Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Znaci, soli stavite u predvidjeno mjesto i kad se lampica upali, onda ga dodajem ponovo.Meni ovako lampisa stalno gori jer ne stavljam sol. Ma valjda ima neki razlog, hajde de!!!!
Ma meni ovaj calgonit nista posebno, imam neke staklene smedje tanjire, pa su malo neobicno duboki i nema sanse da budu oprani kako treba.
Negdje sam na RR procitala da svemu sto prodje rok, dodje kod nas i tuse nam u onim jambo pakovanjima. Provjerim ja svoje Calgonit tablete, kupio muzic i to ono XXL pakovanje, kad rok im prosao jos prosle godine nekad. MM veli kako tabletama za sudje moze proci rok, ali valjda sve ima svoj rok pa i tablete!
09.07.2009, 22:12
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Swatkish
Slono , probala sam na svim programima, ali nista Doduse nisam na broju 1 Vrijedi i to pokusati, samo da bude suho
Dadada, i ja sam danas u dm-u kupila ama bas sve sto joj treba, nebil mi se provrijednila pa ga i osusila
ma ja to ona ljuta sto joj nisi odmah sve kupila..pa ne susi
09.07.2009, 22:12
Swatkish
80
Samo ti stavi so Mislim da moze stati oko 2kg, pa si mirna skoro pa i mjesec dana.. Sipaj ga, dok ti voda ne pocne izlaziti iz tog spremnika
Kako nagovoriti moju masinu da osusi posudje
Dadada Kupila sam joj danas i onaj miris, i tecnost za pranje, tecnost za sjaj, za ciscenje.. Ama sve sto pise a da je za nju
< Poruku je uredio Swatkish -- 9.7.2009 22:14:00 >
09.07.2009, 22:13
Lulu_
1444
a ima li neko od vas problema sa perilicom,ne izbacuje tabletu za sudje,prljavo mi sude bude i nekad tek iz treceg puta upali skoro sam je razlupala od huje
I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change
09.07.2009, 22:14
Saraya
395
Slono, samo kad ti podje lampica goriti, ti dodaj soli, i nema frke...
Ja kupim tablete u DM-u, neke njihove jeftine, al nikad mi se nije desilo da mi nisu fino oprale, a trpam sve redom, od tanjira, zdjela, do tepsija i serpi...
09.07.2009, 22:14
slono
379
Slono , probala sam na svim programima, ali nista Doduse nisam na broju 1 Vrijedi i to pokusati, samo da bude suho
Dadada, i ja sam danas u dm-u kupila ama bas sve sto joj treba, nebil mi se provrijednila pa ga i osusila
Ma ostavi ga da se osusi u vreloj pari jer ti programi nemaju susenje i nemaju hladno ispiranje, barem kod mene i ja ga ostavim da prenoci i sutra redam. A nisam poletna ni za redanje jer MRZIM sudje, kako prati, tako slagati i ponovo slagati.
Provjeri onu knjizicu od masine pa procitaj sta koji program nudi.
09.07.2009, 22:15
Skvo RR
4542
Mozes tableticu staviti ispod sudja, negdje kod filtera....isti je efekat, kada to machina radi.
Saraya
395
IZVORNA PORUKA: Lulu_
a ima li neko od vas problema sa perilicom,ne izbacuje tabletu za sudje,prljavo mi sude bude i nekad tek iz treceg puta upali skoro sam je razlupala od huje
Da i tvojim nije prosao rok...
Anoniman
Samo ti stavi so Mislim da moze stati oko 2kg, pa si mirna skoro pa i mjesec dana.. Sipaj ga, dok ti voda ne pocne izlaziti iz tog spremnika
Dadada Kupila sam joj danas i onaj miris, i tecnost za pranje, tecnost za sjaj, za ciscenje.. Ama sve sto pise a da je za nju
Probaj joj pustiti muziku ...i tepanje mozda upali
09.07.2009, 22:16
Lulu_
1444
IZVORNA PORUKA: skvo
Mozes tableticu staviti ispod sudja, negdje kod filtera....isti je efekat, kada to machina radi.
tamo gdje je ona korpica sa filterom
I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change
09.07.2009, 22:16
Swatkish
80
IZVORNA PORUKA: dadada
Pjevala sam joj Pocela je da cvili
Lulu, kod mene u uputstvu pise da se tabletica stavi u onu posudu gdje ide escajg
< Poruku je uredio Swatkish -- 9.7.2009 22:17:33 >
09.07.2009, 22:17
Skvo RR
4542
Jeste...ja jednom otvorila masinu, bas u momentu kad je ispustila tableticu, i vidjela je tamo...
