hidzama je jedan vid lijecenja, ciscenja krvi od pogane krvi i ugrusaka...
to je sunnet od Poslanika saws jos a i danas imas u Sarajevu ljude koji to rade. Moji roditelji idu jednom neurohirurgu privatno i rade kod njega to. Moja majka je imala rak maternice prije jedno 10 godina i izvadili su joj maternicu i posto ne dobiva mengu ima razne "nus" pojave, zacepljenja krvnih sudova i pogotovo vratne zile je bole i ima u njima ugruske (koji ne daj Boze mogu izazvati udar) i onda oni u proljece odu tom covjeku i on stavi nesto poput case i povuce vakumom kozu, i ostavi tako jedno vrijeme..(to nista ne boli kao kada bi ti usnama napravila vakum i povukla koze malo) i na tom mjestu se skupe svi ugrusci i pogan, potom skine vakum, i probusi kozu nozicem poput kad ti vade krv iz prsta, ono skroz malkice zareze i tako na 4-5 mjesta na toj kozi gdje je bio vakum i sva poganstina izadje
ljudi su pricali da bukvalno ugrusci crni poput komadica dzigarice izadju..Od mog oca prijatelj ima bolesnu kicmu i ne moze bez stapa hodati,al kad uradi hidzamu puno bolje hoda i lakse mu.
Moja mama to redovno radi i osjeca olaksanje u vratu i potiljku. Ma za svaku bolest ti je to. Neki cak tvrde estagfirullah da mozes tako i sihr izlijeciti (jer sihr je poganstina koju uneses u tijelo i sejtan kola nasom krvi).Krv je inace u Islamu nedzaset(necist).
ovo je sto ja znam o tome a naci cu ti neki tekst ili sl
Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.