljezarskog dima, haha. Prijateljica ima malo stariju kcerku i tako je sve branila, otkuhavala cucle i bacala ih skoro kao jednokratne, potrosili ih preko 900, i danas joj pegla pelene, naravno samo pamucne, nikad joj nije dala nista kupovno, sve pravi sama, malu cuvala kao malo vode na dlanu, dojila je vise od godine i vodala doktorima, niko ne pusi niti je ko dirao kako treba osim njih dvoje, pa mala non stop bolesna, ne znaju sta joj je, alergicna na sve i svasta, a onda vidim cigancice u naramku na minusu i pitam se kako njima nista ne fali, djeca rumena, nasmijana, bucmasta, ma ljepota ih vidjeti... sve umjereno i ako Bog da bice sve OK