IZVORNA PORUKA: milenium
IZVORNA PORUKA: hanabanana
IZVORNA PORUKA: snijeg
ali mene jeza uhvati kad vidim da brat i sestra ne razgovaraju zbog babovine....
Ja za ovo krivim isključivo roditelje.
Naime, ja mislim da ni jedno dijete nema prava da kritikuje odluku roditelja kome će, šta i koliko ostaviti.
joj ovo ti je tako kontradiktorno. pa ako kažeš da ni jedno dijete nema pravo da kritikuje odluku roditelja,zašto kriviš roditelje ako brat i sestra ne razgovaraju zbog babovine. ta sama kažeš da se odluka roditelja poštuje pa koliko god i šta god kome ostavili.
Nije uopće kontradiktorna.
Ja bih uvijek poštovala. Na kraju krajeva tko sam ja da odredjujem kako će se dijeliti kuća koju ja nisam ni pravila?!
Dakle, kad roditelji odu s ovog svijeta, obično ove stvari ostave ne samo neriješenim, nego nedorečenim.
PO zakonu se zna kako se dijeli: pola po pola.
E onda to nekim nasljednicima " ne odgovora " ili im nije pravo. I da cirkus bude veci, obicno se supruznici od brace i sestara umjesaju ko svi sretni u raspravu.
Ali ako ima testament, onda ne ide tako.
Pa makar i usmeni.
I još nešto, moja obaveza kao dijeteta je da izdržavam roditelje. Bez obzira hoće li mi ili neće nešto ostaviti.
Hoću reći, npr moja obaveza je da izdržavam moju mamu, ako sama ne može da se izdržava, bez obzira što je ona recimo stan prepisala mojoj sestri koja je ne nazove jednom u šest mjeseci.
< Poruku je uredio hanabanana -- 8.8.2012 14:18:18 >