IZVORNA PORUKA: doublemum
A šta kažete za dijete koje je na sebe prevrnulo elek. peć Samo hB pa je dobro završilo...a ja sam više luda opd hodanja za djecom i od NE,NE,Ne....sa starijim je sve bilo ok,ali ovaj mali je priča za sebe!
Jednom smo ga pustili da se malo oprži i od tad zna da je peć žž,žž, ali neki dan ide svjesno i govori žž i rukicom poe. peći dok je još vruća....
ja ne kažem da se ne može destiti...ali znam da možemo pokušati spriječiti...
ja dok sam bila na trduničkom...imala sam osjećaj i kada legnem da spavam da u snu govorim ne, ne...
njih dvije a ja jedna...a toliko toga za Ne Ne....
i kod mene je mlađa dosta drugačija od starije...aliiiiiiiiiiiiiiiiiii
ja ne odustajem....
još je malena i ima fore da ''utuvi'' u svoju glavicu da je vruć šporet njoj zabranjeno područje.
kod mene je uvijek oprez da mi džezva, šerpa ili nešto toplo nije na kolu najbližem za dohvatiti...uvijek imama oprez kada kuham da ručku istoga okrenem da se nebi zaletila da uzme...to pazim i učim ih...
Sve dok učimo oni će i naučiti...ali ako se flegmatično ponašamo prema tome i imamao odnos neka se igra da ja s mirom kafu popijem...to neće izaći na dobro.
ja nebih dala usisisvač...jer to nije igračka...
za pola godine uzeće peglu koja je uključena...
jer kad može usisivač što nebi i nju....