Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Moj malac ja poceo izgovarati R, kad i druge glasove, nista posebno, ali on imitirajuci mene, zna zasuskati neke druge glasove , pa mu skrenem paznju da: mama nekad kiksa u izgovoru, a on to ne treba raditi
21.11.2010, 15:47
amdi
518
IZVORNA PORUKA: bebbe RR
IZVORNA PORUKA: taurus
moj R ima 5 godina i ne izgovara R ni u jednoj riječi, već ga mijenja sa L
Nemoj stavljati zalosne smajlije, jer nemaš razloga. Naučiće on to odjednom, baš kao i djevojčica moje najbolje prijateljice, preko noći. A mama ju je već htjela voditi logopedu, razmišljala je da nema prekratak jezik (to se operativnim zahvatom ambulantno popravlja, malo se razreže resica pod jezikom), i svašta nešto. A sad joj i samoj smiješno.
Slazem se sa bebbe R - kao sto sam gore napisala moj sin je sa 5 godina naucio i to preko noci, cak je dosta rijeci nepravilno izgovarao i recenice sastavljao nepravilno. Ja se nisam pretjerano brinula, i proslo je samo od sebe - poceo je da pazi kako prica i ispravlja se...
21.11.2010, 17:42
Anoniman
Ja, NARAVNO, kao i većina mama, strogo vodim računa o pravilnom izgovoru riječi. Moja maca izgovara neki glas između J i R... njoj će uskoro puna 22 mjeseca. Djeca će to naučiti vremenom, nemojte da vas to brine!
21.11.2010, 21:50
Crvena
1859
IZVORNA PORUKA: tweety
IZVORNA PORUKA: Crvena
IZVORNA PORUKA: tweety
Sin sa 4,5 godine a kćerka još nije.
Ženo jeli se ovo naša djeca prate
Izgleda da je tako
22.11.2010, 11:05
amdi
518
Ipak smatram da neko je bolji u ovom, a neko u onom, tako da ne bi trebalo da se brine sto se tice izgovora. Moj sin je, recimo, malo kasnio u razvoju govora, ali zato danas ga pohvalila uciteljica kako je on dobar "matematicar". Zna dijete sabirati i oduzimati dvocifrene brojeve...zato no sikiriki...
22.11.2010, 12:24
mamina princeza
1856
Moja curica ima 2 gosine i 4 mjeseca i vec dva tri mjeseca govori R. Naucila je preko noci i sad ga bas naglasava ono RRRRR
Al zato ponekad zasuska na nekim drugim slovima kao ŠSČc i slicno posebno zato sto ima razmaknute zubice pa malo zasusti al ne uvijek
22.11.2010, 17:07
bebbe RR
2004
I naše se R pojavilo u riječi, odnosno, imenu Lorena. Za sada imamo tri riječi s R, u ostalim na zamjenjuje L uspješno:)
08.12.2010, 01:18
bebbe RR
2004
samo da kažem da se je R začas ustabililo i sada je svuda gdje treba.
09.12.2010, 15:35
emma.L
2731
Ema je ljetos na moru govorila moRe, i to pritisne pa odzvanja. Poslije mora, nikad više . Kod nas je j ili l, pa je "balon lužan", a "juha je vjuća". Najslađi su mi oni sa V .