IZVORNA PORUKA: vjestica
uh mene više nerviraju žene koje same sebe ograničavaju i dozvoljavaju da im neko određuje život
ma ko ti to u današnje vrijem može uraditi ako ti ne dozvoliš
baš tako, al žene neke se svojom nesamostalnošću i nesamouvjerenošću dovode u situaciju da budu ovisne o roditeljima ili mužu koji ih tretiraju kao krpu
Samim tim, takav dugogodišnji potlačen način života i stalno kljucanje u mozak da je tako najbolje za nju dovodi je do stava da je stvarno tako najbolje za nju i kad joj neko pokuša otvoriti oči smatra ga svojim neprijateljem
Onda izgubilo se cijenjenje mnoštva vrijednosti kao što su odgovornost, vjernost, odanost, briga muža prema ženi .... nekim to ne igra ulogu (valjda su tako naučene od malena) jer bitno je biti u braku, zvati se udanom pa makar bio i pos*an
Okrenimo se oko sebe masa je takvih primjera
Ne mora muž samo da mlati il vara ženu da bi ona razmišljala il donijela odluku o razvodu
Skoro sam sjedila u društvu gdje se jedna gospođa žalila na supruga kako je neodgovoran, nije brižan itd i da razmišlja o razvodu, od nas 6 prisutnih žena 4 su rekle eh šta bi da te vara, pa da mu to oprostiš, ćuti, dobar je on
Halo žena je nesretna i treba il popraviti stvar ukoliko je moguće ili dići sidro jer ja vjerujem da za svaku od nas postoji i čeka neko ko će nas voljeti i paziti kao princezu
A da ne govorim koliko žena pristaje prećutno na vođenje dvostrukog života svog muža, strašno
da su bar situirane i da ako zanemarimo navedeno imaju lijep život ja bi ih i svatila, ovako ne, zaista