writing-img

RE: Radno vrijeme

clock-img

09.02.2011, 00:21

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

Ali techer izvini sto cu reci,ja imam dvoje djece 7 i 5 razred meni se sve smucilo i skola i skolstvo i program i pritisak na djecu.Djeca ce nam izmahnitati ovim nacinom rada.Ja to kazem i nastavnicima i uciteljici i svi se slazu sa mnom kao plan i program je takav.Ok je sve to ali djeca su nam pod stresom ogromnim.Moja malena kad je bila 5 razred dobila gastritis sta dalje da pricam i ja nema snage vise ni da ih potenciram na nesto kad sam svjesna sta ih ceka sutra.Zalosno

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”

clock-img

09.02.2011, 00:23

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

muaaaa kakve sad to veze ime sa temom? user posted image
tiki veze nema sa planom i programom, žena radi za malo love, dobro ikako i dolazi na posao, pa to je mučenje i kod nje i Hanady

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

clock-img

Hannan

pencil-img

135

Situacija u drzavi je gozna, ja sve pogledam kad ce i kod nas buknuti, jer rijetki su zadovoljni.
znam da ni zaposlenim nije lahko, ali ne mozete ni zamisliti kako covjeka ubija kad ti diploma stoji negdje u kutu i skuplja prasinu.Sad ce u maju punih 6g kako sam zavrsila fakultet...toliko neprospavanih noci, brige, ucenja, ulaganja...nekad se pitam sto mi je to trebalo, da sam znala sta me ceka radije bi spavala, odmarala se, ulozeni novac potrosila u obilazak neke drzave...nego ovako se cijela porodica"stisla" za skolovanje mene i sestre...ona opet ima neki poslic, koji je kao i vasi bez radnog vremena, ali ni blizu onoga sto jedan fakultetski obrazovan covjek zasluzuje.

Sramotno!
Samo se dzaba iznerviram i cijelu noc cu se opet okretati u krevetu i razmisljati kud i kako dalje.

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

clock-img

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ništa vam ne preostaje nego da se uključite u neku političku partiju, valjda će tamo prepoznati vaše sposobnosti i pogurati vas user posted image ne vidim drugo rješenje
jer raditi za 1000 KM mi je user posted image

Ja sam državni službenikuser posted image
ja ne smijem u stranku, a bila sam i dobro kotirala u njojuser posted image
al teže preteže...nisams e više mogla igrati sizifa u ovoje zemlji...rodial sma dijete i porodicu stvrouila ja krive drne ispravljati neću niti mogu.

ja kao državni službenik imama zakonom propisnau platu....al mala je...mala nasprem svega što se raditi mora i onoga što doživljavati morašuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

09.02.2011, 00:24

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

Vesela ja se tebi ne obracam

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”

clock-img

09.02.2011, 00:26

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

tiki i ostale zene ce shvatiti o cemu pisem...poenta je o ucenju i samo ucenju i sta na kraju dobijes nista

clock-img

09.02.2011, 00:27

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: Hannan

Situacija u drzavi je gozna, ja sve pogledam kad ce i kod nas buknuti, jer rijetki su zadovoljni.
znam da ni zaposlenim nije lahko, ali ne mozete ni zamisliti kako covjeka ubija kad ti diploma stoji negdje u kutu i skuplja prasinu.Sad ce u maju punih 6g kako sam zavrsila fakultet...toliko neprospavanih noci, brige, ucenja, ulaganja...nekad se pitam sto mi je to trebalo, da sam znala sta me ceka radije bi spavala, odmarala se, ulozeni novac potrosila u obilazak neke drzave...nego ovako se cijela porodica"stisla" za skolovanje mene i sestre...ona opet ima neki poslic, koji je kao i vasi bez radnog vremena, ali ni blizu onoga sto jedan fakultetski obrazovan covjek zasluzuje.

