Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Galebice Haman i ja zaboravila svoju ranu a porod bio u novembru Kod mene nije bilo sttrasno - oko 5 konaca i spontano pucanje jer je bebica imala rukicu uz glavu prilikom poroda .. Ja sam se prala bas cesto i u pocetku plivaseptom po preporuci u bolnici i kako je patronazna rekla Dok nisam skontala da mi plivasept jos vise isusi ranu i napravi veci belaj ..Ukinula plivasept , prala se vodom vise puta dnevno .. Navecer legnem na pelenu , rasirim none i luftam .. Ja fen nisam upotrebljavala . Oni debeli ulosci koje preporucuju nakon poroda su me potparili .. Na prijedlog patronazne prestanem da ih koristim i uzmem neke obicne , pamucne sa krilcima . Ni krvarenje kod mene nije bilo obilno pa mi je bilo ok . Tad sam se preporodila Dakle ranu nisam mazala nikakvim kremama itd. To je moje iskustvo - ako ti sta pomogne - sjajno . Svakako ti zelim brz oporavak !!
24.10.12 Jedan anđeo 26.11.13 u 00:09 - Ljubav za sva vremena ..Ceza H. je rodjenjem obasjala nas zivot !!!
22.07.2014, 11:15
Pepeverde
31
mrzila sam epiziotomiju iz dna duse, al ko te pita, rezu svaku! konci su mi bili precvrsto stegnuti pa se prosili u meso. Bolove bi i zaboravila, ali oziljak na onoj stvari koji je zaostao i koji vuce otvor na jednu stranu, kao i kvrzice oko njega bili su me bacili na rub depresije. Zbog tog oziljka i slabog ventilnog mehanizma, u onu star je ulazio i izlazio zrak kako je htio! Sex, zacudo i nije toliko los, a da je sve kao prije, pa i nije. Mirim se sa sudbinom, ali osjećam se unakaženo. Pogotovo jer su mi rekli da su me recnuli malo, reda radi. Je li možda moglo bez ovog svega...
22.07.2014, 12:14
Merylin
-132
Žuti plivasept je meni bio dobar, onaj crveni/rozi mi je isušio ranu
23.07.2014, 13:14
Mrvica_83
-1879
Pepeverde zbog ovakvih situacija koje nam se , nazalost , desavaju privatne poliklinike uzimaju novac . Dakle za korekciju epiziotomije ,ako sam dobro shvatila , platis pofino . Ne mogu se oteti dojmu da na klinikama rade ovakve stvari da bi imali pacijente u privatno vrijeme Ili im je jednostavnije recnuti svaku zenu . Nasilje pri porodu i nista drugo
24.10.12 Jedan anđeo 26.11.13 u 00:09 - Ljubav za sva vremena ..Ceza H. je rodjenjem obasjala nas zivot !!!
23.07.2014, 22:11
Eleonoraa
13
Zuti Plivasept je i meni bio dobar, dva konca su se zagnojila malo kad je vec pocelo da zarasta, ali mama mi nabavila Rivanola, pa sam ga stavljala dva tri dana ciljano na ta mjesta s malim gazama ( moja improvizacija) i to mi je pomoglo
23.07.2014, 22:17
veeseelaa
20552
IZVORNA PORUKA: Pepeverde
mrzila sam epiziotomiju iz dna duse, al ko te pita, rezu svaku! konci su mi bili precvrsto stegnuti pa se prosili u meso. Bolove bi i zaboravila, ali oziljak na onoj stvari koji je zaostao i koji vuce otvor na jednu stranu, kao i kvrzice oko njega bili su me bacili na rub depresije. Zbog tog oziljka i slabog ventilnog mehanizma, u onu star je ulazio i izlazio zrak kako je htio! Sex, zacudo i nije toliko los, a da je sve kao prije, pa i nije. Mirim se sa sudbinom, ali osjećam se unakaženo. Pogotovo jer su mi rekli da su me recnuli malo, reda radi. Je li možda moglo bez ovog svega...
isto je i kod mene,nakon trećeg poroda skroz mu mi malu udundali al dobro što kažeš sex je odličan
sve kontam moram roditi još jedno pa nek malo dorade stvar
iz jednog položaja,onog ginekološkog ne izleda strašno al iz drugog opet položaja
izgleda da je bolje bilo da su me recnuli nego što sam pukla na par mjesta , lijevo - desno, dore - dole
al dobro, bitno je da nemam nikakvih poteškoća
23.07.2014, 22:18
veeseelaa
20552
IZVORNA PORUKA: Mrvica_83
Pepeverde zbog ovakvih situacija koje nam se , nazalost , desavaju privatne poliklinike uzimaju novac . Dakle za korekciju epiziotomije ,ako sam dobro shvatila , platis pofino . Ne mogu se oteti dojmu da na klinikama rade ovakve stvari da bi imali pacijente u privatno vrijeme Ili im je jednostavnije recnuti svaku zenu . Nasilje pri porodu i nista drugo
jel iko radio korekciju, jel boli i koliko košta otprilike?
05.08.2014, 17:55
Pepeverde
31
znate sto je problem kod korekcija sve bude puno oziljnog tkiva pa pri slijedecem porodu, pogadjate, jos veca epiziotomija.
05.08.2014, 18:12
Alma_27
1326
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Mrvica_83
jel iko radio korekciju, jel boli i koliko košta otprilike?
Ja sam radila kod dr. Devlete Balic. Mescini 400KM i prilicno sam zadovoljna. Inace me vodi doktor Balic al on mi je proporucio nju. Bas je bilo lose zaraslo poslije prvog poroda. Godinu dana poslije drugog poroda sam to uradila.