Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Pomiješajte prašak za pecivo s vodom i dobro promiješajte. Pomoću stare četkice za zube razmažite ga po prljavim fugama. Vrlo brzo će opet biti čiste kao i prije.
Najčešće poteškoće na podnim oblogama stvara tvrda voda, pa čak i nakon pranja na pločicama ostaju mrlje. Pokušajte ih ukloniti octom razrijeđenim s vodom (u omjeru 1:1), a potom pločice ulaštite suhom krpom.
Crne gljivice rado se stvaraju u vlažnim uvjetima i nagrđuju fuge. Njih možete čistiti četkicom i specijalnim sredstvom za čišćenje (pridržavajte se uputa proizvođača).
12.11.2012, 13:28
minja_
655
Mi smo u svom "polovnom" stanu kada smo ga kupili, fuge u kupatilu sredili sonom kiselinom, jest malo radikalno, ali je sa fuga spalo sve (nije istopilo fug masu niti plocice). Poslije vise nikad nije trebalo takvo ciscenje, samo normalno pranje. A bile su stvarno zapustene i crne, sve smo probali i nista osim sone kiseline nije pomoglo, svaku fugu bih zalila malim mlazom sone kiseline i jos malo istrljala cetkicom za zube, za pola sata sve se opralo.
Evo zanimljiv prijedlog s TV-a, nisam probala, ali planiram:
U vodu koju cete sipati u peglu stavite malo lavande i ostavite da odstoji, poslije samo procijedite i sipajte u peglu na paru, sva odjeca ce mirisati na lavandu
07.04.2013, 20:47
Tajno moja
238
Help! Imam problema sa čišćenjem tuš kabine-koliko god da očistim okvire kabine,na njima vazda muzge.Koje sredstvo je najučinkovitije ????
10.05.2010-stiglo naše malo Sunce koje je obasjalo naš život i donijelo neizmjernu sreću i radost! 25.11.2010-Dobili osmijeh sa prvim zubićima :) 10.05.2011-Najljepši rođendanski poklon sine moj su tvoji prvi koraci :)
07.04.2013, 22:40
djoisa
-220
IZVORNA PORUKA: Tajno moja
Help! Imam problema sa čišćenjem tuš kabine-koliko god da očistim okvire kabine,na njima vazda muzge.Koje sredstvo je najučinkovitije ????
limuntos
29.07.2013, 22:26
amra_sa
65
Recite mi kako iskoristiti mlijeko u prahu, neki kolač da se napravi i sl. Stoji mi već par mjeseci pola kg, a danas vidim ističe rok za mjesec dana. Ako imate neku ideju i recept, napišite, da ga ne bacam bezveze.
30.07.2013, 02:10
amra_sa
65
Taman ih mogu sad za Bajram, kontala sam nekoliko vrsta kolača napraviti.
30.07.2013, 09:19
tinkivinki
876
IZVORNA PORUKA: amra_sa
Recite mi kako iskoristiti mlijeko u prahu, neki kolač da se napravi i sl. Stoji mi već par mjeseci pola kg, a danas vidim ističe rok za mjesec dana. Ako imate neku ideju i recept, napišite, da ga ne bacam bezveze.
Sad ce te smijati ali ja imam problema sa prozorima, kako god ih operem i cim god obrisem, kad ugrije sunce u njih, vide se tragovi krpe, to izgleda ocajno, nedavno sam mijenjala prozore pa sve kontam da nije do stakla, ali fakat nisu kineski. I drugi problem, pokapala sam vuneni cilim farbom za kosu i prosula kapucino, odrala se ribajuci, fleke stoje. Najsretnija bih bila da ih prefarbam, ali ne znam da je to iko ikad uradio
06.08.2013, 11:28
Lejla Ka
5544
Promijeni krpu kojom glancaš stakla, i nemnoj koristiti ona sredstva već fino isperi staklo čistom vodom, a onda izglancaj nekom kvalitetnijom magičnom krpom. Meni su super Vileda od mikrovlakna za glancanje stakla. Ako i to ne upali, onda je do stakla.
Farbu za kosu nema šanse da ćeš skinuti sa ćilima.
06.08.2013, 11:56
Lalali
49
Pokusala sam razlicitim krpama, imam i viledinih, jedino nisam pokusala cistom vodom, pa probam
06.08.2013, 13:57
Crnkica
130
Znali neko kako se čiste mrlje od trešanja,dok je bila sezona djeca su ih jela i pokapala odjeću i to većinom bijelu,kako i dali je moguće skinuti te mrlje?
06.08.2013, 21:45
zagy
351
Sokom od limuna, dobro nakapaj i slobodno ostavi preko noci, mozes i ponoviti ako sve ne spadne. Ja nakon tretmana limunom oprem dm sapunom za mrlje.
06.08.2013, 22:45
Lalali
49
je li pomaze limun kod drugih mrlja od hrane, nama je svaka druga stvar uflekana iako stavimo veliki siperak
07.08.2013, 18:57
Lalali
49
Prozori opet isti tacno mi dodje da ih slupam, ali jeftinije mi je obratiti se na mjesto gdje sam ih kupila
07.08.2013, 19:01
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: Lalali
Prozori opet isti tacno mi dodje da ih slupam, ali jeftinije mi je obratiti se na mjesto gdje sam ih kupila
operi prozor vodom u koj je malo detrdženta za suđe, veš bilo koji onda toplom vodom čistom isperi taj detrdžent sa stakla... a onda uzmi steleks i novine obične i glancaj :) ako ovo ne upali do prozora je
07.08.2013, 19:25
Lalali
49
sve sam to pokusala, nista.
09.08.2013, 00:55
milenium
6133
očisti stakla rakijom tj alkoholom i briši papirnatim ubrusom -salvetom.
09.08.2013, 13:47
Lalali
49
hvala milenium i to cu pokusati s rakijom
14.08.2013, 16:35
milenium
6133
Najjednostavnije i bez mrlja (muzge) U mlaku vodu ( ne vrucu) malo deterdzenta za sudje, Prill ili sl) i jedan grubo narezani crveni luk. Krpu za mokro brisanje i krpu za suho brisanje. posusiti i to je to. cak i kod pranja po suncu, nema strafti.
OVO SAM UPRAVO PROČITALA NEGDJE NA NETU,pa vrijedi probat. lalali javi jesi uspjela očistiti prozor i kako.