Luna ne smije psovati, i ne psuje fakat, ali zato izmislja psovke, i tako kaze
šuno jedna! Niko ne zna šta to znači. A trenutno je u fazonu izmišljanja imena za Barbike i bebe, i tako se sve zovu Alina, Alena, Asara, Amana, Amina. Ne znam po kom rezonu sve počinju sa A niti kako ih je izmislila hahahaha.
A pored toga izmišlja pjesmice i priče, tako priča:
Pa išla sam u šumu, sve je bilo čisto, sve sam pospremila, i vuk je pojeo svu djecu, i onda je muzika bila tra la la la la, i onda je koka pošla na pazar... Samo znam da mi nikad nije dosadno sa njom hahahaha.
Učimo se trenutno umjerenosti. I juče je dobila album za ljepljenje sličica, sa princezama. Sve radosna polijepila je nekoliko sličica i hoće sad još jedno pakovanje sa sličicama vila da otvori i zalijepi. Tako joj ja pokušavam fino objasniti da to pakovanje moramo ostaviti da drugi put ima šta lijepiti. Neće da prihvati naravno, i pokušava pobjeći sa sličicama. "Luno ako ne budeš čuvala za drugi put onda ti nana neće poslati nove sličice i barbike iz Holandije". MOMENTALNO se okrenula i ostavila naljepnice, i kaže
"Evo evo, nemoj tako pričati bona mama, čuće te nana, evo ti ostavi napeljice (naljepnice). Sad sam dobra, sad će mi nana poslati nove napejice i bakike (naljepnice i barbike)?"