Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Draga Rabi, ja mislim da ih ima u DM-u. A danas ću provjeriti.
05.01.2009, 18:00
juni
1102
Bas me je strah ispadanja kose, jer evo cetvrti je mjesec od poroda i sve kontam sad ce Zaista se ne mogu zamisliti bez pola kose, MM kaze da ce mi periku kupiti i kao bas super. Ma lako se njemu zezati, sto je SHEE rekla sta sve zena preturi preko glave- bukvalno (bas si me nasmijala ) Inace pijem hipp natal i hranim se zdravo pa se nadam da ce me zaobici. Vidjet cemo!
05.01.2009, 18:11
Nunichi
4125
IZVORNA PORUKA: Rabi
Eh drage moje i ja sam haman pa celava Meni je tek nedavno kosa pocela opadati... mozda nakon 3,5 mjeseca posle poroda.... Neke vidim govore da im opada cak i godinu??? meni ako ovako nastavi, ne vjerujem ni da cu je imati za godinu Stvarno, bez ikakve sale....ja sam se pravo zabrinula Kosa mi je pravo prorijedila, a na nekim mjestima sam i procelava. Pijem prenatal i interesuje me smiju li se piti jos neki vitamini, posto dojim. I jos da kazem da perem fitoval samponom odavno, ali nista Stavljala neke maske, ispirala cajem od zare.....uzalud.... Gdje rekoste da se mogu kupiti te neke ampule? Da probam i to! Pa i ako ostanem celava da se ne moram kajati sto nisam svasta probala
Aminexil SP64 ampule (Vichy) imas u skoro svakoj apoteci.
05.01.2009, 20:01
Visnja RR
15102
koristila Vishy -samo bacene pare
evo vam jedan domaci recept (opewt cimet i med):
"Oni koji pate od gubitka kose ili ćelavosti mogu primijeniti masu od vrućeg maslinovog ulja, jedne žlice meda i jedne čajne žlice cimetovog praha prije kupanja i držati otprilike 15 minuta, a nakon toga oprati kosu Vrlo je djelotvorno ako se drži čak i 5 minuta"
ja sam vec pisala sta mi je "mozda" pomoglo...mada mislim da je to prirodan proces koji se desi i sam prestane bez obzira sta mi stavljale na glavu... ne brinite kosa se obnovi..ja vec imam 3-4 cm noce kose
05.01.2009, 21:24
žana o8
707
Kupila fitoval šampon i ampule i primjenila . I sad čekam. Pitam mm jel se vidi da se progušćala , a on meni da nabavim nešto za unutrašnjost glave.
05.01.2009, 21:26
mamy Sabina
1553
IZVORNA PORUKA: žana o8
Kupila fitoval šampon i ampule i primjenila . I sad čekam. Pitam mm jel se vidi da se progušćala , a on meni da nabavim nešto za unutrašnjost glave.
Ako nabaviš to za enterijer glave,živa bila i meni malo pošalji!
05.01.2009, 21:39
andji
1215
.......Žana koristi bar par pranja,pa vidi onda imal efekta,trebalo bi da bude...sretno ti
05.01.2009, 21:45
žana o8
707
Hvala andji, javicu rezultat. Baš s frizerkom komentarišem, kaže ona da 90% žena poslije poroda prođe ovu fazu,al eto ne oćelavi se, hm nadam se. Muž mi ćelav , dijete ćelavo, još samo da sam ja ćelava pa ko skinheadsi ( nedaj Bože)
05.01.2009, 21:47
Nunichi
4125
Hvala andji, javicu rezultat. Baš s frizerkom komentarišem, kaže ona da 90% žena poslije poroda prođe ovu fazu,al eto ne oćelavi se, hm nadam se. Muž mi ćelav , dijete ćelavo, još samo da sam ja ćelava pa ko skinheadsi ( nedaj Bože)
e sto me nasmija...
05.01.2009, 21:49
žana o8
707
Volim nasmijavati trudnice, jer se onda i bebica veseli
05.01.2009, 21:51
aammina
178
svaka cast
to cjenim
05.01.2009, 21:57
Nunichi
4125
Volim nasmijavati trudnice, jer se onda i bebica veseli
heheh hvala dusice... Tvoje nasmijavanje i oni koktelcici bice beba vesela aBd sigurno.
05.01.2009, 22:48
Visnja RR
15102
drage moje kao sto vec rekoh ne brinite nista ... meni je sigurno cetvrtina kose opalo... pogotovo ovaj dio gdje su siske, a kako ja nosim one duge do brade to se tako prorijedilo da mi je kosa uvjek izgledala kao prljava... ta faza je trajala 2 mjeseca i evo hB sad se uveliko vec popunjava... steta sto ne mogu da vam fotkam tu novu kosicu...
05.01.2009, 22:53
Romali
2753
A ja sam negdje već napisala da sam kosu doobro skratila upravo zbog opadanja. Sad mi je k'o preporođena . Ma uopšte ne opada!
