cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: vrtić i imunitet

clock-img

10.09.2012, 12:42

clock-img

idana_85

pencil-img

1752

I kod nas isto. Mjesec dana nije isao u vrtic za vrijeme kolektivnog godisnjeg, i pred vrtic na 10 dana se razboli. Proslu sedmicu nije isao nikako,danas je tek krenuo. Kaze dr krajnici,treba ih operisati.

Ni ja vise ne znam sta da radim, da li postoji ista da podigne imunitet i ojaca za kratko vrijeme?

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

clock-img

10.09.2012, 13:29

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

Naša pedijatrica kaže da virus može i 5-6 dana davati jako visoku temperaturu, a da antibiotik u tom slučaju zna se ne pomaže. Ja dijete bez 48 sati visoke temperature koja se teško skida i ne vodim doktoru. Svako naravno zna svoje dijete i kako reaguje na temperaturu, na lijekove za skidanje. Pratim kako je generalno stanje, kako je kad spadne temperatura, vidim ima li kakvih znakova poboljšanja. Ne bježim od antibiotika, ali samo ako se mora. Sreća naletila sam na doktorice teške na antibioticima ko đavo user posted image Žalfija nam se pokazala odlična. Ako je dijete veće onda da grglja, ako je mlađe napravite blaži čaj pa nek uzima po čašićicu povremeno.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

12.09.2012, 11:04

clock-img

Alma_27

pencil-img

1326

spominjale ste pekmez od meda sa zovom od Jukana (dobar za imunitet). ja nisam nasla to ali ima dzem ud krusaka sa bobicama od zove (40% dzem, 60% zova) i ima maslacak u pekmezu od jabuka.
uzela taj dzem od krusaka ali moj nece ni da proba. valjda ne voli one bobice user posted image
mogu li djeca jesti taj maslacak u pekmezu od jabuka za imunitet? ili bas mora biti zova?

clock-img

12.09.2012, 11:12

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Veze nemam Alma, ali da pribaš miješati s nečim? Tipa, voćna salata sa medom i tim pekmezom? Ili možda s kajmakom, pa umakati hljeb?

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

12.09.2012, 15:24

clock-img

henna ze

pencil-img

475

IZVORNA PORUKA: Alma_27

spominjale ste pekmez od meda sa zovom od Jukana (dobar za imunitet). ja nisam nasla to ali ima dzem ud krusaka sa bobicama od zove (40% dzem, 60% zova) i ima maslacak u pekmezu od jabuka.
uzela taj dzem od krusaka ali moj nece ni da proba. valjda ne voli one bobice user posted image
mogu li djeca jesti taj maslacak u pekmezu od jabuka za imunitet? ili bas mora biti zova?

uzimala sam ja i taj Heni..može..nikakav problem i on je dobar

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

clock-img

22.09.2012, 13:55

clock-img

Halimaa

pencil-img

188

Moj Hamza je već cijeli septembar bolestan, ispili smo jedan antibiotik, ali već treći dan sline su opet počele, prehlada traje već sedam dana, kašlje i sline su zelenkaste. Sav je kao otvorena česma.user posted image Pored svega što je dosad pio ( pisala sam, pekmez, sanostol, naranče) uključila sam sok od cvekle i limuna, barem kašiku-dvije na dan, a evo kupili smo i IMMUNO sirup. Šteta što nisam i prije, čula sam da je jako dobar za imunitet. E sad, imam dilemu da li da ukinem ovaj multivitaminski SANOSTOL koji mu dajem, ili može obadvoje ići...Sanostola nam je ostalo još malo, ne bih ga bacala...

clock-img

22.09.2012, 14:03

clock-img

felix

pencil-img

1166

nemozeš obadvoje davati, ako je malo ostalo sanastola ( mi smo ga pili al vala nama je bio 0 bodova ) nikad više.....
Izdaji njega što imaš pa tek, onda da uvedeš imuno taj sirup ( jel misliš na imunoglukan) ?

