cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Amniocenteza

clock-img

08.10.2015, 13:01

clock-img

rose

pencil-img

8709

IZVORNA PORUKA: škorpija

ima li neko da je u posljednje vrijeme radio amnicentezu na GAK-u, ja moram da radim naredne sedmice zbog godina, ne znam kako to sad funkcioniše, prošli put sam rezultat čekala mjesec. naravno sutra ću nazvati GAK, ali eto voljela bih da se javi neko s ličnim iskustvom

mislim da sad rade brzu metodu i gledaju samo 5 parova...najcesce trisomije i spolne poremecaj...rezultat za cca 7 dana

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

clock-img

08.10.2015, 17:02

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: škorpija

ima li neko da je u posljednje vrijeme radio amnicentezu na GAK-u, ja moram da radim naredne sedmice zbog godina, ne znam kako to sad funkcioniše, prošli put sam rezultat čekala mjesec. naravno sutra ću nazvati GAK, ali eto voljela bih da se javi neko s ličnim iskustvom

mislim da sad rade brzu metodu i gledaju samo 5 parova...najcesce trisomije i spolne poremecaj...rezultat za cca 7 dana

Hvala na info, jedna žena u cekaonici mi je rekla da je dobila telefonski infl već nako dva dana, a rezultate postom nakon sedam, druga mi isti dan rekla da je cekala 20 dana. Naravno zaboravila sam pitati nekog od uposlenina GAK-a

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

03.11.2015, 12:05

clock-img

Massa

pencil-img

7

Prošle sedmice sam uradila neinvazivni prenatalni test Tranquility i jučer su mi stigli negativni rezultati i presretni smo. Malo mi je krivo jer nisam znala za test dok mi doktorica nije dala informacije, a već sam danima ludila od straha.

clock-img

19.11.2015, 12:04

clock-img

Sofi Sofi

pencil-img

5

I ja razmišljam da uradim test, za sada je sve uredno ali ja jednostavno nemam mira, kada legnem samo razmišljam da će se nešto loše desiti sa bebom jer je sve nekako na početku teško išlo... imala sam problema sa trombocitima, imam renmobile.... rekla mi je doktorica da je sve dobro, išla kod drugog doktora on rekao isto ali ja hoću još neku potvrdu. Da li je neka od vas radila test u Bijeljini? Mi na amniocentezu moramo ići u BL, moram tamo spavati, platiti hotel i kad sve izračunam možda mi je bolje podići pozajmicu i uraditi taj tranquility i onda ako Bog da odahnuti user posted image

clock-img

20.11.2015, 19:18

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

IZVORNA PORUKA: Sofi Sofi

I ja razmišljam da uradim test, za sada je sve uredno ali ja jednostavno nemam mira, kada legnem samo razmišljam da će se nešto loše desiti sa bebom jer je sve nekako na početku teško išlo... imala sam problema sa trombocitima, imam renmobile.... rekla mi je doktorica da je sve dobro, išla kod drugog doktora on rekao isto ali ja hoću još neku potvrdu. Da li je neka od vas radila test u Bijeljini? Mi na amniocentezu moramo ići u BL, moram tamo spavati, platiti hotel i kad sve izračunam možda mi je bolje podići pozajmicu i uraditi taj tranquility i onda ako Bog da odahnuti user posted image

ja sam odustala od tranquliti tetsta zato što u brošuri piše da u slučaju loših nalaza ili ako se ne mogu iščitati opet se preporučuje da se uradio amniocenteza (AC), na GAK-u u Sarajevu me tri puta vraćaali (rade AC samo ponedjeljkom), zbog kontrakcija i kako su rekli debele posteljice koja je sprijeda, zadnjui put me dr. četiri puta bola i nije uspjelo, bolio me je stomak kad crkla nisam, bojala sam se da ne izgubim bebu. Onda pet dana poslije toga odem kod privatnika (dr. Mehmedbašić) i uradio AC bez problema iz prve (750 KM, brza i klasična metoda, dva nalaza) i hvala Bogu sve ok, bebica zdrava i curica user posted image .

