Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Ja ću napisati neke opće savjete koje sam lično probala: -stavite truleks u mašinu za suđe, u korpu za beštek (pribor za jelo), super se opere -cillit bang protiv kamenca, zaista skida nevjerovatno, jeste skup ali i dugo traje, a kada, umivaonik, bide-blistaju -obavezno dodavati sredstvo za ispiranje u mašinu za suđe, mnogo je bolji efekat ispiranja -ne dvoumite se oko usisivača za vodu-super je stvar -kada imate malu bebu koja puže po tepihu, u vodu stavite malo njegovog šampona, mrvicu i time čistite dok je beba mala, kod mene na podovima je sve očišćeno samo čistom vodom i tepih time povremeno, ogledala i stakla koje dodiruje isto samo voda, čista (eventualno prvo malo deterdžentom, a obavezno dobro isprati vodom)
19.10.2009, 09:47
suncan_dan
789
i ovo sam nedavno probala. kupili smo nedavno bijele stolice od mehke koze ( znam da je sa dijetetom tesko ih ciste imat, i s nama kad sijedamo sa farmerkama i zato sam par stvari probala) i najbolje mi je dosat funkcionisalo s baby maramicama :)))
19.10.2009, 09:51
Lalana
866
Evo i od mene jedan savjet Kada kuhate meso, dodajte na vrh noza samo malo sode bikarbone, predivno omeksa meso.
24.01.2010, 12:19
Anoniman
Pročitala sam negdje da je coca-cola super stvar za kamenac, da li je ko probao ...
24.01.2010, 12:22
ivana st
1361
Breskva nisam probala ali sam vidjela na tv-u u emisiji "odred za čistoću", ulije se Cola u wc školjku i ostaviš da djeluje. Otišao kamenac kao rukom odnesen, bar je tako prikazano, a vjerujem i da jest jer je cola živa kemija.Zato je i ne pijem.
24.01.2010, 12:27
Anoniman
pošto zaista ne mogu više domestosa i sl. preparata već sam negdje pisala da me ubija miris hlora, počinjem istraživati nešto prirodnije a da djeluje-pokušaću sa coca colom Ima li ko još kakvih savjeta?
24.01.2010, 13:00
Hanady RR
18727
ja sa sodom - bikarbonom najbolje očistim kamenac, uzmem sodu bikarbonu jedan fildžan stavim u pola litra vode i to ubacim u onu flašu ša šricom 8 npr. os steleksa) i naprskam šolju, naprskam umivaoni, kadu sve čak i pločice sačekam 10 tak minuta i onda umem mlaku vodu nabijem rukavice i krpu pa čistim odnosno ispiram, ako vidim da još ponegdje ima kameca što je rijetko jer ja to često čistim na sunđer stavim sode onako čisto i istrljam i kad sve isperem mlakom vodom uzmem svoju krpu čarobnicu i sa vrućom vodom uglancam.
ja sa sodom čistim i masnoće sa šerpi prije nego ubacim u stroj.
osvježavam kantu za smeće, naspem sode bikarbone i sačekam onda je regularno operem i nema mrada iz kante zadugo.
također sa sodom bikarbonom čistim tepihe. ja imam usisivač na vodu i svaki dan usisavam, a povremeno u 2 mjeseca jednom navečer kad svi spavaju raspremim prostor u kome čistim pospem cijeli tepih prahom sode bikarbone i čekam pola sata a onad sa svojim dragim pomoćnikom na vodu sve to usisam, em osvježi em očisti...tamo gdje je utljan npr od čokolade ili nekog soka ja napravim na gusto sodu i vodu pa namžem i odtoji jo 10 minuta pa onda čarobnicom to skinem samo jednim potezom i usisam taj dio.
Eto ja nekoristim puno sredstav, čak ni omekšivač za veš, kao prvo radi brohitisa moje djece i zaovine što je gentska predispozicija. Zbog otrova i udisanj i pretjeranog udisanja mirisa koji oštećuju sluznice. Čisto mi je u kući zaista a sosu kupujem u onim kesam po pola kilograma i uvijek je imam naravno.
