c
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
IZVORNA PORUKA: mama alma RR
Ne znam vesela, ali moji nisu sa sela, nego baš iz centra grada, baš možeš mamu pitati, moji su baš cijenjeni i poštuju ih u B. POlju.
Nevažno,
moja mama se djevojački preziva ahman, pitaj svoje svijet je mali, nikad ne bi rekla da imaš veze sa ljudima iz tog dijela C.gore, pa plava si, odozdo su obično tamnije pute al baš mi je drago, pitam i ja mamu, još kad rod ispadnemo pa ti i dalje ruži veselu
Znači tvoj otac je odozdo?
moja mama od 15 godine ne ivi u B.polju, otila je da se koluje jer neke prilike birkvatkile za kolovanje tu i nisu bile
Hahahaha, vidiš šta ti je predrasuda i gordost, ja se ne stidim svog proijekla, pa ću sada fino svu lozu da razmotam, pa možda nađem još neku rodicu, što bi mi bilo zaista drago.
Moja nana (mamina mama) je djevojački Mekić, dedo Sabih alamurahmetile ja kako znam od 1900 godine imao kuću na mjestu gdje je sada Robna kuća u B. POlju, imao dućan, a radio i kao čimbenik u Općini, nana stara Selima rodila mu 8 kćeri, pa dva sina, znaći 10 djece, tako da mi je pola B. Polja rod.
Moja nana, znači mamina mama udala se u Nišića, isto poznata familija, ali su 1950 krenuli za Tursku, nisu uspjeli doći do Turske, jedna teka jeste, a dva brata (moj dedo i njegov brat) došli su u Sarajevo.
Moja mama i njen brat rođeni u Sarajevu, ja sam rođena u Sarajevu, otac mi Sarajlija, ali ja više volim svoje sanđačke gene, nego išta. Đaba , krv nije voda.
I ja sam ti bas pravi primjerak Mekići, bacila sam se na njih, sve imamo bijeli skoro porculanski ten i plavu kosu, ako imam dvije rodice, nas tri ko jednojajčane "trojke" iste, iste.
Inače, po pitanju tena, nanina sestra u ono doba radila u apoteci u B. POlju, prije 50 i nešto godina, i pričala je da su uvijek druge djevojke mislile da sestrama pravi neku specijalnu kremu, jer su bile tako čistog tena i bijelog lica, ali očito su korjeni čudo, hahaha.
Eto baš pitaj mamu, mora znati nekoga od mojih, mislim prosto je nemoguće da ne zna.