IZVORNA PORUKA: veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
joj Hanady to kod tebe baš bezveze, ja kontala da je tu gdje si ti dobro, ma Boga mi ništa to ne valja
Čuj ima prekovremeno??? i još kažeš male plate??? ma bježi tamo
Nigdje nije dobro ako si fakultetski obrazovan u ovoj zemlji, akmoli ako nisi...užas užas...sve skuplja plate stoje...mizerija su plate porfesorima i nastavnicima koji nam dogajaju buduće generacije mizerija
Ni privatno ni državno...
Moj suprug radu u državnom sektoru...njegov i moj posao nebo i zemlja...razlika u plati 150 KM...
on ima smjene, radi ujutro, popodne, radi i noćne....
ima pravo na godišnji al doks e svi izredaju dođe mu d aodustane od godišnjeg...
ima pravo na bolovanje, al ako neki stariji kolega nije tu on mora biti....
pa izvoli...radi i šuti.
pored ovoga moj suprug radi i privatno...
svako veče radnim danima ima privatni posao u rajanju od 2 sata....
da nam je perfektno sa dva državna posla...privatluk bi valjda ostavio
baš bezveze, strašno majke mi... mislim oboje radite i još on mora raditi prvatno, pa stvarno, eto kakve su državne službe
Neznam samo ko ima želju tamo se i zaposliti kad ovo čuje
da je lijepo onome ko je nadređno jeste...
al ne mogu svi šefovi biti...
malo stolica za puno guzica....
može se sa jednom platom u pravu je dida...
može s ei sa dvije bez privatnog ali...kada ideš na posao troškovi su veći...
ja nekada kažem meni je jeftinije sa djecom kući biti nego ići na posao.
ja dok njih odvučem i divučem, obučem dvije ( samo cipele u jednoj sezoni za njih po jedna komad 200 Km), namirim sve za njih onome ko ih čuva ( ja mami dati moram čuvala ih ne čuvala jer joj nema ko pomoći do djeteta njenog) bolje njoj nego dva vrtića da plaćam...a njoj i vrtićima nebi priteklo...
ja se moram obući i našminkati i milion drugih stavri kad radiš ti treba što da si kući trošio nebi sigurno.
i na sve to...radim a šutim...
šutim a muka mi...
kako ovaj iskorištava teacherkinog muža
tako mene iskorištava moj poslodavac...sa manje fizičke aktivnosti...znači kući sam...al psihički me ubija...al ubija....
Dok sam ja radila kao djevojka i usput studirala i štrebala i lomila se neko je samo hodao po sastancima stranaka i taj neko ima bolju poziciju nego ja i bolje je plaćen. Moje znanje koristi....a sebi isplaćuje.
I tako je u kompletnom državnom sektoru...a baka što se i ucjenjuje...u državnom sektoru odgovorno tvrdim najbolje je biti kurir, portir i higijeničarka.