clock-img

02.12.2015, 12:11

clock-img

Marsy

pencil-img

3

Zdravo drage moje. Novi sam clan. :) Uzasno sam uplasena i ne znam vise kome da se.obratim za savjet. Naime trudna sam 17 sedmica. Nuhalni bio uredan. Ipak sam radila double ali jos nema rezultata jer na dipu nema reagensa! Nedavno mi je doktorica pored tvrde materice koja je jos plus nisko spustena rekla da vidi cistu na lijevoj strani mozga kod bebe. Radila sam triple privatno i rezultat je 1:212. Trebam raditi amnio u pon. Uzasno sam isprepadana ne znam sta da radim ni da li.pozitivno da razmisljam, vise ni ne zovem za nalaz double testa od straha od rezultata. Jel iko imao slicno iskustvo? Stvarno sam uplasena. user posted image . Imam 27 godina.user posted image

clock-img

02.12.2015, 18:09

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

IZVORNA PORUKA: Marsy

Zdravo drage moje. Novi sam clan. :) Uzasno sam uplasena i ne znam vise kome da se.obratim za savjet. Naime trudna sam 17 sedmica. Nuhalni bio uredan. Ipak sam radila double ali jos nema rezultata jer na dipu nema reagensa! Nedavno mi je doktorica pored tvrde materice koja je jos plus nisko spustena rekla da vidi cistu na lijevoj strani mozga kod bebe. Radila sam triple privatno i rezultat je 1:212. Trebam raditi amnio u pon. Uzasno sam isprepadana ne znam sta da radim ni da li.pozitivno da razmisljam, vise ni ne zovem za nalaz double testa od straha od rezultata. Jel iko imao slicno iskustvo? Stvarno sam uplasena. user posted image . Imam 27 godina.user posted image

Nemas razloga da se plasis ali uradi amniocentezu zbog sebe. Mojoj prijateljici su rekli da beba ima cistu u mozgu, prezivljavala je traume, ali nije bikakve dodatne testove rafila, tako je odlucila. Beba se rodila potpuno zdrava i sad ima 18 mjeseci. Ako si u sarajevu preporučujem ti da uradiš 4 d uzv kod dr. Nidžare Abadžić. Sretno

clock-img

02.12.2015, 18:20

clock-img

Marsy

pencil-img

3

Hvala bas si me nekako utjesila. Nadam se da ce sve biti ok. Zvala sam vec za 4d uzv nece prije 20 sedmice da mi ga urade a do tada ce amnio vec biti gotova, mozda cak i nalazi tako da mi to i nije rjesenje nazalost. Ipak utjesno je znati da ima slicnih prica sa lijepim ishodom. Nadam se da ce i kod mene biti takva. Iskreno da sam imala imalo iskustva ne bih ni ja radila te testove, medjutim bila sam dosta neiskusna i.neupucena a sada na sve ove rezultate koji me bas brinu ipak.zelim amnio da znam jer ne bih mogla ovako 6 mjeseci.cekati na ishod...

clock-img

02.12.2015, 18:46

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

IZVORNA PORUKA: Marsy

Hvala bas si me nekako utjesila. Nadam se da ce sve biti ok. Zvala sam vec za 4d uzv nece prije 20 sedmice da mi ga urade a do tada ce amnio vec biti gotova, mozda cak i nalazi tako da mi to i nije rjesenje nazalost. Ipak utjesno je znati da ima slicnih prica sa lijepim ishodom. Nadam se da ce i kod mene biti takva. Iskreno da sam imala imalo iskustva ne bih ni ja radila te testove, medjutim bila sam dosta neiskusna i.neupucena a sada na sve ove rezultate koji me bas brinu ipak.zelim amnio da znam jer ne bih mogla ovako 6 mjeseci.cekati na ishod...

Iskreno čula sam za puno slučajeva da bebi vide cistu na mozgu koja već na nekom od slijedećih pregleda nestane, vjerujem da će to biti slucaj i kod tebe. Sad se moras smiriti da u pon odradis amniocentezu jer ako budes pod stresom mozes dobiti kontrakcije i neće ti moću uraditi pa će se agonija nastaviti. Razumijem te da ludiš ali zbog svog zdravlja i bebice moras se smiriti.

clock-img

02.12.2015, 21:35

clock-img

Marsy

pencil-img

3

Znam, stvarno se trudim ostati smirena... Hvala na podrsci :)

clock-img

03.12.2015, 10:49

clock-img

Stella2

pencil-img

1

Ima li neko iskustvo sa amniocintezom kod dr Edina Đedovića. 14.12. zakazano

clock-img

19.05.2016, 15:52

clock-img

lejla80

pencil-img

1495

Pozdrav drage moje, vidim dugo ništa nije napisano na ovu temu. Je li neko u skorije vrijeme radio AC i koje su procedure? Ja iskreno nisam još donijela konačnu odluku, imala sam neko krvarenje pa se bojim da nije prerizicno..

