Drage moje, ponovo ja sada sa novim vjestima.
Moja redovna dr (privatno je vodim), vratila se sa godišnjeg pa smo je ja i mm vodili, težila je tada 6100 gr, konstatirala je da je beba gladna da nemam vjerovatno dovoljno mlijeka da je dojim, ubjedila sam je da ga imam dovoljno, jer mi redovno promoći odjeću uprkos tuferima. Tada me je pitala za moju krvnu sliku (nisam je kontrolisala od poroda), kako jedem, itd, vjerovatno je mlijeko slabo, pa je uvela i adaptirano-Novelac jer je hipoalergeno radi AD, beba je reče GLADNA. Grlo, uši, pluca, koza, temperatura su ob.
Kaka je velim joj tečna, ona tamo piše kašasta. Promjenila je kaka i miris, prije dok je ne presvlačim nisam znala je li se ukakala ili upiskila, sada je dovoljno da pomirišem odječu i osjetim kiselkast miris. Pokušala sam da je hranim češće, odbija siku, kenjka, , izvija se, samo je uspijem rasplakati, stenje ko stare nene kad ih nešto boli. Mislim odbija sada i siku (zna proći i po 4-5 sati) svoju nekada najbolju kolegicu, a kamoli da joj jos dodam i adaptirano?! Sumnjam da nisu zubići, nema nista vidljivo, ali da nije rano za par dana tek puni 4 mjeseca; jer mi je pala na pamet ona kašicica ili kako se vec zove sto se pregleda grlo, kada joj je dr pokusala pregledati uhvatila je i ne pusta.