IZVORNA PORUKA: neki x
Hanady,meni se ova tvoja dva posta nikako ne "poklapaju",mislim tvoje misljenje o pravljenju domacih sendvica...
Ali mozda ne vidim dobro ili ne kontam...
ne kontaš...
diskusija je traja duže...a ne u zadnjem postu...
lijepo je rečeno da se pormjeni i država ili menze drugačije gledaju na to....
međutim ništa se nije pormjenilo...
napisah...a vidi se i to 'da jedno je sendvič sa puterom a drugo ''napucani'' sendvič...
jer ja neću svojoj da stavljam sendviče kupovne u cool kutijama da druga djeca tuguju nad tim....
takođre lijepo rekoh da dražava na neke stavri treba misliti, a najvažnije ''moja kad bude išla u školu ja ću se društveno dovoljno porbuditi da mi dijete jede u školi sa svom ostalom djecom''- međutim nažalost vrijeme je rpoletilo a ništa s ene mjenja...
ja kao roditelj mogu se zalagati pa da do starijih razreda umjesti picce jedu pitu umjeto salame komad sira a umjeto majoneze sirni namaz svježi..da imaju povrće i voće redovno, vodu i čaj umjesto sokova xy porizvođača itd.
da je ona jedina u razredu koja ne jede užinu ja bih to drugačije rješila...nebi je nosila, ja bih je kupila la bi joj naviku stvorila da se toliko najede prije škole da ne može pojesti užinu...
super znam kad i koliko može pojesti...to smo apsolivirale do sada
ono čemu sma je naučila jeste da ne gleda u tuđu užinu...hranu, odjeću...išta do sada...
neko tome nije naučen...
pa moja cura ujutro ne jede sendviče kojim se roditelji takmiče ko ima više pa ih slažu ko toranj u pizzi...mi jedemo kiflu sa mladim sirom i drugu sa dulce de leche ili džemom od drenjka za sada...
i nosi flašicu vode...
to su stavri svima dostupne i nema vojske tužnih pogleda