Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
A joj Lady nadam se da je to kraj prehladica, ljubimo vas Drugu H sretan prvi rodjendan da nam je zdrav i ziv puno godna
27.11.2011, 23:19
mala_sa
1353
Gamelli nema na cemu, ako treba kakav savjet tu sam
Drugu Harunu sretan rodjendan, da nal je zdrav i sretan punoo punooo godina
Zanzibarko malo princezi sretan mali rodjendanko
Bombina za malu princezu
28.11.2011, 08:14
Cickolini
1172
Juuuuutrooo, mi se ustali ... ali ja jos zijevam. Danas ponovo startamo sa vjezbanjem jer smo ovih dana pauzirali zbog ture.
Drage moje ja izludih od rodjendana. Ostalo mi je manje od dva mj, a ja ne znam ni gdje cu ga slaviti... u BIH ili ovdje. Dvoumim se oko haljinice... Ma mislit cete da sam poludjela, ali ja hocu bas neku lijepu proslavicu i da sve bude pod konac... ali je to bas tesko kad ne znas ni gdje da pocnes organizovati rodjendan hahaha
Drugu Harunu od srca sretan rodjendan i puuuno zdravlja i srece
Zanzibarka sretan mali rodjendanko i sve najljepse
< Poruku je uredio Cickolini -- 28.11.2011 8:15:19 >
28.11.2011, 09:11
m.i.n.a.
1060
Jutro zene i bebe....ima li iko od generacije da je vise aktivan,uz najbolje zelje ne mogu upratiti nove bebe i mame..nadam se da ste sve dobro,sto je najbitnije ... Kod nas vise manje sve ok,zubi nas muce....jel moguce kutnjaci,nervozan u momentu postane,slabo spava,cak ima i vise stolica na dan pa mu se guza sva ojede sto nikad nije bila crvena,sad u ranicama sva...nane i dide ga zabavljaju,ja kofol odmaram...u neznanju se pomalo pusta od namjestaja,misli da sve moze dohvatiti i uzeti.... super beba,taurus,amam....kako su vase velike bebe... veliki pozz od nas
28.11.2011, 09:33
Silver
1008
Jutro cure!!!
Odoh danas po radnjama koje ste mi predlozile za djecije stvari! Hvala jos jednom!
Eh sad...novo pitanje: Sta mislite o toplomjeru za uho ili celo, u odnosu na ovaj klasicni??? Koji je bolji? Imam priliku da narucim kao poklon za uho ili celo, pa neznam ima li potrebe?
28.11.2011, 09:33
mala_sa
1353
Jutro i od na
A jos uvijek ima zacepljen nosic, ali hB lijepo spava i jede - pa se previse i ne opterecujem slinicama
Mino plz dok si tu, reci mi je li ti trebala ikakva saglasnost od muza da moze Arman putovati sam sa tobom; ili ste samo pokazali tvoji i Armanov pasos i i sve OK??? A i ja hocemo sad da idemo u BiH, ali mm ce doci kasnije, pa reko da vidim jesul dovoljni samo pasosi...
Cickolini mi se takodjer dvoumimo da li slaviti ovdije ili u BiH...
28.11.2011, 09:36
Cickolini
1172
Silver ovdje ne savjetuju toplomjer za uho jer navodno nije precizan.
Mino mi smooo ovdje jooos hehe .... Posalji mi porukom svoj broj mobitela jer sam promjenila mob i izgubila sve brojeve...
Mala meni je najgore to je januar pa me strah puta po snijegu...
< Poruku je uredio Cickolini -- 28.11.2011 9:37:34 >
28.11.2011, 09:36
mala_sa
1353
Silver mi imamo ovaj obicni digitalni samo sa malo tanjom onom iglom i gumena je (pa je jako savitljiv i moze i za guzu) - nama je ovaj dovoljan
28.11.2011, 09:40
taurus
3578
jutro
mi spavale do pola 9 , ne znam šta nam je bilo
mina pa gdje si ti, jesi li to došla u bih
cickolino polako...ima još vremena, haljinicu već sada možeš kupiti bez obzira gdje ćete slaviti, a onda odluči da li dolaziš ovdje, pa dalje planiraj
28.11.2011, 09:44
Amam
659
Jutrooo Nas juce nije bilo pa cestitamo sve propusteno. MIno tebi i Armanu veliki,nema vas,falite. Mi smo okrekla bih,Eman nema mira nigdje,samo se nesto okrece, prevrce,nos mu jos uvijek curi i neznam odakle to vise izlazi. Pampersom vise definitivno nisam zadovoljna,evo vec 2 noci zaredom ustaje zapisan,kako spava na strani,tako i bude mokar,a ja luda kupila paket od 80-tak kom,nasla uvoz iz Njemacke . Juce smo isli malo setati,i jutros evo jedva okice otvorio,malo sam mu mlijekom ocistila,valjda bude bolje. Nadam se da su vase bebe dobro. za raju
28.11.2011, 09:46
Silver
1008
Hvala za odgovore! Izgleda da cu dobiti ovaj za uho ipak, ali imam i jedan digitalni svakako u kuci! Samo me interesuje kad se mjeri u guzi, neko kaze da se mora odbiti 1 stepen, jer je razlika u temparaturu npr. u ustima, axilarno i u guzi???
