cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

Sitni insekti (žišci), moljci u kuhinji

clock-img

12.08.2010, 14:29

clock-img

Amela83

pencil-img

277

Drage moje, pomagajte!!!

Primjetila sam u vreći s brašnom neke bubice, užas! user posted image Veoma su sitne, nisu duže od 1mm, jedva se vide golim okom. Mislila sam da ih nema mnogo, vidjela sam dvije na povrsini (i to jedna zuta a dr.smeđa, iste veličine) ali kad sam zahvatila malo brašna izašlo ih je još.user posted image Pokušala sam prosijati brašno na poprilično gustom situ ali su tako male da prolaze kroz njeg.
Ne znam kako se zovu ove baje, nikad ih do sada nisam vidjela. Možda neka vrsta žižka?user posted image
Pored vreće su mi bile papirne salvetice i primjetila sam da su se i tu zavukle.

Je li neko imao isti problem? Šta da radim?

< Poruku je uredio acudesa RR -- 15.8.2010 23:37:53 >

Mamina sreća *09.03.2009*

clock-img

12.08.2010, 14:31

clock-img

koka i po

pencil-img

7309

Kupi drugo brašno user posted image

clock-img

12.08.2010, 14:34

clock-img

Amela83

pencil-img

277

Problem je sto sad više nisu samo u brašnu! Bojim se da su se zavukle još gdje, a znaš kako je u špajzu - 1001 stvarčica.user posted image

clock-img

12.08.2010, 14:36

clock-img

koka i po

pencil-img

7309

Ako smatraš da su se zavukle tamo gdje ne treba otiđi u poljopriv.apoteku i traži odgovarajući insekticid user posted image

clock-img

12.08.2010, 14:38

clock-img

Anoniman

Ako imaš i drugih namirnica kod brašna,dobro pregledaj,možda su se zavukli.
Meni se prije desetak dana desilo slično,ali sa grahom,bilo onih sitnih okruglih bajica,i prešle i na rižu,kakao,ma u sve što je bilo otvoreno,sve sam pobacala,i muka mi još uvijek kad ih se samo sjetim.

clock-img

12.08.2010, 14:47

clock-img

Amela83

pencil-img

277

Ma ove "moje baje"user posted image su čudne, malo me podsjećaju na umanjene mrave. Žali Bože valja baciti oko 20 kg brašna (do sad uvijek kupovala po 5 kg a sad odlučila da malo više kuham domaće pecivo, i eto miuser posted image )
A ne znam ni kakav insekticid da tražim (protiv čega?). I još uz to moram pazit da nije previše otrovan, zboguser posted image

clock-img

12.08.2010, 14:50

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

to ti je vjerovatno zizak...evo moja mama kaze da ih samo prosijes ...a da ti je to najljepse brasno NE BACATI... ako nemas sito uzmi cijediljku za caj pa prosij user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

12.08.2010, 14:55

clock-img

Amela83

pencil-img

277

Draga Visnja, kao sto sam vec rekla, prosijavanje ne pomaze- prolaze kroz sito, tako su male. Mozda i manje od 1mm. Sad citam - neki preporucuju raid protiv moljaca, ne znam dali bi to pomoglo. Navodno moljci izadju sami (ako su ovo moljci)

clock-img

12.08.2010, 14:57

clock-img

Nedi

pencil-img

1147

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

to ti je vjerovatno zizak...evo moja mama kaze da ih samo prosijes ...a da ti je to najljepse brasno NE BACATI... ako nemas sito uzmi cijediljku za caj pa prosij user posted image

joj Višnja nasmija ti mene pravo, daješ savjete kao što bi svekrva dalauser posted image user posted image . Ma gdje će bona prosijat 20 kg na cjediljku

clock-img

12.08.2010, 14:58

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

IZVORNA PORUKA: Amela83

Draga Visnja, kao sto sam vec rekla, prosijavanje ne pomaze- prolaze kroz sito, tako su male. Mozda i manje od 1mm. Sad citam - neki preporucuju raid protiv moljaca, ne znam dali bi to pomoglo. Navodno moljci izadju sami (ako su ovo moljci)

To ni slucajno...Ima da se potrujete.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

12.08.2010, 14:59

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

user posted image  pa ako je tako sitno onda nije zizak
ajd ti nama to fotkaj user posted image

03.04.`08

clock-img

12.08.2010, 15:00

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

Mozda je to malo od ziska...pusti ih da narastu, pa onda prosij.user posted image

clock-img

12.08.2010, 15:01

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

Stvarno, sta je meni danas?user posted image

clock-img

12.08.2010, 15:02

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

malo od ziska ..ahahahaha user posted image
evo opet moja mama : imas li ti pravo sito (ono mora biti cesto i ne moze nista osim brasna poci ) mozda imas neki "protak" izgleda ko sito ali nije za  brasno user posted image

03.04.`08

clock-img

12.08.2010, 15:06

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

user posted image

Ja nemam sito...nikakvo...user posted image

Sta to govori o meni?

user posted image

clock-img

12.08.2010, 15:07

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

user posted image

Ja nemam sito...nikakvo...user posted image

Sta to govori o meni?

user posted image

da si ista ja user posted image

03.04.`08

clock-img

12.08.2010, 15:08

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

a ja kupujem 2 po 2 kile brasna

03.04.`08

clock-img

12.08.2010, 15:09

clock-img

Nedi

pencil-img

1147

ja 5 po 5kg

clock-img

12.08.2010, 15:11

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

Ja 1 po 1 kg...

user posted image user posted image

Salim se....

Ja bi svakako razmislila o opciji izbacivanja brasna...negdje sada procitah da kada se malo od ziska ukloni brasno se odmah treba potrositi.

clock-img

12.08.2010, 15:31

clock-img

Amela83

pencil-img

277

user posted image user posted image user posted image user posted image E sto me nasmijaste!
Skvo, ja imam bas takvo sito kao na slici - prava domacicauser posted image al nema fajde od njeg! Ja se ne zezam - baje su skroooz majusne
Misha im, da ne grijesim dusu, postim!

clock-img

12.08.2010, 16:00

clock-img

Dida79

pencil-img

3252

I ja bi to brasno prosijala na sito i bez problema ga iskoristila...ali ako kazes da su tako male te tvoje bajkice moj ti je savjet neka ih malo da narastu pa ih onda srediuser posted image user posted image user posted image Nemas brige ne moras ih hraniti oni su sebi nasli hranuuser posted image user posted image user posted image
A ti do tad kupi sebi 5 kg brasna user posted image

clock-img

12.08.2010, 16:01

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

IZVORNA PORUKA: Dida79

I ja bi to brasno prosijala na sito i bez problema ga iskoristila...ali ako kazes da su tako male te tvoje bajkice moj ti je savjet neka ih malo da narastu pa ih onda srediuser posted image user posted image user posted image Nemas brige ne moras ih hraniti oni su sebi nasli hranuuser posted image user posted image user posted image

To je malo od ziska.user posted image

clock-img

12.08.2010, 16:02

clock-img

Dida79

pencil-img

3252

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

To je malo od ziska.user posted image

Ma znam nego im tepam user posted image user posted image user posted image

clock-img

12.08.2010, 17:20

clock-img

koka i po

pencil-img

7309

user posted image user posted image user posted image user posted image  legendo user posted image user posted image user posted image

clock-img

12.08.2010, 17:29

clock-img

Hannica

pencil-img

2920

Tema "Vicevi" je velika 0 za ovu o "zizcima".user posted image   Bas ste me nasmijale.

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

Zadnji članci

article-img