Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
U DP su jaja u školjci, nit piše odakle su niti rok niti šta drugo i koliko se sjećam prilično jeftina. Ipak u nekim drugim marketima jaja u malim pkoljkama po 6 i 10 pa piše npr iz Ilijaša, pa rok meni lično ulijeva više povjerenje.
Pored svakih jaja imas izlozenu dekleraciju o porijeklu i roku trajanja a isto tako imas male paketice od 10 i 20 jaja
26.08.2010, 14:34
HanaBana
1182
Mi smo redovno kupovali meso u Konzumu dok jednom nisma kupila meso i dosla kuci da ga prepakiram pa ubacim u zamrzivac i kad se nisma onesvijestila koliko je smrdilo. Odmah sma sve spakovala i bacila u kantu. Imala sma namjeru vratiti ali bilo je nekih drugih otezavajuci okolnosti pa nisam. Tako, ja vise ne kupujem meso u Konzumu, ili odme u mesnicu ili u zadnje vrijeme znam otici u Tus pa uzeti.
26.08.2010, 14:35
Dinkica
1038
razjasnili smo ovo sa bar kodovima, znaci ipak se pod brnedom OVKO ne prodaje sumnjiva piletina a što se tiče mesa u Konzumu 100% znam da je OK jer nam dobar prijatelj radi tamo, završio je prehrambeni fax (btw ima jako osjetljiv stomak) i kad god smo na roštiljima uvijek je meso iz Konzuma koje i on sam jede tako da kruže dezinfromacije..........
26.08.2010, 14:38
Hanady RR
18727
pa dobro.. nema potrebe da se počne neka rasprava... ja stavrno pazim... nije samo zbog djece već i zbog sebe i supruga i mame i svih koji mi u kuću dođu... svega ima to znam... znam da sam jednom jela ćevape i MISS-a u vogošći...bože kad umrla nisma od pogleda, mirisa a ukus...sve smo bacili tačnije naši domaćini... a opet nedavno sam iz iste radnje jela ćevape na rođendanu kolegice i nevjerovatno nisu bili ni slični onim prijašnjim... znači možad je i do trenutka...šta ja znam.
26.08.2010, 14:39
Dida79
3252
Utjesi me Dinkice Ma i ja sam bila zbunjena ponavljam pa valjda bi nam taj prijatelj rekao da ne uzimamo jer zna da imam djecu i da oni jedu to meso
26.08.2010, 14:41
Dida79
3252
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
pa dobro.. nema potrebe da se počne neka rasprava... ja stavrno pazim... nije samo zbog djece već i zbog sebe i supruga i mame i svih koji mi u kuću dođu... svega ima to znam... znam da sam jednom jela ćevape i MISS-a u vogošći...bože kad umrla nisma od pogleda, mirisa a ukus...sve smo bacili tačnije naši domaćini... a opet nedavno sam iz iste radnje jela ćevape na rođendanu kolegice i nevjerovatno nisu bili ni slični onim prijašnjim... znači možad je i do trenutka...šta ja znam.
Bas tako jos narocito po ovim vrucinama za tren se svjezi proizvod pokvari Zato paznje nikada viska
26.08.2010, 14:41
hanabanana
4435
IZVORNA PORUKA: Dida79
Sigurna vjeruj te mi...jer moj muz radi u firmi koja na veliko uvozi jaja u BIH svim velikim trznim centrima voze ta jaja sem robotu jer on ima sam svoj uvoz...tako da su se njegovi malo raspitivali jer nema logike da oni imaju bolju cijenu od njih koji jedino imaju dozvolu za uvoz i koji su prva ruka tako da je od nekud iz njihovih stozera procurila vijest da su to Kineska jaja
Molim te!!! Sta je ovo?! Zar ti niko nije rekao da ima jaja u BIH koja nisu iz uvoza, a dreze ih veliki trzni centri?! E svasta....