28.11.2011, 09:47
mala_sa
1353
Amam[/b kupi manji paket babylove i koristi samo za noc, a pampers po danu dok se ne potrose
28.11.2011, 09:48
Super Beba
1291
pa mino draga, tebe baš nema :))) i kod vas zubići i šatnja :( vala, da i više hoće izrasti, pa da dočekamo novu fazu hehe
silver - ima i tolplomjer u obliku dude, kažu da je taj dobar i relativno precizan..ima ga uzeti u Aventu, ne znam gdje još...i ja sma čula da taj u uši što ide i nije neka pljačka...
mi ustali oko 7 ... i evo, mali ponovo zasp'o..danas idemo vadit nalaze za sunet (napokoooon!)...da samo i to otkačim sa dnevnog reda... puse za sve beba i mame
28.11.2011, 09:49
Super Beba
1291
IZVORNA PORUKA: Silver
Hvala za odgovore! Izgleda da cu dobiti ovaj za uho ipak, ali imam i jedan digitalni svakako u kuci! Samo me interesuje kad se mjeri u guzi, neko kaze da se mora odbiti 1 stepen, jer je razlika u temparaturu npr. u ustima, axilarno i u guzi???
guza ti je najpreciznija i ne odbijaš ništa i da, iako su u EU zabranjeni, ovi živini su precizniji od digitalnih :)
< Poruku je uredio Super Beba -- 28.11.2011 9:50:28 >
28.11.2011, 09:50
mala_sa
1353
Silver cini mi se da su zene govorile da se u guzi ne odbija nista. Ja svom A jos nijednom nisam mjerila temperaturu u guzi, uvijek samo ispod pazuha - jer ovi digitalni zacas izmjere
< Poruku je uredio mala_sa -- 28.11.2011 9:52:09 >
28.11.2011, 09:51
sweet insanity
1652
jutro i od nas, cestitamo propustene rodjendancice spavanje je bilo tak tak, evo je nesto mrmlja na krevetu u peleni igra se sa teta lubenicom Uspjela je jucer sjediti cak citace 3 minute al se isto tako prevrnula iz kolica jer je nisam svezala, u kuci naravno-ja zaboravila da se dize i polulezeceg zu sjedeci polozaj i kako nisam bila okrenuta prema njoj ona je haman sjedila i prevalila se naprijed i samo lupi i poce plakat-srecom sve je OK hB.
28.11.2011, 09:54
Amam
659
Mala_sa ,probat cu. Mi temp mjerimo ispod rukice,digitalnim,ako je visoka onda i rektalno sa zivinim. Super bebo sretno sa sunetom . A sta bi je li Palachinken sunetila M,nisam upratila
28.11.2011, 09:56
palachinken
5397
Meni pedijatrica rekla da se pola stepena odbija kad se mjeri u guzi, a ništa kad se mjeri pod pazuhom.
28.11.2011, 09:59
palachinken
5397
IZVORNA PORUKA: Amam
Mala_sa ,probat cu. Mi temp mjerimo ispod rukice,digitalnim,ako je visoka onda i rektalno sa zivinim. Super bebo sretno sa sunetom . A sta bi je li Palachinken sunetila M,nisam upratila
Nisam, krajem sedmice aBd.
28.11.2011, 10:13
Super Beba
1291
IZVORNA PORUKA: palachinken
Meni pedijatrica rekla da se pola stepena odbija kad se mjeri u guzi, a ništa kad se mjeri pod pazuhom.
a kod mene druge informacije hehehe....kažu da je u guzi najpreciznija temp., jer je to unutrašnja temperatura i daje onaj iznos koji je :) Dok kod mjerenja kod pazuha obično bude netačno mjerenje, jer se bebe vrte i teško se može toplomjer držati na jednom mjesto čitav period mjerenja :) E sada, možda ima veze sa kojim topl. se mjeri, ja govorim za onaj sa živom unutra :))
28.11.2011, 10:14
Super Beba
1291
IZVORNA PORUKA: Amam
hvala :)))
28.11.2011, 10:16
lepetetka
615
Jutro! Ja vala nenaspavana, mali je bolje nema ture,juče malo išli na vikendicu, odmorila se, ali se Emina noćas tri puta budila pa me je malo i slomilo, te hrani nju, te trči u sobu pipkaj E je li vruć, ma hajde... Baš sam slomljena.. Mino pozzzz, drago mi je da bar ponekad upadneš da se javiš ...Eto momak samo što nije prohodao :)
Po nekoj mojoj logici ( ) mora postojati razlika u temparaturi izmedju guze i pazuha, jer mjeris u razlicitim sredinama, jedna je iskljucivo koza a druga sluzokoza, sluznica je tanja, koza deblja, logicno da ce sluznica pokazati malo vecu temp. za pola stepena makar! Ali eto...po meni je onda najbolje pedijatra pitati i drzati se njegove upute...tako cu aBd i uraditi...jer nekako me najvis eplasi prva tura kod bebe, imam osjecas da ce se toliko uspaniciti!
28.11.2011, 10:24
palachinken
5397
SuperBebo, sretno! Danas samo nalazi, jel?
28.11.2011, 10:27
mala_sa
1353
Silver sad i ja kad razmislim znam da sam citala da se negdje pola stepena doda, a negdije odbije (mislim ipak u guzi da se odbije) - sto je sigurno ti pitaj pedijatricu... sto se tice temperature - ja sam svom djecaku dosad svega 2 put mjerila temp, hB jos nijednom nije bila povecana, tako nemoj se puno tim opteretiti.