E meni je 5 dana nakon poroda rana,kako vesela reče,otišla nisam uopšta osjetila da su konci popucali,već samo prilikom pranja osjetila da mi se rana raširilia,kako god vidim ja da tu nema ni jednog konca,odmah odem dr.on se ibreti da me nije boljelo pucanje konaca,i pošalje me u bolnicu da mi rade sekundarni šav.Pitam zbog čega se to dogodilo,kaže nije dobro urađeno,mora da je bila neka neiskusna a dr koja me šila imala sigurno i preko 40 god.,hajd svejedno,nije više ni bitno,pitam hoće li mi to raditi bar pod anestezijom,kaže paaa... daće ti sigurno nešto
U bolnicu me prime,kažu ne mogu mi odmah to uraditi zbog moguće infekcije,4 dana ležala,terapiju primala i obloge od rivanola stavljala,preplakala ta 4 dana,po cijele noći spavala nisam,H taman i grčevi uhvatili,a ne smijem ustati je pronosati zbog rane....užas!
5 dan su me odvelu u salu i pod opštom anestezijom mi to odradili,srećom,ali kad sam se probudila mislila sam da neću moći izdržati bolove,odvezli me u sobu,moja H vrišti li vrišti,kasnije mi žena iz dr.sobe kaže da je cijelo vrijeme prevrištala,još sam se potrudila da je nahranim i uspavam prije nego me odvedu,ali se ona valjda probudila čim sam otišla,a da joj niko prišao nije
Dolazi sestrica s flašicom da je nahrani,zbog anestezije je 24 h nisam smjela podojiti,a ona neće,ne zna,samo vrišti,nahrani je preko sonde,i ostavi kraj mene na krevet,vrišti ona i dalje,a ja se migoljim po krevetu ko zmija,dole sve peče,zateže,gori,plačem i ja te od bola,te što mi nje žao,a ne mogu joj ništa....baš mi je teško i prisjećati se,uhhh
Nakon 5-6 sati bolovi malo popuštaju.Ide noć,patnja živa,donose mi flašicu da hranim H,ali nema šanse da jede,i tako malo vrišti,malo spava...a joooj,na viziti niko sretniji od mene kada mi dr.reče da je mogu podojiti.
Još smo tri dana ležali,ali to je bilo ok. A što se tiče odnosa...uh,naredna 3-4 mjeseca svaki put je bilo kao prvi put,fakat,toliko je bilo ušiveno i zategnuto,da sam se prepala kada sam vidjela,mislila sam da je sve ušio.
Poslije drugog poroda je sve prošlo ok,ono uobičajeno,malo zatezalo,peckalo,ali ništa strašno,10 dan konci počeli ispadati. A samo šivanje mi je bilo na prvom porodu užasno,valjda injekcija nije bila počela djelovati,ama osjetila sam svaki ubod,strahota,a nikad završiti,a poslije drugog poroda me malkice boljelo,izdržljivo,i 10 ak min šila.A ista dr mi bila na oba poroda.
< Poruku je uredio Gracanka -- 4.11.2010 16:40:03 >