IZVORNA PORUKA: devojka
suprug od devoke:
ne razumem, ma ko tebi pravi tu decu, ti sama? vi zene pricate samo sta bi vi, a sta je sa nama muzevima?
Znaci ja sam zdrav hocu svoje biolosko dete a zena ne moze, po vasem misljenju ja bio trebao da usvojim, da se razvedem, da trazim ispitanu i proverenu zenu da li su njenje jajne celije uredu? Da li se neko ovde u ovom forumu pita sta mi kao citava porodica o tome mislimo. Znaci, zena ima problem zavrsena stvar, ja nemogu postati bioloski otac. a to ima puno nezbrinute dece, pa ne moguja ja citav svet usvojiti. to mi sve znamo. nije to tema. sta je tu tesko svatiti ja sam zdrav i zeli dete sa zenom koju volim?
Meni nije jasno zasto se trazi misljenje drugih po forumu, ako ste ti i tvoja zena odlucili da imate dijete uz pomoc doniranih jajnih celija?
Ako vec toliko zelite dijete, ako nemate zakonskih prepreka, samo naprijed?!
Dugo su me nervirala pitanja i savjeti tipa: ''A sta vas dvoje cekate, ima li novine, dacu ti ja recept da zatrudnis'' i slicno...
Moj muz i ja smo furali svoj film i uspjeli dobiti bebu iz ICSI postupka...Sad neki ne zele da se druze s nama niti nas pozdravljaju jer imamo bebu iz epruvete
U pocetku nam je to smetalo...ali sretni smo sto smo dosli do naseg cilja...
Nije mi strano sta znaci zeljeti dijete, a ne moci ga dobiti prirodnim putem...
Stoga samo naprijed i svaka cast onima koji se bore za svoju djecu, bila ona sa vasim ili nekim tudjim genetskim materijalom, ako se vi mozete nositi s tim i ako je to vama ok.
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna