IZVORNA PORUKA: kolacic
ja ipak vjerujem da treba jos dosta proci da u ovoj zemlji prestane sex biti tabu tema, o oralnom ga ne govorim...tako sam misljenja da smo jos uvijek zaostali po tom pitanju, ok ako ne zeli neko dati komentar, ovo je tema tek teko malo otvorena cisto iz moje radoznalosti, ali opcenito mislim da je ovo konzervativna sredina u kojoj se na pogresan nacin odgajaju djeca, recimo moja mama prva nije pricala sa mnom o sexu sve dok i sama kao teenager nisam naucila iz casopisa i tv, neta o vecini stvari mada povrsno, i tek pred udaju mi sjela da razgovaramo kao zena sa zenom...hahhah pa sta si radila cijeli zivot dok sam odrastala i trebala te da me uputis?
Smijesno, ja svoje dijete necu niposto tako odgajati, otvoreno cu govoriti i o sexu i o prezervativima, da ne uci iz novina, nego od mene, svoje majke
ja sam bila vrijeda i pročita komletnu temu
odgovor na datu je da i ja i mm......
no razlog citiranja ovog posta je .....
ne shavatam na osnovu čega ti sudiš ko je konzervativan a tko ne?
čitala sam temu i najveći broj komentara koe si i sama dala odnosili su se na ko je najbolji prijatelj u životu, šta kome treba reći a šta ne i naravno nisma porpustila post u kome kada svome mužu dodatkeš žilu....
no pitanje je bilo dali ga upražnjavamo...
većina ti je odgovroila...
čak samim javaljenjem na temu fino je rečeno neću da pričam o tome javno...znači rade ali kako to rade čuvaju za sebe....
nisi ni ti pitala način....
znači fino smo se ispričale o svemu.....
i sad sve neke konzeravtivne ispadoše, mame nas nisu fino odgajale a mi trebamo posjesti svoju djecu ispred sebe i reći...draga mamina kćeri kad dođeš i krevet sa muže uzmimu mu žilu u ruke i vidjećeš kako je dobro
nisma konzervatina, mama mi je najbolja prijateljica ali ni njoj detalje ne iznosim kako to radim i šta kaže njegova žila kad je dotaknem....
imama dvije curice....
i neću im opisivati kako sam ja to radila sa njihovim ocem....
daću im mogućnost u odgoju da me pitaju o svemu...
da znaju da sex postoji da je normalna stavr..
ali neću im ja ni crtati ni objašnjavati kako se to radi....i kako se ponaša očeva žila
na svako pitanje znaću odgovor iz svog iskustva...nisma ni ja pitala mamu a taman sam lijepo uspjela imam i muža i dvije bebe i upražnjavam sex.