IZVORNA PORUKA: jasmin
bojana,ja se ne bih slozila s ovim napisanim.Svaki osjecaj ima svoje granice pa i ljubomora.Meni je ljubomora poput osjecaja kad brines za djetetom kada je daleko od tebe.Mozes se boriti koliko hoces da se ne brines,ali se brines i to je normalno.Nenormalno biva onda kada ne das djetetu da mrdne bez tebe,kada svako malo zoves da vidis gdje je,sta radi,sta jede i sl.Tako i ljubomora.Recimo,ja se uopce ne brinem za mm kad negdje ode,niti ga zivkam,niti trazim od njega da mi se javlja.On se sam javi.Kad krene kaze gdje ide i ako ce kasniti nazove da kaze i da pita treba li mi sta.A ako bi mi dao povoda da se brinem(svaka zena moze znati da se nesto desava)-onda bi se ta moja ljubomora sigurno izrazila.Ne bih scenirala,jer ne volim pasti nisko,ali definitivno ne bih ostala ravnodusna i pustila da sve ide normalnim tokom.Hvala Bogu,trenutno nemam razloga za brigu,svakako nema zenskih prijatelja.
U svakom slucaju,ako ce prevariti i slagati,desice se,svejedno bila ja ljubomorna ili ne,ali mi je drago sto imam taj osjecaj kod sebe koji se poput radara ukljuci onda kad treba i onda je lakse odrediti `kaznu`.
Ljubomora u granicama je blagodat za bracne partnere :).
sve ovo što si ti opisala jasmin lijepo spada u definiciju povjerenja.
živiš život u zemlji i na način da je sasvim normalno da kažeš nema ženskih prijatelja. Moj suprug radi sa ženama, on je medicinski radnik, radi noćne smjene...i kada bih sebi na trenutak dozvolila ljubomoru kao osjećanje dovela bih sebe kad-tad u poziciju da kažem nešto, učinim ili posumnjam u njega. A to nije blagodat za brak, to je draga moja veliki rizik za brak.
sa tvoje tačke stajališta i načina života ovo je savim OK, ali savjetovano ne možeš pričati ženi u sarajevu ili u bosni i hercegovini na isti način. Jer ovdje ljudi izlaze sa društvom, sreću suprotne spolove, stalno upoznaju nova lica i karaktere i ovde svaka pomisao na ljubomoru sa početka braka ili veze i nekako štima...a kasnije zna biti velika prepreka. Ljubomora nije dobro osjećanje...i ljubomorom se ljubav ne dokazuje.