IZVORNA PORUKA: dadada
IZVORNA PORUKA: jasmin
Da,bojim se da ce i pedofiliju staviti pod plast seksualne orijentacije,jer nije apsolutno nikakva novina da jedanaestogodisnja djevojcica u ovom danasnjem vremenu pristane na vezu s npr.dvadeset_ogodisnjakom.
I meni su sve te bolesti zajednicke zato sto ih smatram da su poremecaji,ne zato sto im dajem istu definiciju,jer iole normalan insan zna da ni dva prsta na ruci nisu ista,tako ni te bolesti.Ali im je zajednicko sto su bolest i ma kakav mi neko epitet poklonio ja to smatram bolescu.
koliko ja znam, na istoku se i dan danas djevojcice dodjeljuju...tj.udaju...legalna je poligamija...zar nije?...i sve u ime vjere...ili je to ok
dady,nema potrebe da ides do istoka,na zapadu je uzdrmano tlo pedofilijom u katolickim crkvama(SAD,Njemacka,Italija i td).
Poligamija je normalna pojava i u SAD-u u nekim krscanskim zajednicama.Mozda da se ostavimo vjere,jer nije vjera kriva za neprihvatljivo ponasanje ljudi koji se kriju pod plastom vjere.U islamu recimo zena moze stupiti u brak tek kad je spolno zrela.
A ono sto rade neke porodice kojima je stalo samo do pukog obicaja i nicega vise...to me boli,ali ja to ne mogu mijenjati.
Lelis,ja sam samo kratko ovdje i za nekih godinu dana bih se trebala vratiti u BiH.U KSA je homoseksualizam kaznjivo djelo.To je sve sto mogu da ti kazem,jer nisam citala o tome.U svakom slucaju,osudjujem tu pojavu gdje god da je na svijetu.
< Poruku je uredio jasmin -- 2.1.2011 12:07:54 >