IZVORNA PORUKA: samedi
Jutro! Kako ste mi? Joj blago vama s tim rodjendanima,i ja jedva cekam,al daleko je to jos! Noc sam provela vise budna nego sto sam spavala,Nejra se budila stalno valjda je bolio stomacic,prduckala je svunoc. Nesto mi je juce slabo jela,ako nije od vakcine izgubila apetit. Najzesce je bilo kad se probudila u pola 2,ja da upalim svjetlo-nema struje! Sreca pa je ostalo vode u kuhalu koja je bila jos mlaka,inace bih joj morala dati hladno mlijeko. Juce sam joj dala sasvim malu kasicicu maslinovog ulja jer se patila i plakala a nije mogla kakiti. Nakon toga,odmah se pokakila,jeste joj bilo gadno ono ulje,al sta cu.
Sulty,ti ko i ja spremila listu pitanja :-) Uspjela sam samo pitati ima li nuspojava,odgovor je bio "ne bi trebalo da bude,mozda temperatura,stavljajte hladne obloge". Pusa svima,ugodan vam dan zelim,mene ceka dosta posla,dokaze mi gosti veceras.
Draga moja...vidim na AD ste...
mislim da je beba suvise mala da bi joj davala maslinovo ulje...
naime ono je u kalendaru dohrane koji su napisali sručnjaci dozvoljeno sa 6 mjeseci u ograničenoj količini...
molim te budi pažljiva...sa silnom željom da pomognes bebi možes izazvati kontra efelkat neželjene alergije.
vježbice sa nogicama isto budi pažljiva jer ipak mala je to beba i ne znam jeste radile kontrolu kukova...sada je već postalo jasno da i ortopedi roditeljima ne preporučuju rad vježbica za kukove jer često su uzrok problema sa kukovima upravo ne stručne vježbice.
dali si pričala sa pedijatrom o tome da promjenis mlijeko?
ili mozda da pokusas smanjiti količinu praha...pazi dali pravis pravu mjeru
masiraj bebi stomak...sa bebi mlijekom ili uljem...