IZVORNA PORUKA: ajla86
evo da se ukljucim u ovu temu jer mi je puna glava svakavh prica i savjeta da sam skoro pa lud...
moj problem je slijedeci...
rodila sam oprije 5 dana....beba je tek pocela navlaciti mlijeko...malo dojimo onda imamo dohranu i kad je cista,suha,sia spava po 4-5-6 sati...probudi se razgleda malo se mazi.....presvucemo se jedemo i opet zaspe sama....
jedna prijateljica kaze da je to previse....da puno spava da nije ok i da je ja budim da je nahranim i presvucem svako 3 sata?????
jel ok da beba toliko dugo spava????????????
Kao prvo čestitam ti još jednom na maloj
Kao drugo
ODMAH ALI ODMAH UKINI DOHRANU.Kod carskog reza inače se spporije uspostavlja dojenje,jer to nije prirodan porod i kao takvog tjelo ga malo kasnije registruje i sporije dolazi do proizvodnje mlijeka.
Mlijeko se proizvodi po principu ponude i potražnje,tj.koliko beba pojede toliko će tjelo proizvoditi.A što više daješ formulu manje će bebe dojiti i biće manje mlijeka.I jhoš dodatno zbunjuješ bebu za silikonskom dudom i otpuštanjem mlijeka.Jer mlijeko iz flašice neprestano curi a iz dojke u malim intervalima.Beba će onda naravno prihvatiti flašicu jer se ne treba truditi da vuče iz dojke. Poslušaj me nemoj da te tučem
.I smatraj ovo kao naređenje.
Drugo Nemoj da budiš bebu i da je presvlačiš i dojiš na satnicu(osim ako se nije ukakila) i koliko sam vidjela ima ona fine kilaže ne treba je hraniti često.Beba kad se dobro najede neka spava koliko može ,sama će se probuditi kad ogladni. I kad je hraniš i presvlačiš noću ne pali svjetlo i ne pričaj ništa sa njom jer svaki izvor svjetla i zvuka za njih su dodatni stiimulansi za buđenje.
TREĆE Nemoj da joj daješ ništa( ni vode ni čaja)osim
Tvog mlijeka jer u njemu ima APSOLUTNO sve što joj treba.
Ne budeš li me poslušala istuću te ko mačku
Nisam se ja džaba sikirala 8 mj za tebe.
Aj sad uživaj sa svojom curom ljubim vas obe