24.01.2010, 13:08
MELLI
942
IZVORNA PORUKA: Breskva
Pročitala sam negdje da je coca-cola super stvar za kamenac, da li je ko probao ...
jesam ja i zaista je odlična. Ja sam kupila neku žlj KOLU,nisam onu "pravu" coca colu ,nasula u šolju ,ostavila preko noći,ujutro samo istrljala četkom i sav kamenac je nestao. nema isparavanja,ne smrdi...a djelotvorno
24.01.2010, 13:08
veeseelaa
20552
IZVORNA PORUKA: ivana st
Breskva nisam probala ali sam vidjela na tv-u u emisiji "odred za čistoću", ulije se Cola u wc školjku i ostaviš da djeluje. Otišao kamenac kao rukom odnesen, bar je tako prikazano, a vjerujem i da jest jer je cola živa kemija.Zato je i ne pijem.
dobro je ovo, ko ima kamenac u bubregu samo nek udari po koli
24.01.2010, 13:13
breskvicaa
2152
Evo jos jedan savijet od mene ja recimo ne koristim ove preparate za ciscenje odvoda nego naspem sode bikarbone i zalijem sircetom ocisti bolje nego i jedno sredstvo za odvode
24.01.2010, 13:25
reallove
5807
E Maida hvala ti za savjet ja bas ovih dana imam taj problem u kuhinji,stavljala sam neko sredsvo za ciscenje odvoda ali nista,probam i ovo
24.01.2010, 13:28
breskvicaa
2152
Meni pomogne pogotovo jer ja nemam gdje istresti toz od kafe tako da to cesto uradim i nemam problema odvodi cisti
24.01.2010, 13:34
Anoniman
I ja sam čula ove savjete za čišćenje bikarbon-sodom u emisiji Odred za čistoću, ali ih nikad nisam primjenjivala... izgleda da ipak hoću... jeftinije je a i zdravije : ) Domestos je out!!!
< Poruku je uredio pingpong -- 24.1.2010 13:35:04 >
24.01.2010, 13:35
Mya_81 RR
5531
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
IZVORNA PORUKA: ivana st
dobro je ovo, ko ima kamenac u bubregu samo nek udari po koli
Zato je ja i pijem
24.01.2010, 13:38
breskvicaa
2152
Ali zaboravih napisati obavezno saprati vrelom vodom
24.01.2010, 14:51
milenium
6133
ja odred za čistoću ne gledam jer inače bi povraćala 3 dana kad bih ono gledala ali imam par savjeta od moje bake: -drvenu dasku za rezanje mesa čistite sa soli jer sol odnosi masnoću -također bebine bočice i one cuce sa vrha boce protrljajte soli i nestat će onih bjelih nakupnina ,naravno osle isperete vodom. -kad vam pokipi mlijeko po kolu od šporeta,odmah stavite na to kolo neku čistu šerpu s vodom i miris će se prestat širit -kad kuhate jaja,ako ne želite da vam popucaju onda ih posolite u vodi kad ih ubacite kuhati -ako želite da vam cvjeće u vazi duže traje uspite jednu malu žlicu šećera u vodu -ako se još čega sjetim javiću
24.01.2010, 15:31
breskvicaa
2152
Super savijet za mlijeko jer meni ima obicaj pokipiti
24.01.2010, 15:35
Romali
2753
Meni je jedna gđa koja ima motel rekla da tako čisti wc šolje nakon gostiju. Uzme ostatke njihovih pića ( cole naravno ) i uspe u šolju do ujutro. E zamisli kako ta gospoda štedi
24.01.2010, 15:37
milenium
6133
ma nemoguće da to kod mene stoji do ujutro kad svi po noći idemo na wc vjerovatno bi netko pustio vodu prije vakta
26.01.2010, 23:16
Anoniman
IZVORNA PORUKA: MELLI
jesam ja i zaista je odlična. Ja sam kupila neku žlj KOLU,nisam onu "pravu" coca colu ,nasula u šolju ,ostavila preko noći,ujutro samo istrljala četkom i sav kamenac je nestao. nema isparavanja,ne smrdi...a djelotvorno
A ja se baš pitam koje je cola najbolja nisam ni malo sumnjala u tu jeftinu,
26.01.2010, 23:23
MELLI
942
najbolja je ona što se zove Kola,u njoj ti je procenat hemije najveći ,garant
26.01.2010, 23:25
Anoniman
Jel to neka Bosanska, joj razvalit će mi šolju
26.01.2010, 23:26
Super dada
198
Oho, sta je tek u nasem probavnom sistemu kad tako otapa kamenac. brrrr
26.01.2010, 23:27
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: Super dada
Oho, sta je tek u nasem probavnom sistemu kad tako otapa kamenac. brrrr
Zaista pravo dobro pitanje. Sad ja znam šta reći što je nedam u kuću unijet pa me sva djeca od zaova ne vole.
26.01.2010, 23:28
MELLI
942
ja šta već bosanska,nema bolje od nje Sad kakva je za skidanje kamenca u bubrezima ne znam,ali ovaj sa šolje potamani