Da vam napišm kako smo i mi predeverali upalu pluća. Hvala Bogu sve je iza nas i curica je sad odlično.
Poslije rođendana, na svoju inicijativu, odvedem malu pedijatru da uradimo detaljne preglede, nisam odavno joj ni KS gledala ni ništa a jest šmrckala ali ništa drugo. Uradimo mi sve nalaze od KS urina, pregleda, slušanja pluća, pregleda grla i vsega ostalog. Helem, nalazi pokazali da je to obična virusna prehladica koja će proći dva/tri dana, grlo OK kao i ostali nalazi.
Uveče dobije tmperaturu koja je odmah skočila preko 39. Cijelu noć smo prveli u spuštanju temperature, ništa nije pomagalo, čepići i sirup ibuprofen , tuširanje oblozi ma ništa. Dijete je nopć provelo u kadi. Čim je svanulo mi u bolnicu, čekali da nam otvore, dr je pregleda, grlo nije upaljeno ali nešto čuje na lijevoj strani pluća. Opet nalaz krvi uz slikanje pluća. Dijagnoza bakterijska upala pluća terapija tri inhalacije i osam pencilina. Kad smo došli kući temperatura joj je bila 39,7 istuširamo je i bilo je vrijeme za sljedeću dozu sirupa. Pala temperatura na 38,7 niko sretniji od nas. Nakon sat bila je 37 i više se nije javila, hvala Bogu. Ona je sutradan već bila bolje, jela je i bila vesela. Kontrolu prije boce obavili nakon dva dana, dr kaže ništa se ne čuje ali terapiju do kraja isprimati. U prošli ponedjeljak kontrola sve u najboljem redu, nema ništa, pluća čista.
Eto kako se sve bzo odigralo, kako je u tako brzom periodu od obične prehlade prešlo u upalu pluća nije mi jasno a još naročito zbog toga što je ni grlo je nije boljelo? Ne znam.
Hvala Bogu da je sve iza nas, baš nas je bila uplašila. Sad smo nabavili koziji loj i to joj stavljam na prsa. Poslije ovog ću uključiti ono s rotkvom i medom. Čaj od luka je pila čim je počela šmrckati, a med koristimo svaki dan po kašiku ali džaba kad ono hoće, hoće.