2011.
2016.

clock-img

09.06.2016, 09:41

clock-img

dvila

pencil-img

11

Dobro jutro drage moje, citam vas vec odavno ali se prvi put javljam.. U ponedjeljak treba da radim amniocentezu zbog godina (39) , sve drugo ok... Molim vas, da li je nekome radila dr Naima Imsirija (GAK Jezero) i mozete li mi reci kako ste prosle? Ovo u zadnje vrijeme je na klinici uopce bilo nekih promjena pa me zanimaju novija iskustva i iskustva sa ovom dr.
Puno pozdrava

< Poruku je uredio dvila -- 9.6.2016 9:42:46 >

clock-img

09.06.2016, 09:46

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

Naima je dobra, ako je sve drugo ok. Kod mene je bila debela posteljica i sprijeda i nisu mi mogli uraditi AC iz tri pokušaja ( dr. Nikulin, dr. Lejla Imsirija i dr. Naima) . U orvpj trudnoći sam AC odradila bez problema, ne sekueaj se, samo je bitno da nemas kontrakcije jer će te onda vraziti za naredni ponedjeljk. Sretno

clock-img

09.06.2016, 09:50

clock-img

dvila

pencil-img

11

Hvala ti puno! Trebala mi je biti dr Lejla, ali su nesto zamijenile smjene, a Lejlu svi hvale... Samo me jos zanima, kako se obavlja, je li ono udjes normalno u odjeci, ide li ginekolosko pregled ili sve ide uz preko stomaka?

clock-img

09.06.2016, 10:15

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

U odjeći normalno, ide samo preko stomaka, nije strasno ne boli. Trebas popiti apaurin 2 mg, sat vremena prije. Ponesi sebi da.jedes i pijes, nekad se dugo ceka, dr ode na carski rez ili tako nesto pa se ceka. Sretno i javi kako prođe 😊

clock-img

09.06.2016, 10:17

clock-img

dvila

pencil-img

11

Hvala draga na odgovoru i podrsci, javim cim bude gotovo sve.

clock-img

09.06.2016, 10:53

clock-img

lejla80

pencil-img

1495

dvila koliko se dugo čeka kad nazoveš, jesu li te odmah ubacili za naredni ponedjeljak?

2011.
2016.

clock-img

09.06.2016, 10:58

clock-img

dvila

pencil-img

11

Da odmah me zakazali za slijedeci ponedjeljak, 7 dana...Pitali koja sam sedmica trudnoce, rekli sta treba od papira da ponesem, da popijem apaurin navece pred spavanje i ujutro kad podjem na amnio... broj telefona je 033 250 285

clock-img

09.06.2016, 11:16

clock-img

lejla80

pencil-img

1495

Ja bi trebala sljedeće sedmice po uputnicu, pa ću domah i zvati. Sretno ti draga. Obavezno javi kakva su iskustva.

2011.
2016.

clock-img

13.06.2016, 20:11

clock-img

dvila

pencil-img

11

Evo mene, zavseno! Jutros nas je bilo 5-6.. Brzo ide. Ja u 11 vec bila gotova. Iako sam tek 16 nedjelja, doktorica mi je radila jer nisam iz Sarajeva pa da me ne muci ponovo.. Inace rade tek poslije 17. nedjelje jer je moguce da ranije ne mogu dovoljno izvuci uzorka za analizu.
Kada je u pitanju sam postupak, bol je kao kad primas injekciju bilo koju, nakon toga nista.. Poslije se malo beba valjda uznemirila pa je osjecaj kao da nesto zulja i pritisak.. sad kako lezim i mirujem sve ok.. dobila antibiotike i apaurin, te bolovanje 15 dana.. Rezultati se cekaju 7 do 15 dana..
Moram da pohvalim doktoricu Naimu i sestricu koja radi s njom.. Takodje, dok sam cekala vidjela sam da je radio i doktor Katica koji je veoma njezan i ljubazan sa svim pacijenticama..
Sad čekam i nadam se najboljem! Sretno!

clock-img

13.06.2016, 20:49

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

Dvila super, drzimo fige za dobre rezultateuser posted image , a ujedno ćes saznati je li princeza ili princuser posted image

clock-img

14.06.2016, 09:13

clock-img

dvila

pencil-img

11

Hvala Skorpija na podrsci! Svakako se javim :)

clock-img

14.06.2016, 10:07

clock-img

lejla80

pencil-img

1495

Sretno draga user posted image

2011.
2016.

clock-img

20.06.2016, 15:22

clock-img

dvila

pencil-img

11

Drage moje, upravo me zvala sestrica sa klinike!
Nalaz uredan, moj sin ce dobiti brata :)
Samo nek su zdravi!
Lejla80 jesi li ti zakazala, radila?

Zadnji članci

article-img