IZVORNA PORUKA: lida
Draga moja prava istina još kad sam naveće ustala u WC (zbog reza sam se jako teško dizala iz kreveta)padnu mi uložci (jer je jedan ko nijedan) na pod tona krvi pljusnu iz mene a sestra došla i gleda mene kako ja onako sjećena pokušavam da se sagnem i podignem uloške i sve to oćistim(naveće nema ćistaćica u bolnici)Jedno kupatilo na porođajnom sa jednom tuš kabinom pa staneš ujutro u red da se istuširaš još ti naveće ubace ćistu posteljinu i kažu ujutro je sebi promjeni.Ovo ti je moje iskustvo.
Potpuno identicno i nije "blaze" mogla objasniti....
S tim kad je meni navece u 02:30,pao ulozak na pod(a desava se cesto,jer nemas gacica),dosla je sestra i izderala se na mene kao na debila....i rekla:"sad lezi,a ujutro ce cistacica to da ocisti......."
Ljudi,ispod mog kreveta,lokva krvi i 2 puuuna uloska(jer nakon 2-3 pokusaja da ja to sama sklonim,nije mi uspjelo)...i moja beba s druge strane
Na drugi porodjaj sam ponjela svoje gace(prosvercala...rekoh makar prekonoci da ih stavim)i vjerujte mi da nisam mogla da ih obucem,niti sam mogla nogu da dignem bar malo samo da ih navucem nekako,niti sam se mogla sageti....
I tad sam ja dosla do zakljucka,zasto nema gacica......
A isto tako su mogli uvesti one jednokratne,koje bi ti one skidale ili oblacile,ne bitno,jer bi bilo 100% lakse!!!