IZVORNA PORUKA: Hanady RR
IZVORNA PORUKA: luce87
Imam bebu od 7 mjeseci.Od cetvrtog mjeseca sam pocela da joj uvodim u ishranu (pored dojenja) kasice od mrkve i jabuke i sokice od istog... a narednih mjeseci i bananu i rizu.Od šestog mjeseca jede i meso i zumance.Moglo
bi se reci da moja beba po cijeli dan nesta jede...na svakih 2 sata recimo... Ali njena stolica je sve cestce zelene boje.Pedijatar kaze da je gladna,ja nesto ne mogu da povjerujem u to.Da li postoji jos neki razlog zbog cega je stolica zelena (lici na ispasirani grasak) ???
najprije nisma sigurna odakle si...ali u ono što jesma pedijatar ti je mlo neinformisan...
za čisto dojenu bebu zelena stoliva može , pazi može a i ne mora biti pokazatelj gladi...
naime ako je novorođenčetu zelena stolica, plače, ne sisia fino, ne napreduje...tada je glad u pitanju...
ali također...veća konzumaicja hrane sa sastavom željeza kod majke može dovesti do zelen stolice...
Tvoja beba ima 7 mjeseci...
jede vidim već raznoliko...
sva hrana i sokovi obogaćeni željezom dovest će do pokazatelja zelene stolice...
eventulan prehlada stomačića...ili teže varenje neke novo porbane hrane...pokazat će zelenu stolicu...
grašak pasirani i nije za dijete od 7 mjeseci...nemoj me pogrešno shavtiti ali to je teško varljiva namjernica čak i pasirana...
i žumnce može da pozeleni stolicu...
jadno je da se ne vodiš tablicama uvođenja namjernica u prehranu djeteta...i ne moraš...to je tvoje pravo...ali neke namjernice mogu teško pasti na mali želudac...i do toga da se stolica zazlenei...
sada ako je baš svaka zelena...a nemaš je kako povezati sa hrano koju je dijete jelo...ja bih prekotrolisala stomačić...jeli tvrd, dali se beba nekada grči...možda i porvjerila stolicu na neku baketriju...ali nebih nikako povezala zelenus tolicu bebe koja jede sve i savšta svako 2 sata sa 7 mjeseci sa galđu