IZVORNA PORUKA: dadada
Ona je jos na intenzivnoj posto je kod nje posteljica isla prva (placenta previa) pa je doslo do krvarenja...trebala je na carski 7.10 a jucer je eto prokrvarila pa su je naravno odmah porodili...i sada se "porukamo" pa mi kaze da je gladna k'o vuk ali valjda ne smije jos nista jesti
a ne znamo kada bude smjela sta da joj donosimo i kada je to uopste
Mila ja sam rodila na CR. Pet dana sam bila u bolnici. Porodili su me u cetvrtak popodne, a kateter i braonilu su mi izvadili u nedjelju popodne. Znaci
3 dana nisam nista ni jela ni pila. Tada sam mogla jesti i piti. Do tada nista, samo infuzija.

Ali i taj dan kada sam napokon mogla jesti, jelo je bilo mlijeko, caj, supa bez icega i kompot bez icega. Znaci samo tecnost, i ne puno, samo pomalo, da ne bi doslo do naglog nadolazenja mlijeka. A i da se uspostavi rad crijeva, tj. da dodje do kakanja.

To je jako bitno. Znaci "jela" sam njihovu hranu, niko mi nista nije donosio, jela sam tek kada sam kuci dosla, ali malkice, opet da ne bi doslo do zatvora, i da mi se mlijeko ne bi naglo stvaralo. A bas se to desilo kada sam dosla kuci.

Pa je MM morao da me muze.