IZVORNA PORUKA: Dz3ni
Možda nisam trebala čitati ovu temu (prvorotka, termin se tek bliži...) ali ženska znatiželja je jača i evo ja već istraumirana Pored toga sam naišla na ovaj članak http://www.roda.hr/article/read/kada-je-epiziotomija-opravdana (izvinjavam se ako nisam smjela objaviti ovaj link, ali čini mi se važnim. Postoji li neka mogućnost da tražimo od babice i doktora da nas ne režu ukoliko to nije neophodno?
Ne bih da zvučim pesimistično, al' nekako mi se to čini nerealnim kada se u pitanju naše bolnice i naše osoblje...Ja sam se porodila u Vojnoj i sestre i doktorica su bile divne na porodu, al, meni je dr. rekla i prije samog poroda da očekujem da budem rezana, jer je beba krupna i da je bolje da ona recne, nego da sama popucam...iskreno, ja sam se psihički pripremila za epi, tako da i nisam insistirala na tome da mi to NE rade...samo sam tražila da mi daju anesteziju kad budu ušivali i da to rade odmah nakon poroda (da ne d'o Bog ne čekaju da se "ohladim")...
Da se ne lažemo, da je divno iskustvo i nije :) Mada, neke žene ranu i ne osjete, neke je osjete itekako...al vjeruj, čim prođu sve te muke, žena i zaboravi na te bolove i nelagodu...ja, koliko god to iskustvo bilo grozno u tom trenutku, sada se i ne sjećam kako je sve to bilo...jbg, bude i prođe...samo ne razmišljaj o tome sada, već kad bude trenutak, tj. kad se porodiš :)) sretno!