IZVORNA PORUKA: veeseelaa
ne može meni niko olakšati trudove niti mi treba da me tu tetoši
ma ok, al zamisli da se sestre derendaju na tebe, da te režu kad ne treba i sl
naravno da te niko neće pustiti da umreš al kako ćeš proći upitno je, mislim na one stvari koje ne ovise o porodilji....
znam da je to jadno al tako je kod nas, za sve se mora platiti.... nažalost
e sad desi se da neke žene prodju extra i bez plaćanja, valjda ovisi ko im je u smjeni
npr mene su htjeli zadržati još jedan dan u bolnici a ja da sam ostala još jedan dan umrla bi, toliko mi je bilo zlo od nespavanja..... i da, bez štele bi šipak izašla, jedino na svoju ruku, onako da se iznerviram do bola
To da se sestrice i dr. deru na tebe, to stoji. Meni je muž došao na porod i bio tu sa mnom - da vidiš kako se priča promijenila. Od babica koje samo formalno došle da me vide, odjednom postadoše umiljate brižne ženice. Bila je babica Raza, prekrasno biće, koja je toliko lijepih riječi podrške i ohrabrenja uputila meni i prije nego što mi je muž došao. Takvih je malo, znam - ali eto, vjerujem da se to može platiti.
Što se rezanja tiče, meni je babica rekla da bi gore bilo da sam pukla pa je to što su me rezali bolja opcija, s čim se i sama slažem- beba je bila velika, činjenica je da bih pukla.
Ja sam isto trebala ostati još jedan dan u bolnici zbog nalaza krvi, pa sam zamolila internistu da mi odobri da idem kući jer bih da se najedem i naspavam
, pa mi je bez pare i dinara odobrila. Ne znam... ja sam i dalje za to da se novac ne daje nikome, tako bi svi savjesnije i otvorenije radili posao za koji su plaćeni.
A što reče jedna od vas - ako je određeno da loše prođeš na porodu, ne može te ni 1000 KM spasiti. To je tako, džaba.