IZVORNA PORUKA: snijeg
Šta ako čovječanstvo u cijelosti postane homoseksualno?
Dajte mi argumenat kakav model/uzor dijete dobiva u ovakvim brakovima?
Čovječanstvo je u svojim začecima, negdje oko starih Grka jedino i prihvatalo homoseksualan odnos kao normalan. Onaj heteroseksualni je koristio samo i isključivo produženju vrste.
Ovo mao ih historije.
A pitanje ŠBBKBB - je uvijek pitanje bez odgovora.
Naročito što se nadam da za mog vakta neće doći do kraja čovječanstva, mada smo na dobrom putu, ali ne zbog pedera - ovi su zadnji na toj listi razloga.
Što se tiče modela, bitno je da dijete odraste u obitelji gdje su supružnici vole, poštuju i uvažavaju, pri tome je manje bitno da li jedno ili oba roditelja nose pantalone.
IZVORNA PORUKA: snijeg
Dakle odakle sigurnost i mišljenje da ako je čovjek homoseksualac da će biti bolji roditelj od nekog ko to nije
?
Ja to nikada nisam tvrdila. Čak šta više, odakle sigurnost i mišljenje da će dijete koje odrasta u heteroseksualnim obiteljima biti bolje odgojeno, sretnije, pametnije od onog koji ne odrasta u takvoj obitelji?!
IZVORNA PORUKA: snijegMorate priznati da to dijete može biti jednako maltretirano od strane roditelja ma kakvo njihovo opredjeljenje bilo...nažalost!?
S ovim se apsolutno slažem.
IZVORNA PORUKA: martajay
i sta je sa onim bracnim parovima koji ne zele imati djece?
Treba ih izvesti na neki javni trg i zapaliti!
Valjda, nemam pojma.
IZVORNA PORUKA: acudesa
Čuj ne zanima me, dok mene ne dira-sve su to tudji problemi.
ZANIMA ME i smeta mi, treba li moje dijete ili tvoje dijete da odrasta u drustvu koje to smatra za cool i super.
Moja djeca će MORATI da nauče da poštuju tuđe izbore.
One te izbore mogu smatrati lošim, pogubnim, pogrešnim - ali će morati prihvatiti i poštovati tuđi izbor dokle god taj izbor ne ugrožava njih same i njihove izbore.
One će MORATI ponašati tako.
Isto kao što će biti naučene da od od svakoga imaju pravo da zahtjevaju da poštuju njih kao osobe i njihove izbore.
Ali i da nauče živjeti sa svojim izborima.
IZVORNA PORUKA: acudesa
a znate li koliko uticaj drustvo ima na dijete-nezamisliv, samim tim, ako kreirate drustvo tako da je homoseksualizam normalna stvar, nadam se da ste sutra spremne umjesto snahu u kucu primiti "snahca" ili umjesto zeta "zetušu".
Nekada davno sam rekla a sada ću se samo citirati.
Ne bih bila presretna da mi sutra dodje i kaže da ima djevojku, ali je sasvim sigurno da im ledja neću okrenuti.
U ovoj zemlji će već biti dovoljno onih koji takve pribijaju na stub srama a ja neću biti jedna od njih.
Kako sam ja imala pravo na izbor da odlučim da se udam za njihova oca i da ih rodim, i one imaju pravo na svoje izbore.
Moje je da ih naučim da nauče i živjeti sa svojim izborima i onim što ti izbori nose.
Ja svakako neću reći da je homoseksualna veza normalna veza, ali neću reći niti da je nenormalna. Reći ću im da one nemaju pravo da sude tko koga voli, ljubi ili mrzi iza svojih zatvorenih vrata.