IZVORNA PORUKA: Iman83
Ja napisah kako bih:
Ja bih uvijek radije odabrala da lijepo popričam s roditeljima dotičnog roditelja, nego da šaljem neke poruke, ne bi li me čuli.
Opet, sve pod uslovom da su roditelji iole spremni na saradnju.
Ako nisu, lijepo bih rekla...molim vas onda je ne šaljite više...iako je dijete drago i milo, ja ne smijem rizikovati da mom djetetu danas sutra spali kožu ili nanese zlo jer vi mislite da je to dječije.
pa Iman rekoh ti...oboje sma uradila...
oni žive u kući do nas...malena je jedinica njihova...
imaju svoj način osgoja kojai ja nit komentiram nit me zanima sve dok na moje dijete ne ''udari''
pričala s anjima ženo kažu mi ''dječija posla'' a ona ukrala prvi put i cigare i upaljač..
drugi put upaljač...njima ukrala...
ja kažem neće se više nažalost moći igrat zajedno, njima smješno...
i malena dođe i uđe u avliju na igranje...šta sma trebala...otjerat je, bit babaroga...il opet pričat sa nnnjima dok mi H ne spale...
ne pričala sma sa svojim djetetom i rekla joj ićemo negdje ja i ti jer ne možeš se igrati igara koje te dovode u opasnost...al oni čuli
ovako sma mom djetetu rekla
''nije u redu da donbosi mamine cigaret i nije u redu da pali upaljač pred tvojim očima, a to je jako jako opasno može te zapaliti, pošto ona bebo mene neće da posluša iako sam joj rekla da et stavri nisu ok doći ti da se ja i ti igramo lopte a ona neka ide u svoju valiju jer očito ne možete se igrati zajedno''
i onda H rekla ...ja ću se igarti sa mamom neću sa tobom jer je upaljač opasan...i mala otišla
ne znam stavrno...
pa evo sad je 5 komada djece tu...
svi će kasnije dobiti kolač da jedu, stalno pazimo da se lijepo svi igraju i baš im je lijepo...
pa neći ja tjerat šibom iz avlije dijete čiji roditelji jednostavno ne kontaju opasnost te vrste