Sramotno!
Samo se dzaba iznerviram i cijelu noc cu se opet okretati u krevetu i razmisljati kud i kako dalje.

user posted image user posted image user posted image user posted image

a koliko je takvih čovječeuser posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

09.02.2011, 00:28

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

pa ja znam jednu državnu službenicu koja je jako angažirana u političkim vodama
Nisam znala da je to nespojivo, ma kod nas je sve ok i sve može
Znam da npr Općine uslovljavaju nevladine organizacije odnosno njihove rukovodioce da ne mogu biti poltički angažirani ako žele da im država finansira projekte a za ovo što ti reče nemam pojma
ja bi s eipak laktala u nekoj političkoj partiji, bar vijećnik da budem, 300 - 400 KM mjesečno a jedna sjednica, malo koju baciš šuplju za govornici a para legla
Ma extra, eto ako je kom mrsko za dalje se laktati dobro je i u općinsko vijeće ući
a možda s eupadne i u koju komisijicu i tu ti je stoja mjesečno

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

09.02.2011, 00:30

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: muaaa

Ali techer izvini sto cu reci,ja imam dvoje djece 7 i 5 razred meni se sve smucilo i skola i skolstvo i program i pritisak na djecu.Djeca ce nam izmahnitati ovim nacinom rada.Ja to kazem i nastavnicima i uciteljici i svi se slazu sa mnom kao plan i program je takav.Ok je sve to ali djeca su nam pod stresom ogromnim.Moja malena kad je bila 5 razred dobila gastritis sta dalje da pricam i ja nema snage vise ni da ih potenciram na nesto kad sam svjesna sta ih ceka sutra.Zalosno

da, ali to nema veze s nama profesorima nego sa onima koji prave taj plan i program. a ja govorim o necemu drugom- nepostivanje profesora, jednom prilikom je sin jednog politicara pokazivao profesoru u hodniku armani gace, doslovno se skinuo pred ostalim ucenicima i pitao prof. valjaju li mu nove gace! i nikom nista, zalosnouser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

09.02.2011, 00:30

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

Vesela ja se tebi ne obracam

user posted image dobro, šta se odmah ljutiš user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

09.02.2011, 00:32

clock-img

myb@by

pencil-img

1644

Blago vama koje radite. Moja diploma nažalost skuplja prašinu user posted image user posted image user posted image . Mm i ja smo cak o tome razmisljali da se prekvalifikujem i otvorim privatni biznis.

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

clock-img

09.02.2011, 00:32

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

a sad nagradno pitanje: koliko kostaju armani gace i koliko je to od profesorske plate?

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

09.02.2011, 00:33

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

kad sve ovo pročitah, nikada više neću reći uh na svoj posao 

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

clock-img

Dida79

pencil-img

3252

Divnouser posted image
Tema koja je trebala da posluzi da se covjek malo izjada koliko radimo mi ili nasi muzevi sad se je svela na to da je sramota napisati da mm radi za platu od 1000 km jer je touser posted image

Mislim da pokretacica teme nije zeljela da se ide u ovom pravcu nego je stvar u radnom vremenu ako grijesim neka me ispravi

clock-img

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

pa ja znam jednu državnu službenicu koja je jako angažirana u političkim vodama
Nisam znala da je to nespojivo, ma kod nas je sve ok i sve može
Znam da npr Općine uslovljavaju nevladine organizacije odnosno njihove rukovodioce da ne mogu biti poltički angažirani ako žele da im država finansira projekte a za ovo što ti reče nemam pojma
ja bi s eipak laktala u nekoj političkoj partiji, bar vijećnik da budem, 300 - 400 KM mjesečno a jedna sjednica, malo koju baciš šuplju za govornici a para legla
Ma extra, eto ako je kom mrsko za dalje se laktati dobro je i u općinsko vijeće ući
a možda s eupadne i u koju komisijicu i tu ti je stoja mjesečno

Državni službenik ne može biti u stranci dobro kotirajući niti na nekom položaju. ta tvoja možda radi u državnoj službi ali nije državni službenik.user posted image

ja jesam član stranke ali ne mogu bti aktivna, ne mogu biti na listi...prije nego sam položila u ADS-u bila sma na listi u novog gradu i odradila mandat vjećnikauser posted image
i bila u komisije dvije...

i nije to vesela bacanje šuplje na govornici...upravo radi takvih koji smao radi tih 400 Km idu u stranku i u vijeća i pralamenet ovako nam je...ja sma radila i naradila se kao vjećnik...i zahvalnice dobuila od onih koji su mi glasove dali po završenom mandatu.