09.07.2009, 22:17
Anoniman
Pjevala sam joj Pocela je da cvili
E onda ne znas pjevat
09.07.2009, 22:18
Anoniman
@Lulu mozes tamo a mozes i u korpu za escajg
< Poruku je uredio dadada -- 9.7.2009 22:19:12 >
09.07.2009, 22:20
Lulu_
1444
ode probat
09.07.2009, 22:21
MELLI
942
A koliko nakon pranja vadiš suđe iz mašine?Meni se to recimo dešava ako mi ostane predugo u mašini,a ako izvadim ubrzo nakon pranja,bude prilično suho.Ostane mi vode na udubljenjima u šoljama,ili recimo u rubovima šerpi,ne znam kako da ti objasnim,ali valjda tamo gdje se kapljice nakon sušenja nakupe Najzadovoljnija sam na brzom pranju (60 stepeni),moja mašina je takođe Beko i prezadovoljna sam.Dugo sam koristila samo tablete,ali kao što dadada reče, rekla nana da stavim i so,pa i ja probala,ali nikakvu posebnu razliku nisam vidjela, osim što mi je indikator za so ugašen
09.07.2009, 22:23
Anoniman
IZVORNA PORUKA: MELLI
A koliko nakon pranja vadiš suđe iz mašine?Meni se to recimo dešava ako mi ostane predugo u mašini,a ako izvadim ubrzo nakon pranja,bude prilično suho.Ostane mi vode na udubljenjima u šoljama,ili recimo u rubovima šerpi,ne znam kako da ti objasnim,ali valjda tamo gdje se kapljice nakon sušenja nakupe Najzadovoljnija sam na brzom pranju (60 stepeni),moja mašina je takođe Beko i prezadovoljna sam.Dugo sam koristila samo tablete,ali kao što dadada reče, rekla nana da stavim i so,pa i ja probala,ali nikakvu posebnu razliku nisam vidjela, osim što mi je indikator za so ugašen
Vazno je bona da je nana tako rekla...a zasto to nije bitno ne znam ni ona...barem ne ova moja ..al ja samo govorim YES SIR...pognute glave
09.07.2009, 22:23
slono
379
Koja ti je masina Lulu???? Znas koja je moja finta? Kad ono pukne, otvore se ona vrata i tableta bi trebala da je vanka. Ja ti onda prekinem program, otvorim vrata i lijepo je gurnem gdje joj je mjesto ako je negdje zapela. To radim svaki put otkako mi je jednom ostala u vratima i nista nije oprala.
Pokusaj tako!!!!
09.07.2009, 22:25
MELLI
942
A što onda na nekim tabletama piše da se ne stavljaju u korpu za escajg Joj čudne li tehnike
09.07.2009, 22:32
Banana
1825
Ista stvar, jučer se dva puta tablete samo razmeljale, koristila sam jednom Calgonit a jednom neka domaća, tek da bi mi jutros nekako uspjela oprat. A escajg sam morala u šerpu pa da prokuha, toliko mi se nešto bijelo nakupilo na njemu. Inače, sve sam isto stavljala.
i drugo došlo samo
09.07.2009, 22:35
Anoniman
IZVORNA PORUKA: MELLI
A što onda na nekim tabletama piše da se ne stavljaju u korpu za escajg Joj čudne li tehnike
E ne'nam....ja vazda ostatak tablete nadjem u onoj korpi za escajg...ne pojede nikad sve
09.07.2009, 22:38
slono
379
Pa zato mene poslusajte drage moje!!!! Tableti je mjesto tamo dole, na onoj mrezici i ako ne frkne tamo sama, ti joj pomognes i to je to!!!!
09.11.2009, 10:34
Anoniman
Ja imam Bekovu mašinu šampionku digitalnu. Ne bih je dala ma ne znam ti za šta,garancija joj je 5 god. Kad sam je kupila pa poslije 10 mjeseci nije mogla da izbacuje vodu,došli serviseri kad u crijevu se zaglavio komadić od šoljice za kafu koja je pukla u mašini prije toga. Od tad hvala Bogu radi ko singerica.
08.01.2010, 17:04
Dinkica
1038
Kod mene je Indesiti evo sad prvi put ukljucila program za sapiranje sudja dok je na napunim skroz, to bi kao trebalo da traje 8 minuta a ona evo pere sat vremena , hajde sto pere nego ne stavih ni tabletu a jos skupa struja, nesto s njom ili samnom nije uredu
08.01.2010, 17:10
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Dinkica
Kod mene je Indesiti evo sad prvi put ukljucila program za sapiranje sudja dok je na napunim skroz, to bi kao trebalo da traje 8 minuta a ona evo pere sat vremena , hajde sto pere nego ne stavih ni tabletu a jos skupa struja, nesto s njom ili samnom nije uredu
da je nisi slucajno prvo ukljucila dok je bila na dugom programu pa onda okrenula na ispiranje...posto one "pamte" ...meni se to jednom desilo...nego slobodno ti nju iskljuci i ubaci tabletu...nece ti se nista desiti...osim ako nije vec dosla do sapiranja, e onda nemoj