Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Jeli iko imao, ili ima, problema sa ovim? Neki savjeti kako ovo ublaziti i preziviti?
Mene vec par dana muci izbijanje umnjka u donjoj vilici. On odavno raste i nikako da izraste. U zadnjih par dana mi je pravo bolno, sve oko zuba je nateceno, nikako da probije. Za sada pomaze kada namazem taj dio kapima propolisa, malo utrne, ali ne dugo... Cak sam kupila i Calgel. Moja pretpostavka je i da se stvorio "dzep" izmdju zuba i zubnog mesa, i kako taj dio ne mogu iscetkati, vjerovatno se zadrzi malo hrane pa se to malo upalilo i boli.
Pravo me strah da necu morati ici oralnom hirurgu da to rijesava hirurskim putem...
(posto nisam nasla slicnu temu, izvinjavam se ako ima, a ja otvorila duplu...)
< Poruku je uredio Adana -- 22.12.2010 0:48:13 >
22.12.2010, 09:23
Skvo RR
4542
Draga Adana...ja bi otisla oralnom hirurgu. Nista strasno...samo ce ti napraviti mali rez...da pogura zubic...ne boli nista, a spasit ces se jada.
22.12.2010, 09:34
amdi
518
Imam isti problem od petka, evo pijem brufen ali ne pomaze, ne mogu da otvorim vilicu da jedem, uzasno mi smeta, a strah me da odem stomatologu da ne kaze da je proces
22.12.2010, 09:36
Skvo RR
4542
OT...znate li da se ti zubici zovu "zubi mudrosti" ..hajde bolje ikad nego nikad da vam krenu.. ..morala sam....
22.12.2010, 12:11
Adana
2777
Skvo Skvo
Ma mudra sam ja vec odavno, ali brate sto je puno puno je.
I mene strah tog rezanja... pa jos ako bude trebalo vadjenje... znaaaam da samo produzavam agoniju ali...
Jutros je vec maaaaalo lakse, ali stalno perem zube, ispirem onom vodicom po 2-3 puta dnevno, mazem propolisom i Calgelom... mada, nevoljko priznajem, izgleda da cika zubara necu izbjeci olako...
22.12.2010, 12:18
veeseelaa
20552
halo cure ja sam mislila da mi raste umnjak jer me stalno boluckala vilica i dio prema uhu, kad odoh kod dr a zub za vadjenje Stoga propratite to malo Mada umnjaci i nisu od nekog značaja a zubi mudrosti jer kasno niču kad je već čovjek mudar Mojoj rodici su početkom rasta osmica pomjereni kečevi naprijed pa mora nositi aparatić dok ne niknu osmice skroz
22.12.2010, 12:19
veeseelaa
20552
Pravo me strah da necu morati ici oralnom hirurgu da to rijesava hirurskim putem...
ajme tolika cura a boji se
Pa to ništa ne osjetiš, kad ti da inekciju može raditi šta hoće Ja sam izvadila dva umnjaka, jest bilo gutavo al ništa aman.... pila sam antibiotike 5-6 dana Osmice su malo nedostupne pa je problem pri vadjenju
22.12.2010, 12:37
Adana
2777
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
Pa to ništa ne osjetiš, kad ti da inekciju može raditi šta hoće Ja sam izvadila dva umnjaka, jest bilo gutavo al ništa aman.... pila sam antibiotike 5-6 dana Osmice su malo nedostupne pa je problem pri vadjenju
Ihhhh da mi je hrabrost srazmjerna gabaritima... eeeeeee.... gdje bi mi bio kraj... Ali cinjenica je da se ja bojim boli, ali bas ono pretjerujem, prava sam pi*ka... A i bojim se igala i injekcija, pa me i toga strah... I sto kazes skroz su nepristupacne pa te bas namuce, a jos ako je srasla sa kosti hebeno pravo... Prava sam straslja strasljiva, ali ono bas...