Na kraju krajeva, jeste malo ekstremno, ali upalilo je. A kosa mi brzo raste, tako da ću ubrzo imati onu staru.
06.01.2009, 02:59
Okarica
1141
Ja sam se ošišala skroz kratko (1cm), ali i dalje mi opada. Užas!!!!!!
06.01.2009, 03:04
stella
1360
Aida mislim da ce se obnoviti,a mozda ako bas puno opada da odes na pregled kod ljekara.
Kod mene opada poprilicno,al to je zato sto se cesljam od pranja do pranja kose jer je samo tada mogu pocesljati ili ako je isfenirana.
08.01.2009, 00:44
Rabi
1810
Hvala drage na ovim korisnim inf. Informacije su jako korisne, a hoce li na glavi koristiti vidjecemo Veceras prala kosu, ma opada ko luda.... Probam odmah ovo sa maslinovim uljem, a kad budem i do apoteke kupim i ove ampulice pa probam Ako ne pomogne, ja definitivno idem u celavice....
08.01.2009, 02:29
Inayat
167
Meni kosa uzas opada. Pocela je nakon 2.5 mj posle poroda. Zvala doktoricu da je pitam je li normalno, a ona meni da dodjem da vadim hormone Kako mi je duga tako su i dlake kojih je puna kuca. Nista mi ne pomaze. Moracu ovaj recept od Visnje probati. Daj Boze da pomogne, jer mi je muka kupiti dlake po kuci vise.
08.01.2009, 11:33
bubamara80
389
ja baš htjela da postavim pitanje kad ono i vi imate problema sa opadanjem kose. meni je evo počelo 3.mjesec od poroda svaki dan mi puna šaka kose, nema gdje je nema, užas. Činjenica je da za vrijeme trudnoće ni jedna dlaka nije ispala pa valjda da se nadoknadi ali što kažu neke ako ovako nastavi ostaću ćelava. I ja sam fitoval kupila neki dan pa da vidimo a i te ampule moram nabaviti pijem i vitamine pa valjda će stati. ah da i ošišala sam grivu jer se u trudnoći i pogustila i narasla.
Ten tiny little fingers that always want to play, That never stop exploring the wonder of today. Ten tiny little fingers that from the very start, Will reach out for tomorrow yet always hold your heart
Moje srce se rodilo 25.09.2008
08.01.2009, 11:33
bubamara80
389
da je čuvam mogla bih periku napraviti kad mi sa glave sve opadne
< Poruku je uredio bubamara80 -- 8.1.2009 11:34:03 >
Ten tiny little fingers that always want to play, That never stop exploring the wonder of today. Ten tiny little fingers that from the very start, Will reach out for tomorrow yet always hold your heart
Moje srce se rodilo 25.09.2008
08.01.2009, 11:49
Gigana
695
meni je isto opadala poslije poroda i ja sam se baš isprepadala, jer je opadala u pramenovima. Mislila sam da ću skroz oćelaviti. Nema šta nisam probala, ali ništa mi nije pomoglo dok to nije samo prestalo. A prestala je opadati onda kad sam prestala dojiti Vedada (kad je njemu bilo 7,5 mjeseci). Tad se sve vratilo na normalu, narasla mi je nova kosa i sad je sve ok.
Dakle, mislimd a je to čisto do hormona, da ništa ne pomaže. Ostaje samo da čekate.
08.01.2009, 11:52
Nunichi
4125
Eee ja i sad nemam plaho kose,nekakva tanka ko slamica. Jos ako bude opadala to nakon poroda bice zabavno... Ma i ja mislim da je to sve hormonski i treba kosu njegovati svakako,ali dok se cijeli organizam i hormoni ne vrate u normalu nece ni kosa...Ajde sreca ima perika da se kupi...hihihih ako bude kriticno.
10.01.2009, 23:29
Rabi
1810
Ja veceras prala kosu, a prije toga stavljala onaj Visnjin recept Troduplo manje mi je kose opalo, nego inace- mislim na sami tok pranja, sušenja i cesljanja... E sad pitam Visnju je li recept kriv? Samo, ja sam prezadovoljna, kuc kuc u drvo... Visnjice, hvala ti puuuuno i samo mi jos reci koliko puta se smije stavljati, svako pranje (svaka 4-5 dana) ili ..... Cmoka...
10.01.2009, 23:34
Visnja RR
15102
prije svakog pranja ...pusa i tebi... drago mi je da ti pomaze
10.01.2009, 23:48
Rabi
1810
Ma odlicno.... Sestra mi pomagala da je stavim. Kaze aj fuj, kako cesovo staviti na glavu...sve ce ti se zapetljati kosa... ma reko stavila bih g... samo da prestane opadati... jos jedno veeeeeliko hvala i javnem se opet da vam javim kakva je situacija