Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Mene već neko vrijeme mama 'muti' da mi da mašinu 'Gorenje' koju oni ne koriste, ali nemam neko adekvatno mjesto za nju pa nisam htjela. Medjutim, ovih dana mašina ipak stiže pa makar mi stajala i nasred kuhinje jer mi je sudja pun I veselim se k'o malo dijete
22.01.2010, 19:19
ivana st
1361
Mya meni je iskreno govoreć bila perilica potrebnija kad smo živjeli u manjem stanu, jer čim bi mi se skupilo suđe od ručka već bi mi cijela kuhinja bila zatrpana.
21.03.2010, 13:55
ja_naiva
117
evo da se ubacim sa pitanjcetom: da li kupiti veliku ili malu masinu sa sudje. nas je dvoje, a nadamo se i kakvom potomku.... imamo djahkad i goste, naravno.... uglavnom to nam je nedoumica, da li je velika suvise velika i da li ce mala postati suvise mala puno pozzzz
21.03.2010, 14:46
bucko
51
Ja_naiva, ako imaš para, kupi veliku...I nas je dvoje, i gosti više nisu česti (kao kad smo se tek vjenčali), ali dok naguraš šerpe, čaša uvijek gomila...Sačekaš 2-3 dana pa uključiš...Ja ionako sve prvo sperem sa spužvicom paumašinu, i ne usmrdi se.
21.03.2010, 15:07
ivana st
1361
Ako imaš mjesta u kuhinji svakako kupi veliku.I nas je dvoje a uzeli smo veliku. bude dana kad se skupoe prijatelji, rodbina, a tada ti zapravi i jest najpotrebnija velika perilica.
21.03.2010, 16:45
ja_naiva
117
hvala vam, evo vec sam nagovorena, veeeelika makina
21.03.2010, 20:11
w.pooh
1021
Ja bih bez perilice krepala ne bih je dala nema tih para
21.03.2010, 20:20
mamica87
518
IZVORNA PORUKA: w.pooh
potpisujem ne bih ni ja znala sta bi brz perilice
22.03.2010, 10:35
malena ze
644
za perilice,ni ja ne bih mogla bez nje.........
22.03.2010, 10:38
Anoniman
IZVORNA PORUKA: malena ze
za perilice,ni ja ne bih mogla bez nje.........
potpisujem
22.03.2010, 10:42
Nedi
1147
IZVORNA PORUKA: w.pooh
Isto ovako
22.03.2010, 10:48
Emica_sa
1463
Mama je kupila mašinu za suđe 96 godine čim je rat završio tako da nikada nisam sude prala na ruke u životu,tako da kad sam se udavala to je bila prva stvar koju sam kupila i stvarno je spas,ko je nema i ne zna šta propušta
22.03.2010, 11:48
Anoniman
nedo mi Bog da je nemam ja bi svo suđe polupala zato što ga moram prati
22.03.2010, 11:52
veeseelaa
20552
IZVORNA PORUKA: Emica_sa
Mama je kupila mašinu za suđe 96 godine čim je rat završio tako da nikada nisam sude prala na ruke u životu,tako da kad sam se udavala to je bila prva stvar koju sam kupila i stvarno je spas,ko je nema i ne zna šta propušta
ja je imam i jednom u 7-8 mjeseci je koristim, ma ne mogu ja čekati sat vremena da ona odradi svoje ja za 15 min poperem svo sudje
22.03.2010, 12:06
iv@ncica
2115
ja imam veliku poludigitalnu gorenje , kupila je nakon kad smo se uselili u stan i nakon svatova, dio para sam odmah izdvojila za nju, prvo nju sam rekla da cu i imati... nas je dvoje + beba..prije mi je radila jednom u dva dana, a s ad svaki dan pere..ja bi crkla bez nje..jos u onoj fazi posjeta i babina..uhhhh..mi je zovemo nasa nevjesta ...tako mi je baba prozvala pa tako i ostalo..ono ko dobra, vrijedna, malo trosi..a suti hahhaha..i tako ja u svojoj nevjesti ama bas sve perem..tave , serpe , zdjele.. lonce, bebine igracke plasticne..neke stvari koje su malo obgorile prvo spuzvom oribam pa ih ubacim..jer ona to ne moze oprati...inace dok ja sve to operem, trebam malo vremena, a puno vode , deterdženta, krpa, toplke vode...ona fino opere, jest da treba malo sacekati, fino osusi..pogotovo bestek i staklariju, i pree na vecim temperaturama tako da i dezinficira malo..jos kad ti prođe vojska kroz kucu..namiris nju, dok ona pere ja sve pšo kuci spremim i razracim..i odem na spavanje..a ona radi..ujutro sve cisto i fino... nema sanse da mogu bez nje...