22.12.2010, 12:41
leli§
1201
aj aja aj kako zub zna boliti
bas zato sto su osmice nepristupacne i zeznute idi zubaru sto ranije, bolje da ti sad pomogne otkloniti manji problem nego poslije da preraste u veci a svo vrijeme si se patila. ja sam sa 19 godina imala sve osmice a do 21. i sve cetri popravljene. i nosila sam aparatic poslije i imala problema sa svim ostalim zubima ali sa osmicama nikad hvala Bogu. jeste se ciko namucio da mi ih popravi ali je svojski odradio. a kad bi ga covjek vidio prepao bi se kakav je cupav a ne da mu jos usta otvori
22.12.2010, 12:45
veeseelaa
20552
IZVORNA PORUKA: Adana
Ihhhh da mi je hrabrost srazmjerna gabaritima... eeeeeee.... gdje bi mi bio kraj... Ali cinjenica je da se ja bojim boli, ali bas ono pretjerujem, prava sam pi*ka... A i bojim se igala i injekcija, pa me i toga strah... I sto kazes skroz su nepristupacne pa te bas namuce, a jos ako je srasla sa kosti hebeno pravo... Prava sam straslja strasljiva, ali ono bas...
ajde ja te odvedem mom dr, jako su fina raja, osjećaćeš se ko kod kuće A i ima da te držim za ruku a ako zaboli mlatnućemo dr-a Ima da te zasmejavam i sve će lagano da prodje
22.12.2010, 12:46
veeseelaa
20552
a kad bi ga covjek vidio prepao bi se kakav je cupav a ne da mu jos usta otvori
decembar....
22.12.2010, 12:46
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
OT...znate li da se ti zubici zovu "zubi mudrosti" ..hajde bolje ikad nego nikad da vam krenu.. ..morala sam....
ja imam samo dva...vid se
moram i ja to vaditi
22.12.2010, 13:05
mamine oci
4300
Adana draga jos te boli znam pricla si mi neki dan i jos te ne prolazi, jesil probala da malo ispiras zalfijom,mislim caj od zalfije bar da malo ublzis bol dok se neodlucis da ides zubaru sto prije to bolje rijse se tih muka...
22.12.2010, 13:06
Skvo RR
4542
IZVORNA PORUKA: dadada
moram i ja to vaditi
ja nemam ni jedan
22.12.2010, 13:33
Adana
2777
ajde ja te odvedem mom dr, jako su fina raja, osjećaćeš se ko kod kuće A i ima da te držim za ruku a ako zaboli mlatnućemo dr-a Ima da te zasmejavam i sve će lagano da prodje
Vala kako je krenulo mozda i prihvatim ponudu... Uz sve one nabrojane strahove ja se bojim i zubara i ne volim ordinacije pretjerano, pogotovo ako je zubar hladan i rutinski radi.
22.12.2010, 13:34
Adana
2777
moram i ja to vaditi
ja nemam ni jedan
A zato se ti javljas
22.12.2010, 13:36
Adana
2777
IZVORNA PORUKA: mamine oci
Adana draga jos te boli znam pricla si mi neki dan i jos te ne prolazi, jesil probala da malo ispiras zalfijom,mislim caj od zalfije bar da malo ublzis bol dok se neodlucis da ides zubaru sto prije to bolje rijse se tih muka...
Hvala duso sto se brines i hvala na savjetu! Ne ispirem zalfijom, ali ispirem tecnoscu za ispiranje usta, i bolno mjesto mazem propolis kapima (kako samo sve fino utrne:)) i Calgelom. :)
22.12.2010, 13:36
Adana
2777
moram i ja to vaditi
Suosjecam sa tobom... tjesicemo se medjusobno
22.12.2010, 13:39
koka i po
7309
moram i ja to vaditi
ja nemam ni jedan ... btw...Adana meni nikada nijedan umnjak nije narastao radi toga sto mi je vilica kratka(tako rekao cika Semso ) neke davne 1996 jedan je pokusao da naraste .....posije sjecenja desne antibiotika zavrsila sam na operacionom stolu kod maksilofacijalnog hirurga ...elem ....to bi bilo to od mog umnjaka.... P.S jos uvijek imam vremena da narastem i opametnim
22.12.2010, 15:10
juni
1102
Moja dva donja umnjaka rastu ima 2 godine i nikako da do kraja narastu Uglavnom ima perioda kad se smiri i bude sve ok, a onda dodje proces da nabubri meso i boli uzasno pa malo nikne i sve tako 2 godine. Mogla sam otici kod zubara da mi recne meso ali kontam nek prirodno izbija. E sad zavisi da li mozes trpiti bol i koliko dugo.
