cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: savjet za domaćice

clock-img

12.11.2012, 13:03

clock-img

mamine oci

pencil-img

4300

KAKO OČISTITI FUGE NA PLOČICAMA

Pomiješajte prašak za pecivo s vodom i dobro promiješajte. Pomoću stare četkice za zube razmažite ga po prljavim fugama. Vrlo brzo će opet biti čiste kao i prije.

Najčešće poteškoće na podnim oblogama stvara tvrda voda, pa čak i nakon pranja na pločicama ostaju mrlje. Pokušajte ih ukloniti octom razrijeđenim s vodom (u omjeru 1:1), a potom pločice ulaštite suhom krpom.

Crne gljivice rado se stvaraju u vlažnim uvjetima i nagrđuju fuge. Njih možete čistiti četkicom i specijalnim sredstvom za čišćenje (pridržavajte se uputa proizvođača).

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

clock-img

12.11.2012, 13:28

clock-img

minja_

pencil-img

655

Mi smo u svom "polovnom" stanu kada smo ga kupili, fuge u kupatilu sredili sonom kiselinom, jest malo radikalno, ali je sa fuga spalo sve (nije istopilo fug masu niti plocice). Poslije vise nikad nije trebalo takvo ciscenje, samo normalno pranje. A bile su stvarno zapustene i crne, sve smo probali i nista osim sone kiseline nije pomoglo, svaku fugu bih zalila malim mlazom sone kiseline i jos malo istrljala cetkicom za zube, za pola sata sve se opralo.

clock-img

17.12.2012, 12:38

clock-img

canim

pencil-img

4126

Evo zanimljiv prijedlog s TV-a, nisam probala, ali planiram:

U vodu koju cete sipati u peglu stavite malo lavande i ostavite da odstoji, poslije samo procijedite i sipajte u peglu na paru, sva odjeca ce mirisati na lavandu user posted image

clock-img

07.04.2013, 20:47

clock-img

Tajno moja

pencil-img

238

Help!
Imam problema sa čišćenjem tuš kabine-koliko god da očistim okvire kabine,na njima vazda muzge.Koje sredstvo je najučinkovitije ????

10.05.2010-stiglo naše malo Sunce koje je obasjalo naš život i donijelo neizmjernu sreću i radost!
25.11.2010-Dobili osmijeh sa prvim zubićima :)
10.05.2011-Najljepši rođendanski poklon sine moj su tvoji prvi koraci :)

clock-img

07.04.2013, 22:40

clock-img

djoisa

pencil-img

-220

IZVORNA PORUKA: Tajno moja

Help!
Imam problema sa čišćenjem tuš kabine-koliko god da očistim okvire kabine,na njima vazda muzge.Koje sredstvo je najučinkovitije ????

limuntos

clock-img

29.07.2013, 22:26

clock-img

amra_sa

pencil-img

65

Recite mi kako iskoristiti mlijeko u prahu, neki kolač da se napravi i sl. Stoji mi već par mjeseci pola kg, a danas vidim ističe rok za mjesec dana. Ako imate neku ideju i recept, napišite, da ga ne bacam bezveze.

"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "

clock-img

29.07.2013, 22:42

clock-img

MicoTico

pencil-img

340

Amra, napravi rafaelo kuglice
http://www.coolinarika.com/recept/799807/

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

clock-img

29.07.2013, 23:23

clock-img

Crnkica

pencil-img

130

Savjet za domaćice koje imaju velike i zahtjevne zavjese:

Prije stavljanja u veš mašinu zavjese složite (savijete) u kocku i poredate u bubanj,sve jednu po jednu,

Prilikom centrifugiranja one će se razmotati ali ne i pogužvati,izgledaće kao da ste ih sad popeglale,isto važi iza paravane i ostalu sintetiku.

clock-img

29.07.2013, 23:42

clock-img

mayra

pencil-img

385

IZVORNA PORUKA: djoisa

IZVORNA PORUKA: Tajno moja

Help!

limuntos

Kasnim sa odgovorom, ali mozda nekom bude od pomoci. Omeksivac za ves je odlican za skidanje kamenca sa stakla tus kabine, em sto ocisti, em miriseee user posted image

Ja sam vasar.Eto sta !
Ja sam tristo cuda.
Muzika sam. Guzva. Smeh.
Vrteska. I luda.

clock-img

30.07.2013, 02:05

clock-img

amra_sa

pencil-img

65

IZVORNA PORUKA: MicoTico

Amra, napravi rafaelo kuglice
http://www.coolinarika.com/recept/799807/

Odlično, sviđa mi se, a jednostanvo za napraviti user posted image

clock-img

30.07.2013, 02:10

clock-img

amra_sa

pencil-img

65

Taman ih mogu sad za Bajram, kontala sam nekoliko vrsta kolača napraviti.