< Poruku je uredio hanabanana -- 26.8.2010 14:42:32 >
26.08.2010, 14:42
rose
8709
ne mahnitajte...taj neki mail kruzi od 2007 ili 2004
evo ko zna eng nek procita ali sva je prilika da je u pitanju hoax iliti necija neslana sala
Daj mi naziv firme koja drzi jaja i koja ima dovoljne kolicine da snadbije velike trzne centre...ja znam jednu i oni su Agreks
Halo, znas li ti koliko je " golemo " reci ovako na forumu: Robot uvozi kineska jaja?!
Jel vi stvarno mislite da se jaje moze vjestacki napraviti?! Ne govorim o Trumanovim jajima.
ma i da se napravi ne moze se na isti nacin ponasati u tavi, ja recimo redovno skidam ono bijelo sto je nakaceno na zumance...zametak pileta ili sta vec...tesko da ce i to jos praviti na laznjacima
26.08.2010, 14:51
Dida79
3252
IZVORNA PORUKA: hanabanana
Daj mi naziv firme koja drzi jaja i koja ima dovoljne kolicine da snadbije velike trzne centre...ja znam jednu i oni su Agreks
Halo, znas li ti koliko je " golemo " reci ovako na forumu: Robot uvozi kineska jaja?!
Jel vi stvarno mislite da se jaje moze vjestacki napraviti?! Ne govorim o Trumanovim jajima.
Ja govorim samo ono sto znam sa najboljom namjerom i nije mi jasno sta si se ti nasla uvrjedjena.
26.08.2010, 14:53
hanabanana
4435
Mene inace uvijek vrijedja ljudska proizvoljnost, glupost, trac i zloba.
26.08.2010, 15:04
Dida79
3252
U mom posti nema trunke traca a kako si ti sveznalica i najpametnija ovdje ti vjerovatno najbolje znas sta ja govorim A sad ZDRAVO
26.08.2010, 15:07
koka i po
7309
Ja mislim da je najbolje da malo predjete na drugu temu ova se izmakla kontoli ....bez uvrede
26.08.2010, 15:07
Anoniman
ja samo ne kontam ko bi proizvodio lazna jaja i kome bise to isplatilo ...trosak je sigurno puno veci nego trosak hranjenja koke...a koka svakako (barem vecina) lijeze svaki dan jaja...trazili mi to od nje ili ne
Sto se nase proizvodnje tice...ja vala nikome nista nevjerujem
26.08.2010, 15:11
Visnja RR
15102
Ja stvarno ne mogu vjerovati da vi ovo ozbiljno shvatate?!?!
potpisujem... mislim na pravljena jaja...
godinama meso kupujem samo u Merkatoru... obzirom da koristim samo teletinu i piletinu... ne moze me niko prevariti jer vidim po boji da li je meso ok ili ne...
26.08.2010, 15:11
hanabanana
4435
U mom posti nema trunke traca a kako si ti sveznalica i najpametnija ovdje ti vjerovatno najbolje znas sta ja govorim A sad ZDRAVO
Neko napise: " od nekuda je procurila vijest iz njihova stozera "
i kaze da nema u postu ni trunke traca?!?!
Od nekuda - nije nikakav izvor Njihov stozer - isto nije nikakav izvor. Trac - iznosenje netacnih podataka da bi se ocrnio neko i neka osoba.
26.08.2010, 15:12
ena23
2131
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
Ja stvarno ne mogu vjerovati da vi ovo ozbiljno shvatate?!?!
potpisujem... mislim na pravljena jaja...
godinama meso kupujem samo u Merkatoru... obzirom da koristim samo teletinu i piletinu... ne moze me niko prevariti jer vidim po boji da li je meso ok ili ne...
ovo sam i ja htjela pitati, da li neko zna odakle merkator nabavlja meso? kod njih mi uvjek izgleda najsvjezije, najzdravije, ima lijep miris dok se przi... visnja znas li ti?