IZVORNA PORUKA: novi kolacic
Uh, trebam savjet od zena koje su prosle oba nacina porodaja...
Imala sam carski prije 6 godina a sada mi nude prirodni zbog velike vremenske distance. ja znam da je on bolji za bebu i moj organizam ali se panicno bojim te boli, epiziotomije i sivanja. Nisam sigurna mogu li ja to. I nisam sigurna da li je prrodni uopste strasniji od carskog ili zene prenapuhuju pricu. Ono tipa, kad im kazem da sam se porodila carski, odmah pocnu sa : "Eeee, nista ti ne znas.....". I onda me istraumiraju.
Ima li koja dvojno iskustvo?
Ja sam prvi podo 2006 godine imala pprirodni...
drugi porod 2009 carski...
sad da me neko pita kako bih radila ja iz svoga isksutva kažem ...prirodno...
žene jako vole pričati o svojim porodima...međutim iskustav su različita...
ti ne možeš se vezati za nečije iskutvo niti tuđi prag boli...niti samu komlikovanost poroda jer nikada ne znaš kako će proteći ...
Ono što mene raduje u mom slučaju jeste da imam u planu treću bebu i rečeno mi je da sasvim normalno ako sve bude OK mogu na prirodni porod nakon carkog...
samo je preporučeno da razlika do carskoga do narednog poroda bude 2 godine...
prije jeset bila praksa kako sma čula da po prvom carskom i svi ostali porodi budu takvi...međutim srećom educirani smo i mi u Bih pa nakon carskoga isti po drugom porodu nije obavezan....
na forumu ima još duplih mama koje su jedno dijete rađale carkim, drugo prirodnim putem...
čak mislim da je članica Pahuljica prvi porod imala carski a drugi prirodni i to lagan i brz za poželiti...
pročitaj malo temu ...
nemoj paničiti na priče koje smao dižu tlak...
ima divnih priča i iksutava sa prirodnim porodom ...