cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Izgovaranje glasa "R"

clock-img

21.11.2010, 14:58

clock-img

acudesa

pencil-img

7725

Moj malac ja poceo izgovarati R, kad i druge glasove, nista posebno, ali on imitirajuci mene, zna zasuskati neke druge glasoveuser posted image , pa mu skrenem paznju da: mama nekad kiksa u izgovoru, a on to ne treba raditiuser posted image

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

clock-img

21.11.2010, 15:47

clock-img

amdi

pencil-img

518

IZVORNA PORUKA: bebbe RR

IZVORNA PORUKA: taurus

moj R ima 5 godina i ne izgovara R ni u jednoj riječi, već ga mijenja sa L
user posted image user posted image user posted image user posted image

Nemoj stavljati zalosne smajlije, jer nemaš razloga. Naučiće on to odjednom, baš kao i djevojčica moje najbolje prijateljice, preko noći. A mama ju je već htjela voditi logopedu, razmišljala je da nema prekratak jezik (to se operativnim zahvatom ambulantno popravlja, malo se razreže resica pod jezikom), i svašta nešto. A sad joj i samoj smiješno.

Slazem se sa bebbe R - kao sto sam gore napisala moj sin je sa 5 godina naucio i to preko noci, cak je dosta rijeci nepravilno izgovarao i recenice sastavljao nepravilno. Ja se nisam pretjerano brinula, i proslo je samo od sebe - poceo je da pazi kako prica i ispravlja se...

clock-img

21.11.2010, 17:42

clock-img

Anoniman

Ja, NARAVNO, kao i većina mama, strogo vodim računa o pravilnom izgovoru riječi.  Moja maca izgovara neki glas između J i R... njoj će uskoro puna 22 mjeseca.
Djeca će to naučiti vremenom, nemojte da vas to brine!

clock-img

21.11.2010, 21:50

clock-img

Crvena

pencil-img

1859

IZVORNA PORUKA: tweety

IZVORNA PORUKA: Crvena

IZVORNA PORUKA: tweety

Sin sa 4,5 godine a kćerka još nije.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ženo jeli se ovo naša djeca prate  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Izgleda da je takouser posted image

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

clock-img

22.11.2010, 11:05

clock-img

amdi

pencil-img

518

Ipak smatram da neko je bolji u ovom, a neko u onom, tako da ne bi trebalo da se brine sto se tice izgovora. Moj sin je, recimo, malo kasnio u razvoju govora, ali zato danas ga pohvalila uciteljica kako je on dobar "matematicar". Zna dijete sabirati i oduzimati dvocifrene brojeve...zato no sikiriki...

clock-img

22.11.2010, 12:24

clock-img

mamina princeza

pencil-img

1856

Moja curica ima 2 gosine i 4 mjeseca i vec dva tri mjeseca govori R. Naucila je preko noci i sad ga bas naglasava ono RRRRR

Al zato ponekad zasuska na nekim drugim slovima kao ŠSČc i slicno posebno zato sto ima razmaknute zubice pa malo zasusti al ne uvijek

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

clock-img

22.11.2010, 17:07

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

I naše se R pojavilo u riječi, odnosno, imenu Lorena. Za sada imamo tri riječi s R, u ostalim na zamjenjuje L uspješno:)

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

08.12.2010, 01:18

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

samo da kažem da se je R začas ustabililo i sada je svuda gdje treba.

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

09.12.2010, 15:35

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

Ema je ljetos na moru govorila moRe, i to pritisne pa odzvanja. Poslije mora, nikad više user posted image . Kod nas je j ili l, pa je "balon lužan", a "juha je vjuća". Najslađi su mi oni sa V user posted image .

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

Zadnji članci

article-img