no to su bila prošla vremena.

sada mi moj posao i pozicija to ne dozvoljavaju.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

09.02.2011, 00:34

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

tiki nemoj licno shvatiti,znam eto i napisala sam da je do plana i programa....cemu i ucenje i obolijevanje i stresovi od malih nogu kod nas sve dzaba eto to je poenta

clock-img

09.02.2011, 00:34

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: Dida79

Divnouser posted image
Tema koja je trebala da posluzi da se covjek malo izjada koliko radimo mi ili nasi muzevi sad se je svela na to da je sramota napisati da mm radi za platu od 1000 km jer je touser posted image

Mislim da pokretacica teme nije zeljela da se ide u ovom pravcu nego je stvar u radnom vremenu ako grijesim neka me ispravi

pa dida, sto se ljutis i jeste sramota, kad uporedis koliko politicari zaradjuju mlateci praznu slamu i koliki su troskovi zivljenja, naravno da je sramota. ali slazem se da smo OT

clock-img

09.02.2011, 00:36

clock-img

Dalil@

pencil-img

588

1000 KM je super cifra za one koji nemaju ni priblizno toliko. A takvih je, nazalost, i previse user posted image

I. 01/2008
F. 04/2010

clock-img

09.02.2011, 00:36

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

pa Didi zar nije malo  1000 KM za tm koji radi toliko?????

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

09.02.2011, 00:37

clock-img

myb@by

pencil-img

1644

IZVORNA PORUKA: Dalil@

1000 KM je super cifra za one koji nemaju ni priblizno toliko. A takvih je, nazalost, i previse user posted image

potpisujem

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

clock-img

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Divnouser posted image

vidiš dido sve ti je to u sklopu radnog vremena...
gdje da ideš da ti radno valja...ako radno valja ostalo ne valja...
slabo se u ovoj zemlji može na zelenu granu starti.
jedna je istina smai sebi biramo vlast...al najtužnija je istina što šta god d abiraš nađe se onaj neki koji ti kroji radno vrijeme i život ti pretvori u mašinuuser posted image
a što te sramot napisat da radi za 1000Km...to je fina plata al zato mu radno vrijeme ne velja i ugrožena su mu sva prav akao radnika....
a da ima nedgej manju platu imao bi ostalo...elem takva nam je zemlja kako ono kažu ne možeš i jare i pare...user posted image user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

veselauser posted image
a kad smo kod armani gaca.....kad su se trebale poceti nositi kecelje roditelji se bunili jer se nece vidjeti Beneton majica

clock-img

09.02.2011, 00:38

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

IZVORNA PORUKA: Dalil@

ma stoji to al cure su fakultetski obrazovane, pa koliko bi onda trebao imati platu onaj sa srednjoj školom? 600 - 700 KM po toj logici? i šta s njima??? pa bar 200 KM će potrošiti na prevoz i hranu na posluuser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

tiki nemoj licno shvatiti,znam eto i napisala sam da je do plana i programa....cemu i ucenje i obolijevanje i stresovi od malih nogu kod nas sve dzaba eto to je poenta

ma ne zalim se ja na one sto ne uce, uce sebi ne uce meni, vec na one sto nemaju postovanje niti neku osnovnu kulturu... cuj pokazivati profesoru gace. svasta sebi daju za pravo da pitaju i da rade. kad se sjetim kad sam ja bila ucenik, nisam se smjela obratiti prof. a sada je boze sacuvaj, jos radim u jednoj od najboljih skoli u gradu, kako li je tek u tehnickim skolamauser posted image

clock-img

clock-img

Dida79

pencil-img

3252

IZVORNA PORUKA: teacher75

Divnouser posted image

pa dida, sto se ljutis i jeste sramota, kad uporedis koliko politicari zaradjuju mlateci praznu slamu i koliki su troskovi zivljenja, naravno da je sramota. ali slazem se da smo OT

Ne ne ljutim se uopste...nego citajuci ove silne postove dosla sam do zakljucka da bi sad trebala probuditi svoga muza i reci mu
Ti sutra ne ides na posaouser posted image jer tvoja plata je nula....I sta onda sjedit cemo i gledati kud sunce hoda

Zadnji članci

article-img