Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
porodila sam se prošle sedmice i rekli su mu da dodjem za desetak dana na skidanje konaca jel iko u zadnje vrijeme išao na skidanje istih? boli li to? mislim koliko je neugodno? baš mi je muka od svega toga + još krvarim
ne boli nista. mozda poneki da zateze ali nista strasno
15.12.2012, 21:58
Marija13
-611
Ja sam se porodila prije desetak dana i tek sam primjetila da vise nije otecena rana od epi..imam vanjsku ranu s tri konca koja se nastavlja prema unutra...grozno izgleda, meni se cini kao da je rana otvorena ali nisam sigurna, sta mislite da li bi me boljelo da su mi popucali unutrasnji konci???
15.12.2012, 22:14
tinkivinki
876
IZVORNA PORUKA: Marija13
Ja sam se porodila prije desetak dana i tek sam primjetila da vise nije otecena rana od epi..imam vanjsku ranu s tri konca koja se nastavlja prema unutra...grozno izgleda, meni se cini kao da je rana otvorena ali nisam sigurna, sta mislite da li bi me boljelo da su mi popucali unutrasnji konci???
ma kako si to uspjela vidjeti ,ne znam kakvi su ti konci,kod mene su bili oni sto sami ispadaju,pa kako rana zarasta tako kao da ima visak mesa.ti samo odrzavaj ranu,ja sam stavljala rivanol,vidim da neke zene hidrogen,bivacin,nesto od toga.
15.01.2013, 22:07
Dalia_88
238
Auuu teme Nista me u zivotu nije vise bolilo od toga. Pukla sama nisu me sjekli ali su mi morali i grlic siti pa sad zamislite poslije porodjaja da jos ono zeljezo guraju u nju jadnu istraumiranu. 4 su me drzale da me usiju S vana samo 2 sava ali sam osjetila svaki ubod.. Ma uzas jedan, nocna mora. Poslije 3 dana sam mogla sjesti a poslije 5 dana pogledala u ogledalo i nije strasno ali kad se sjetim te boli i sad bi vristala
05.01.2013 23:50 Moja Dalia Znaš li milo moje da te volim najviše na svijetu, da dok dišem, tako će biti... Kad posustajem i počnem gubiti nadu, pogled na tebe, na tvoj osmijeh vraća mi vjeru u bolje sutra..
16.01.2013, 00:01
tinkivinki
876
IZVORNA PORUKA: Dalia_88
Auuu teme Nista me u zivotu nije vise bolilo od toga. Pukla sama nisu me sjekli ali su mi morali i grlic siti pa sad zamislite poslije porodjaja da jos ono zeljezo guraju u nju jadnu istraumiranu. 4 su me drzale da me usiju S vana samo 2 sava ali sam osjetila svaki ubod.. Ma uzas jedan, nocna mora. Poslije 3 dana sam mogla sjesti a poslije 5 dana pogledala u ogledalo i nije strasno ali kad se sjetim te boli i sad bi vristala
sad sam se sjetila da su i meni stavljali to zeljezo,ali mene to nije uopste bolilo,samo znam da je bilo hladno.a i ja sam vani osjetila kad bocne,debela mi koza,ali mi nije to uopste strasno.cak mogu reci da je to bezbolniji dio porodjaja.posle sam 7 dana sjedila na desnom boku,dok nisu poispadali konci
16.01.2013, 00:03
veeseelaa
20552
kad će se vidljivost rane smanjiti, nakon koliko vremena? muž mi je kupio neku kremu i mažem već 2-3 dana.... ne izgleda baš naj, a i bolucka na dodir, konci su spali
16.01.2013, 00:06
veeseelaa
20552
da jos ono zeljezo guraju u nju
i meni su TO gurali oba puta..... prvi put me držalo njih 4-5 a drugi put kao da nisam bila ja, sasvim smireno sam izdržala i unutarnje i vanjsko šivanje
16.01.2013, 00:11
animagical
5604
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
kad će se vidljivost rane smanjiti, nakon koliko vremena? muž mi je kupio neku kremu i mažem već 2-3 dana.... ne izgleda baš naj, a i bolucka na dodir, konci su spali
mislis iznutra ili vanjski savovi? ako msilis unutra,mozda je ostalo divljeg mesa koejkao da visi i to se vidi meni ej to bilo, pa uklonili...a ti s vana, kod mene su jos ljubicasti rezovi, do niz nogu ali se promijenilo ipak dosta, sad su bar ua ravni s kozom,nisu onako ispupceni... hajde pusti to,neces je slikati...
