IZVORNA PORUKA: reallove
hanady upravu si ali taj punjac moj svekar obavezno ostavi dole,niko ga ne dira jer mu treba,ja ga od Emin skolnem jer on ide na struju da ga ukljuci ali taj mali je poseban slucaj,on ce ga iskopati i izroviti da je neznam gdje,majke mi po prvi put vidim takvo dijete
nemoj me pogrešno shavtiti molim te....
ja sam imala priliku da slušam svoju stariju zaovu...kako kada mi dijete porhoda moart ću posklanjati cvijeće... svoje ukrasne sitnice iz staklene komode, CD-ove sa muzikom i filmovima koji stoje kraj TV-a...
danima je to govirla jer ona je do svoje dvoje dijece sve to sklonila....
ja nisma...i dan dana sve stoji na mjestu na kojem je i bilo kada je ona pričala...
niti jednu saksiju sa cvijećem nisma sklonila...
moje staklene sitnice sve su na broju i na istom mjestu...
zanimljivo ni njena djeca to ne diraju kod mene...niti smiju niti im pada na pamet....
ja mrzim djecu koja dođu u tuđu kuću i prebiraju po stavrima oko TV-a ili ladicama...i to sam doživjela....
jednom mi je kolegicina curica mrtva hladna otvorila sama frižider i došla mami da ispriča šta ja sve imama u njemu....
tada sam joj rekla...
kada dođem kod tebe...otvorit ću tvoj frižider i sve pojesti što je tvoje kinder čikolade, jogurte i pudinge...šta misliš jeli to OK? rekla je da nije...
a moja kolegica nije se ni zacrvenila....
naredni put sam sa varat rekla Elam ja sam frižider zaključala pa nemoj bezveze da ga otvaraš...tek tada moja kolegica je rekla neće ona više...
odvela je kući poršli put i istukla...
zar nije bilo bolje da smo odmha zajedno razgovarale o dječijoj pogrešci nego da je ona coolirala a onda je namlatila ko buvaru....