Zlonamjernog prijatelja treba se bojati više nego divlje zvijeri; zvijer će vam možda raniti tijelo, ali zao prijatelj će vam raniti duh.

clock-img

22.09.2012, 14:05

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

koliko si platila IMMUNO SIRUP
ja nebi davala zajedno

felix nije imunoglukan

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

22.09.2012, 14:14

clock-img

felix

pencil-img

1166

IZVORNA PORUKA: bebacha

koliko si platila IMMUNO SIRUP
ja nebi davala zajedno

felix nije imunoglukan

ah, rvi puta cujem za taj sirup

Zlonamjernog prijatelja treba se bojati više nego divlje zvijeri; zvijer će vam možda raniti tijelo, ali zao prijatelj će vam raniti duh.

clock-img

22.09.2012, 14:36

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

halima mislim da možeš davati zajedno sanostol i sirup za imunitet ako taj za imunitet ne sadrži dodatno i vitamine, ja uvijek dajem zajedno sanostol i imunoglukan sirup, ili matičnu mliječ, jer je sanostol ukusan i djeca ga radije piju, a obično su ovi za imunitet neukusni.
koji je to imuno sirup, ko je proizvođač

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

22.09.2012, 17:05

clock-img

Halimaa

pencil-img

188

proizvođač je Pharmalife, sadrži uglavnom minerale i cink-oksid, što je valjda neobično važan za imunitet, i c i b vitamin, zatim korjenove nekih biljaka poput rosa canina, meni je to jedna doktorica preporučila a onda sam i ovdje na ringeraji pronašla tekst i kaže doslovce " Ringeraja preporučuje". user posted image Vidjet cu, mislim da necu kombinirat sa sanostolom, nije vala da mu je prehrana loša, jedino mu željeza fali.

clock-img

22.09.2012, 17:41

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

a koliko košta

clock-img

22.09.2012, 18:37

clock-img

Halimaa

pencil-img

188

14 km košta, a 200ml dodje, daješ dvaput dnevno po 5ml. Mislim da se brzo potroši :/

clock-img

22.09.2012, 19:29

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

pa nije skup, a je li ukusan, jesi li ga probalauser posted image

clock-img

22.09.2012, 23:12

clock-img

madam x

pencil-img

839

Ja kontam na šta da pređem poslije matične mliječi, ona je skupa na duže staze.

clock-img

22.09.2012, 23:31

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

IZVORNA PORUKA: zinanina

Ja kontam na šta da pređem poslije matične mliječi, ona je skupa na duže staze.

mi smo isproabli dosta tih preparata i nažalost u ovom slučaju se potvrđuje ono da je skuplje i bolje, nama je najbolja matična mliječ i sirup imunoglukan, a preskupo je oboje, al kad prokontam da uštedim na antibioticima, živcima, sekiranju, nespavanju i ostalom, skontam da se isplatiuser posted image , tako sebi uvijek postavim stvari da mi je lakše izdvojiti tih 30-40 KM svaki mjeseca pa i manje danauser posted image

< Poruku je uredio škorpija -- 22.9.2012 23:32:34 >

clock-img

22.09.2012, 23:34

clock-img

madam x

pencil-img

839

Ali mi se čini da je taj imunoglukan jeftiniji, 40 KM a može biti mjesec, kako neko napisa, a ja platim 10 ampula 34 KM. Pa sam mislila kupiti sutra sirup. A i ja sam mišljenja da ću rađe dati za to nego za antibiotik.user posted image user posted image

clock-img

23.09.2012, 05:59

clock-img

Halimaa

pencil-img

188

nisam probala, taman posla, Hamza se nije namrštio, što valjda znači da je okej.Mi čemo probati sa jeftinijom verzijom :) ako i to ne pomogne onda valja taj imunoglukan. NJega smo pili poslije upale pluća...

clock-img

23.09.2012, 12:18

clock-img

madam x

pencil-img

839

Meni u apoteci ne dadoše Imunoglukan, kažu da za dijete tog uzrasta ( 3, 5 god.) ide samo uz preporuku ljekara,koji je prethodno ocijenio da je isti zaista i potreban, i ja nisam htjela inzistirati, kontam, zna žena.
Možda i nije dobro vještački održavati taj imunitet...bilo bi dobro da Aporekarka naleti, da nam objasni.

