IZVORNA PORUKA: mama alma RR
IZVORNA PORUKA: hanabanana
Ja bih još jedno dodala:
- rodila bih još dvoje normalno, ali više ne bih prošla iskustvo carskog reza.
Ja sam imala zaista težak porod, i da nije bilo pomenutog dr. koji je instistirao da idemo prirodno, sala je već bila spremna za CZ, nakon dva dana bolova u kućnoj varijanti i preko 12 sati intenzivnih bolova u porodilištu, porod ko porod je bio super,za 5 minuta, ali oni prije me je jako napatilo, CZ nisam prošla i ne znam, ali opet eto nešto mi se čini da su manji ti postpoperativni, nego porođajni,
čini ti se Alma....
ja zaista ne bih na tebe ičim utječem...
Moj prirodni porod je meni lagan bio...oporavka sa koncima i raznom ništa mi nije bio u odnosu na onaj nakon carkoga reza...
istina na to utječe i dosta faktora...ja sma bila krupna...operacija sa mojom tadašnjom kilažom...užas vjeruj mi na riječ...
puna 3 mjeseca...al puna po porodu dam trebala ruku muževu da se ''izvalim'' iz kreveta...bol na rani bila je nesnošljiva...
dražnje ruke na donjem djelu stomaka umalo mi ostalo ko stalna navika....
A da ti ne govorim o sposobnosti d abrineš oko bebe...
sa prirodnim sam svoje prvo dijete sama kupla...nakon carkog po izlasku iz bolnice nakon 5 dana...nisma mogla da pospem iz bokala da je se sapare...
mene rana bolila strašno...
a nije ni curila nit sam morala ići vaditi konce...i sada s eožiljak i ne primjeti, zaista je stručno urađena...
al me napatila smao tako...
i da ti kažem manje konaca sam imala na rani carskoga reza nego dole kad sma prirodno rodila...al opet biram prirodni