Stomatolog mi je rekao da oni mogu izbijati godinama a da neki nikad i ne narastu.
22.12.2010, 15:28
sporty mamaa
3211
IZVORNA PORUKA: Adana
Jeli iko imao, ili ima, problema sa ovim? Neki savjeti kako ovo ublaziti i preziviti?
Mene vec par dana muci izbijanje umnjka u donjoj vilici. On odavno raste i nikako da izraste. U zadnjih par dana mi je pravo bolno, sve oko zuba je nateceno, nikako da probije. Za sada pomaze kada namazem taj dio kapima propolisa, malo utrne, ali ne dugo... Cak sam kupila i Calgel. Moja pretpostavka je i da se stvorio "dzep" izmdju zuba i zubnog mesa, i kako taj dio ne mogu iscetkati, vjerovatno se zadrzi malo hrane pa se to malo upalilo i boli.
(posto nisam nasla slicnu temu, izvinjavam se ako ima, a ja otvorila duplu...)
Adana moj donji umnjak raste vec dvije godine i nikako da izbije. Jutros me probudila snazna bol koja evo ni sada nije skroz prestala. Popila sam dva paracetamola i malo mi je lakse, stavim kaladonta kao to ce mi pomoc Bas se muzu jutros zalim da sam ga htjela zvat da me u hitnu vodi Meni boli i zub i vilica i uho od toga. Stomatologinja mi kaze da mogu otici na kirurgiju da mi to kao recnu malo, ali meni se neda, radije trpim Evo i dok pisem boli me. I da meni je kako si navela puno pomogao calgel, smijesno ali istinito Imam negdje cijeli od male, jer njoj skoro nije ni trebao a ne mogu ga naci. I da nemojte se smijati dode mi da stavim ogrlicu od cilibara
22.12.2010, 16:05
Adana
2777
I meni je cilibarna ogrlica pala na pamet Samo mi kratka
Ja nisam nista pokusavala sa kaladontom... Mazem propolis kapima i pomogne i bolje od Calgela, mada je i on OK. Ispirem onom vodicom za usta, i malo-malo perem zube i ispirem vodom da se hrana ne zadrzava u dzepu izmedju desni i zuba jer se zato i upali sve. I sto Juni rece i meni vec godinama raste ovaj donji umnjak, 2 gornja su nikla bez problema... A i vilica mi je kratka i ne mogu stati svi zubi...
25.12.2010, 18:03
nerkica
104
meni je zubar,hocu reci privatni oralni hirurg vadio umnjak prije dvije godine puna dva sata napatio i sebe i mene,nazalost korijen je ostao bas nezgodno zakrivljen sad nemam hrabrosti nikome da odem da mi to izvadi poslije tog neprijatnog iskustva
26.12.2010, 22:36
nina ninica
1
Umnjaci mogu predstavljati veliki problem prilikom rasta.Najbolje je bar iz mog iskustva ispirati usta cajem.Oni će svakako niknuti,a poslije je najbitnije sačuvati ih od karijesa.
10.02.2012, 17:06
M kao Mama
5536
Joj, majko mila imam jednu osmicu koja je narasla, danas osjetim donja desna nabubrila i kao da osjetio pod jezikom vrh, baš me boli, ove dvije na lijevoj strani ni ne pomišljaju da naratsu, da li je OK da mikad ane izađu