IZVORNA PORUKA: koka i po
IZVORNA PORUKA: Dalil@
IZVORNA PORUKA: koka i po
jutros gledam u trznom opet sve poskupilo a plate mjesecima ostaju iste.
Koko, ja vam se stvarno divim na tome kako uspijevate opstati u takvim uslovima (mislim na taj nas kraj) Ja sam odatle otisla taman prije ove krize i ovih enormnih i nenormalnih porasta cijena hrane a i tada je bilo potesko.. Sada..
carolija duso carolija....ni Koperfild nam nije ravan.
jednostavno...pokrivamo se koliko nam je jorgan dug.
ja sam jedna od sretnica koja svojoj djeci moze priustiti najosnovnije...ne izmisljam toplu vodu.
kupujemo duso nemarkiranu robu...to mi je bezveze jer je dijete brzo preraste.
pametnije mi je kupiti djetetu voca,povrca i mesa nego skupu igracku.skupa ili jeftina ionako ce biti pokvarena.
zivi se onako kako se mora...nista previse ...dovoljno.
zivot u nasem kraju je mnogima neshvatljiv ...tebi jeste jer si ovdje zivjela i znas kako je.
ja sam zadovoljna ...nBg.
toplo bih ti preporucila...ni za zivu glavu ne vracaj se ovamo.
Ne planiram, koko, aBd
ali ne zbog teskih materijalnih uslova nego mentaliteta (nazalost). Dahnula sam kako sam u vecoj sredini, hB.
A ovo za markiranu robu..pa mislim da to nema veze sa prihodima
Ili barem ne puno. Mi, npr, stvarno solidno zivimo, hvala Bogu. Znaci, mogli bi si priustiti markiran
o. A ne priustimo..zato jer smatram da to jeste bacanje novaca. Kvalitetna majica se moze kupiti i po maloj cijeni.
Meni nije niakakv bed reci da ja svom djetetu kupim polovnu odjecu, ako naletim na nesto sto mi treba. Vecinu smo dobili, dakle, ne odbijam
Volim uraditi tako, pa onda onaj novac za tu odjecu proslijediti nekome kome je potrebniji. ,I nadam se da cu uvijek tako razmisljati, aBd. A i moja djeca, aBd.
Eh, sad, ja imam odraslog brata (u nasem kraju dole
) koji pati od "markiranosti"
Skolu zavrsio, ne radi a i ne zanima ga puno a zeli markirano
I sto je najgore, on zadnji dinar potrosi na npr. preskupu majicu
Ili patike. Nigdje veze...
Eto, neka paralela u ljudskoj svijesti i razmisljanju..