Uglavnom, kupila sam Propol baby, jedini koji je još imala pored Imunoglukana, njega sam prije koristila sa starijom kćerkom i nije ni on loš.

clock-img

23.09.2012, 12:30

clock-img

bebix

pencil-img

-248

pozz i od meneuser posted image
Moj bebac je prije par dana napunio 12 mjeseci, od pocetka septembra sam ga upisala u jaslice, 20-tog sam ja pocela raditi, cim smo krenuli sa ostavljanjem u vrticu pocelo je curenje nosa, upala grla, vec 3 puta smo bili kod dr. u petak je u vrticu dobio temp, odmah smo ga odveli dr ima pocetak virusne upale pluca, pretpostavljam da dr koja je dala antibiotik za upalu gla samo prikrila ove ostale simptome, uglavnom sad je na sumamedu i dr koja nam je propisala ovaj antibiotik nam je preporucila sirup za imunitet omega 3 od medexa kaze da je odlican kupila sam ga kosta 25KM jos ga nismo poceli koristiti ali eto rekoh da vam kazem da je hvaljen za podizanje imuniteta, javim kako je kod nas prosaouser posted image

clock-img

23.09.2012, 16:16

clock-img

Halimaa

pencil-img

188

IZVORNA PORUKA: bebix

pozz i od meneuser posted image
Moj bebac je prije par dana napunio 12 mjeseci, od pocetka septembra sam ga upisala u jaslice, 20-tog sam ja pocela raditi, cim smo krenuli sa ostavljanjem u vrticu pocelo je curenje nosa, upala grla, vec 3 puta smo bili kod dr. u petak je u vrticu dobio temp, odmah smo ga odveli dr ima pocetak virusne upale pluca, pretpostavljam da dr koja je dala antibiotik za upalu gla samo prikrila ove ostale simptome, uglavnom sad je na suimamedu i dr koja nam je propisala ovaj antibiotik nam je preporucila sirup za imunitet omega 3 od medexa kaze da je odlican kupila sam ga kosta 25KM jos ga nismo poceli koristiti ali eto rekoh da vam kazem da je hvaljen za podizanje imuniteta, javim kako je kod nas prosaouser posted image

Bogami, dobro se potrudi da mu ojačaš imunitet, daji mu sve što su žene pisale na ovom forumu, tako sam ja svog pokušala sa 2 god. upisati pa je fasovao početak upale pluća i pio summamed i imunoglukan. Daji mu i propolis u spreju, malo u usta prije vrtića, pekmez obavezno, čaj sa limunom itd. Nadam se da će se oporaviti.

clock-img

25.09.2012, 09:24

clock-img

Halimaa

pencil-img

188

Ja sam tek jučer čula da postoji i sirup Rhinostop za djecu! djeluje kao i za odrasle, a zaustavlja dosadne slinice za dan-dva. Nije ni skup, 6 km. Odmah smo ga kupili.

clock-img

25.09.2012, 12:11

clock-img

lost

pencil-img

362

IZVORNA PORUKA: Halimaa

Ja sam tek jučer čula da postoji i sirup Rhinostop za djecu! djeluje kao i za odrasle, a zaustavlja dosadne slinice za dan-dva. Nije ni skup, 6 km. Odmah smo ga kupili.

Mi smo ga koristili ali nismo imali rezultat. Doduše kod nas nema rezultata bez antibiotika nažalost.
Moja M je bolesna evo već 5-6 dana, kašlje noću pogotovo i slini ne tako strašno, nema temperaturu hvala Bogu. Nisam je vodila na pregled niti namjeravam jer bi odmah dobila antibiotik, a u ostale preparate više ne vjerujem, samo prirodne preparate i jedino sirup Redasan nam pojača apetit. A sirupe protiv kašlja ne kupujem jer je to samo bacanje para ni jedan nam nije pomogao.user posted image

Don''t be sad because of people. They will all die!!

clock-img

28.09.2012, 14:15

clock-img

Halimaa

pencil-img

188

Joooj. Opet zelene sline, kašalj i temperatura. Jedva smo izgurali septembar. user posted image Pa ja ne znam više šta da mu dadnem! Već desetak dana od zadnjeg antibiotika svo vrijeme slini i kašlje, apetit osrednji...da li bi vi čekale ili voditi doktoru ( koji će naravno odmah dati antibiotik).

Zadnji članci

article-img