IZVORNA PORUKA: melly__
Ne poradjaju se na Cr samo zene sa stelom (novcem) ja licno se nisam zbog operacije srca koju sam imala smjela prirodno poroditi...i svaka cas_t mom dr koji me je poslao odmah naCr..i nije htjeo dinara uzeti..spasio mi je zivot,i meni i bebi i neka me oporavak bolio vise nego da sam se prirodno porodila,neka sam hodala savijena do poda,neka sam nosala kateter i molila Boga da kasalj prestane,neka sam primila ne znam ti koliko inekcija i infuzija,samo da mi je beba ZIVA i ZDRAVA
ipsravka krivog navoda
ja nisma rekla da sev žene idu sa štelom ( novcem) nego one kojima to nije preporučeno iz zdravstevnih razloga.
ja sam drugo dijete rodila DR iz više zdravstvenih poteškoća te je u slušaju prirodnog poroda i moje i bebino zdravlje bilo ugroženo. To pozdravljam....i neka nam CR.
mađutim...
neminovno je da se dosta majki na CR odlučuje onoga dana kada znaju da su trudne.
ja sam ležala u bolnici sa ženom ( jedna naša manje afirmisana glumica) koja je toliko vrištala i psovala i tražila od doktora CR da ja nisma mogla ušima svojim vjerovat. Al uredno je u toku trajanj kontrakcija svome mužu na telon psovala...a asvojoj mami govorila kako ona pojma nema kako to boli.
Moju bebu je živu istraumirala....a i mene. 7 sati nakon njenog prvog deranja...a nikada ušutila nije rodila je prirodno djevojčicu ...
a to što je ona objašnjaval dokrotu da ima ''usku karlicu'' da ona mora na carski, da je doktor debil, sram ga bilo...zgrozila sam se.
a onad su joj donijeli pečenje, ćevepa,e čokolade...i ona je jela i jela i rpričala na telefon...a ja sam gledala gladna 2 dan nakon carskog u želji da u viziti kažu može čaj danas.
I da ona je sutradan sva sretan otišla sa bebom kući aj sam ostala još 5 dana.