clock-img

30.07.2013, 09:19

clock-img

tinkivinki

pencil-img

876

IZVORNA PORUKA: amra_sa

Recite mi kako iskoristiti mlijeko u prahu, neki kolač da se napravi i sl. Stoji mi već par mjeseci pola kg, a danas vidim ističe rok za mjesec dana. Ako imate neku ideju i recept, napišite, da ga ne bacam bezveze.

http://www.coolinarika.com/recept/domaca-kinderlada/

clock-img

06.08.2013, 11:21

clock-img

Lalali

pencil-img

49

Sad ce te smijati ali ja imam problema sa prozorima, kako god ih operem i cim god obrisem, kad ugrije sunce u njih, vide se tragovi krpe, to izgleda ocajno, nedavno sam mijenjala prozore pa sve kontam da nije do stakla, ali fakat nisu kineski.
I drugi problem, pokapala sam vuneni cilim farbom za kosu i prosula kapucino, odrala se ribajuci, fleke stoje. Najsretnija bih bila da ih prefarbam, ali ne znam da je to iko ikad uradio

clock-img

06.08.2013, 11:28

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

Promijeni krpu kojom glancaš stakla, i nemnoj koristiti ona sredstva već fino isperi staklo čistom vodom, a onda izglancaj nekom kvalitetnijom magičnom krpom. Meni su super Vileda od mikrovlakna za glancanje stakla. Ako i to ne upali, onda je do stakla.

Farbu za kosu nema šanse da ćeš skinuti sa ćilima.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

06.08.2013, 11:56

clock-img

Lalali

pencil-img

49

Pokusala sam razlicitim krpama, imam i viledinih, jedino nisam pokusala cistom vodom, pa probam

clock-img

06.08.2013, 13:57

clock-img

Crnkica

pencil-img

130

Znali neko kako se čiste mrlje od trešanja,dok je bila sezona djeca su ih jela i pokapala odjeću i to većinom bijelu,kako i dali je moguće skinuti te mrlje?

clock-img

06.08.2013, 21:45

clock-img

zagy

pencil-img

351

Sokom od limuna, dobro nakapaj i slobodno ostavi preko noci, mozes i ponoviti ako sve ne spadne. Ja nakon tretmana limunom oprem dm sapunom za mrlje.

21.04.2009. - mamina princeza
21.01.2013.- mamin princ

clock-img

06.08.2013, 22:45

clock-img

Lalali

pencil-img

49

je li pomaze limun kod drugih mrlja od hrane, nama je svaka druga stvar uflekana iako stavimo veliki siperak

clock-img

07.08.2013, 18:57

clock-img

Lalali

pencil-img

49

Prozori opet istiuser posted image tacno mi dodje da ih slupam, ali jeftinije mi je obratiti se na mjesto gdje sam ih kupilauser posted image

clock-img

07.08.2013, 19:01

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: Lalali

Prozori opet istiuser posted image tacno mi dodje da ih slupam, ali jeftinije mi je obratiti se na mjesto gdje sam ih kupilauser posted image

operi prozor vodom u koj je malo detrdženta za suđe, veš bilo koji
onda toplom vodom čistom isperi taj detrdžent sa stakla...
a onda uzmi steleks i novine obične i glancaj :)
ako ovo ne upali do prozora je

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

07.08.2013, 19:25

clock-img

Lalali

pencil-img

49

sve sam to pokusala, nista.user posted image

clock-img

09.08.2013, 00:55

clock-img

milenium

pencil-img

6133

očisti stakla rakijom tj alkoholom i briši papirnatim ubrusom -salvetom.

clock-img

09.08.2013, 13:47

clock-img

Lalali

pencil-img

49

hvala milenium i to cu pokusati s rakijom

clock-img

14.08.2013, 16:35

clock-img

milenium

pencil-img

6133

Najjednostavnije i bez mrlja (muzge) U mlaku vodu ( ne vrucu) malo deterdzenta za sudje, Prill ili sl) i jedan grubo narezani crveni luk. Krpu za mokro brisanje i krpu za suho brisanje. posusiti i to je to. cak i kod pranja po suncu, nema strafti.

OVO SAM UPRAVO PROČITALA NEGDJE NA NETU,pa vrijedi probat.
lalali javi jesi uspjela očistiti prozor i kako.user posted image

Zadnji članci

article-img