16.01.2013, 00:12
teacher75
5394
i meni su TO gurali oba puta..... prvi put me držalo njih 4-5 a drugi put kao da nisam bila ja, sasvim smireno sam izdržala i unutarnje i vanjsko šivanje
meni su to gurali samo 2.put i bilo mi je grozno, jedva sam cekala da zavrse
16.01.2013, 00:12
veeseelaa
20552
ništa ne visi, mislim na ove van, nisu ravni i ne svidjaju mi se a izgled vagine mi je bitan možda je nekom šega al volim da je lijepa
16.01.2013, 00:13
tinkivinki
876
ne bih ti nesto znala reci,ja to i posle 4,5 godine osjecam tj mogu napipati nekako je zadebljanije.kako ti je bilo sa prvom epi?
16.01.2013, 00:14
animagical
5604
ništa ne visi, mislim na ove van, nisu ravni i ne svidjaju mi se a izgled vagine mi je bitan možda je nekom šega al volim da je lijepa
e pa dzaba ti,jedino karabega da uposlis...
16.01.2013, 00:14
veeseelaa
20552
IZVORNA PORUKA: teacher75
meni su to gurali samo 2.put i bilo mi je grozno, jedva sam cekala da zavrse
ja sam prvi put bila šokirana, poslije šivanja su mi vaginu napunili gazom koju je kasnije par minuta sestra vadila iz mene a drugi put je bilo drugačije, kao da je manje konaca bilo unutra.... a i ja sam bila u nekom tripu pa sam zanemarila sve to
16.01.2013, 00:16
veeseelaa
20552
IZVORNA PORUKA: animagical
e pa dzaba ti,jedino karabega da uposlis...
mm me pregledao koji smo mi čudaci odmah je otišao tražiti kremu za ožiljke AnLu je govorila da ima neku dobru kremu znate li slučajno neku efikasnu? neki melen il sl?
16.01.2013, 00:17
veeseelaa
20552
IZVORNA PORUKA: tinkivinki
ne bih ti nesto znala reci,ja to i posle 4,5 godine osjecam tj mogu napipati nekako je zadebljanije.kako ti je bilo sa prvom epi?
e to, nekako je pod rukom zadebljano a prva epi mi je bila katastrofa al mm kaže da je bolje izgledalo.... ja nekako mislim da je to tu nedje al po istom šavu su me sad šili , pa kontam možda i je gore
16.01.2013, 00:23
tinkivinki
876
ja sam oziljak od carskog jomelop melemom,a ne znam smije li on dole .cula sam i za contratubex,ali isto ne znam ide li dole
16.01.2013, 00:30
veeseelaa
20552
ama daj ženo nešto za dole
16.01.2013, 01:01
Crnkica
130
najbolja je nevenova krema ili gentamicin mast,ja sam koristila super mi je pomoglo,a može i kantarionovo ulje ja ga uvjek imam kod kuće i sama pravim,a prirodno je može na sve rane i ožiljke.
16.01.2013, 01:12
veeseelaa
20552
i pomaže li da rana ne bude gruba na dodir, tvrda itd???
16.01.2013, 01:13
Hanady RR
18727
i pomaže li da rana ne bude gruba na dodir, tvrda itd???
a kantarion bi ti treo pomoći...malo tu grubost rješiti...i zdrav i prirodan
16.01.2013, 01:17
veeseelaa
20552
hvala Hanady, odoh prelistati temu
20.01.2013, 00:21
veeseelaa
20552
evo meni teme
meni su epi radili i na drugom porodu, naravno preko prvog ožiljka i sad kad pogledam ranu ko da ju je međed šivao, nije ravna,nego kad šije laik pa imam nabore
hoće li se to dovesti u normalu??? neće mi valjda tako ostati??
< Poruku je uredio veeseelaa -- 20.1.2013 0:23:10 >
20.01.2013, 00:29
veeseelaa
20552
juh kakve ste, niko da mi pomogne na kraju ću ja sliku metnut koliko kukam tako sam se žalila prijateljicama za ranu pa me one sad zezaju rekoh slikaću gospoju i metnut na fejs a sve ću vas označiti pa nek raja duma čija je
24.01.2013, 11:14
Marija13
-611
Meni je taj vanjski rez super, gotovo da se i ne primjecuje,,,ali zato kad pogledam ulaz u vaginu ne znam kako da vam opisem, nista nije kao sto je bilo, izgleda kao gomila nekakvog mesa, koje bukvalno zatvara ulaz...ja sam uzasnuta, uskoro idem na prvi pregled, pa cemo vidjeti.. sto kaze vesela, dodje mi da je slikam pa da mi neko kaze treba li tako ili ne....
24.01.2013, 11:37
Alma_27
1326
juh kakve ste, niko da mi pomogne na kraju ću ja sliku metnut koliko kukam tako sam se žalila prijateljicama za ranu pa me one sad zezaju rekoh slikaću gospoju i metnut na fejs a sve ću vas označiti pa nek raja duma čija je
oplakah
zene, i ja sam se tako zalila. ovaj moj kaze da mu je prelijepa mozda rekoh covjek ima cudan ukus za te stvari