IZVORNA PORUKA: animagical
posto se ovo meni vec desilo i ja bih drugi put na carski, ionako sam i prvi put imala more indikacija ali ja idiot htjela prirodno
nego da vas pitam,da li je poslije carskog bol isti kao poslije bilo koje abdominalne operacije? jednu sam prosla, imam poveci rez i osim onog prvog dana poslije operacije i narkoze, nije bilo toliko strasno...ako nista moze se sjediti u iducih mjesec dana
NIsam imala, srecom, drugih abdominalnih operacija, ali mogu ti reci da sto se carskog reza kod mene tiče, najveće bolove sam, naravno, imala kad su me tek probudili iz anestezije, mislila sam da ce mi sva utroba izaci napolje. To je trajalo nekoliko sati i cim su infuzije sa analgeticima počele djelovati, bol se smanjio. Čini mi se da sam odmah tu veče morala ustati na noge i to je bila atomska fizika, ali sam ustala, jer ti sestre ne daju da ležiš.
Svakim danom u bolnici je bilo sve manje bola, a pretpostavljam da je to i zato jer su mi kroz infuziju davali oksitocin da se materica brze vrati u normalu. Izasla sam nakon 6 dana, a već nakon dvije sedmice sam mogla fino da funkcionišem, a potpuni oporavak je trajao nekih 20 dana. Na posao sam morala krenuti nakon mjesec dana, tako da više nisam imala vremena ni da razmisljam o rezu.
Rez mi je super, jedva da se i vidi, nikad nisam imala nikakvih problema sa curenjem rane i slično. Mislim da je moj dr. super odradio posao prvi put i zato ću mu se, ako Bog da, opet prepustiti i drugi put.
Već sam negdje pisala da je meni carski ništa u odnosu na proces dojenja koji sam morala proći. Dojenje mi je bilo pakao u početku. Imala sam mlijeka za cijelo porodilište i dobila od navale istog temperaturu, bojali se mastitisa i to je bila katastrofa. Ali o tome na nekoj drugoj temi.