22.03.2010, 12:13
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
ja je imam i jednom u 7-8 mjeseci je koristim, ma ne mogu ja čekati sat vremena da ona odradi svoje ja za 15 min poperem svo sudje
ih jarane...za 15 minuta....ja sam pozanta ko brza i dobro organizovana mlada u raji...al nema šanse da tako brzo operem suđe...ja to sve nešta po istilahu što bi rekli, prvo poslažem slično suđe , pa jedna voda sa detrdženstom, pa druga voda sa detrdženstom, pa treća voda ispiranje pa četvrta voda česma ispiranje...pa onda dok ja to ugajgulišem na onu plastiku da se osjedi da mi fino izgleda a jok ko kamara kamenja jer mi je kuhinja blizu vrata ulaznih...elem kad vidješe kako suđe perem moj muž skonta neće bit vremena za više od 1 bračne noći u mjesec dana pa se sam na sebe sažali i kupi mi mašinu.
A i ja pametna...dotakneš ga suđem gjde najviše boli
22.03.2010, 12:21
Lalana
866
Ej moja Hanady ti to bas komplikovano peres, kad peres rucno. Ja perem jedno po jedno i odmah ispiram, mrzim stotinu voda, nego deterdzent direkt na spuzvicu i istrljam pa odmah isperem nasapunjani sud, a i ova metoda mi odgovara ako moram iznenada prekinuti ne mora se nasapunjano osusiti. Jos nemam masinu za sudje, nesto me sve strah da je to komlikacija jer mi i mama i sveki kazu da moram prvo isprati pod vodu pa tek u masinu a to mi je onda dupli posao, ili mozda nije ovako
22.03.2010, 12:25
Hanady RR
18727
Bome ja samo poskidam sa suđa ostatke hrane i trpšam u mašinu...šta ga imam sapirat ...moja ga opere ko suza bude čisto i sjajno i suho i nevisi mi po kuhinji i ja to odmah svaki sud na njegovo mjesto.
ja kad bi tako oprala ispod slavine ja bih se sve bojala da nisma dobro oprala...ma luda sam 100%...i mama rođena mi kaže da pretjerujem...al baksuz jednom na nekom predavanju ispriča nam profesor o nekoj haman čudnoj bolesti od sapunice koja je nastupila od detrdženta za suđe...simptomi stražni al se bolest kao teško otkriva i još teže liječi. Nit ja znam koja je to bolest nit sam kad čula da je ko bolovao...al meni lampica u mozgu vazda na alarm upaljena...tele sam i gotovo po tom pitanju.
22.03.2010, 13:03
iv@ncica
2115
ma masina..dobro opere ja ne ispirem prije..samo velike komade hrane uklopnim, jos dobro osusi i pere na visokim temperaturama u koje ti ne m ozes staviti ruke..masina je olaksica ne komplikacija..nju nekad ocistis dodas so i sjaj i to je to... a onako dok nasapunas..odmasts dobro..ispoeres...ocijedis..obrises..slozis...ovamo dok ona pere mozes po kuci srediti, namiriti rucak. igrat se s djecom ili mahalat na rr i onda je slozis..a ruke ti fine i lak na noktima
22.03.2010, 19:45
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: iv@ncica
ma masina..dobro opere ja ne ispirem prije..samo velike komade hrane uklopnim, jos dobro osusi i pere na visokim temperaturama u koje ti ne m ozes staviti ruke..masina je olaksica ne komplikacija..nju nekad ocistis dodas so i sjaj i to je to... a onako dok nasapunas..odmasts dobro..ispoeres...ocijedis..obrises..slozis...ovamo dok ona pere mozes po kuci srediti, namiriti rucak. igrat se s djecom ili mahalat na rr i onda je slozis..a ruke ti fine i lak na noktima
taman tako...kad bi mi se nedo Bog pokvarila ja nebi imala kad na servis...ja bih odmah išla drugu kupit...bolje drugarice ja od nje nemam.
23.03.2010, 17:58
SdZ
2784
Koliko se otprilike krecu cijene masina za sudje???
24.03.2010, 14:57
Anoniman
moja je koštala oko 800,00 KM, BEKO Šampionka digitalna
24.03.2010, 15:11
veeseelaa
20552
IZVORNA PORUKA: Hanady
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
ih jarane...za 15 minuta....ja sam pozanta ko brza i dobro organizovana mlada u raji...al nema šanse da tako brzo operem suđe...
ma hitrija sam ja od tebe samo se ne hvalim e sad ozbiljno, nas nema puno, ja i mm i malena... kad gosti dodju obavezno i oni pomognu u raspremanju stola i pranju sudja, ako urane priključe se i u kuhanju Kod mene gosti obrazli, odmah se posla uhvate
< Poruku je uredio veeseelaa -- 24.3.2010 15:14:04 >
26.03.2010, 14:54
Anoniman
ma moja vrijednica mila
29.03.2010, 12:15
DM
2408
Ja da izbriem slovo vika-ono ode sve u vraga! By the way,Hanady bi mogla s mojom mamom to se pranja suđa tiče-u stotinu voda pere i ispire-k'o i maina