cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat]

clock-img

27.11.2011, 18:04

clock-img

mala_sa

pencil-img

1353

Gamelli ma nista, ia ja sam napisala ko' da nam je drug iz klupe user posted image user posted image Nego mi smo radili u privatnoj ordinaciji kod doktora Dizdarevica. Kad se odlucite da radite nekoliko dana ranije ga nazoves i popricas sa njim (dogovorite se za termin, za anesteziju, on ti objasni za nalaze). Sunecenje kosta 150KM, a 1-2 dana ranije izvade se nalazi (on ce ti reci koji). Sve ukupno traje nekih 45min, jedno od roditeja treba da bude sa njim u sali, a drugo ceka ispred. Treba ti samo jedna rezervna pelena da mu stave i kasnije se samo pridrzavaj onoga sto ti pise na papiru koji vam on da. Moj A je preplakao prve 4 pisanja, a kasnije je sve radio kao i prije. Uglavnom nije to uopste toliko strasno. Poslat cu ti pp sa njegovim linkom pa pogledaj.

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

clock-img

27.11.2011, 18:14

clock-img

mersiha 77

pencil-img

940

mala_sa moguli i ja dobiti taj link da pogledam

clock-img

27.11.2011, 18:28

clock-img

Super Beba

pencil-img

1291

zanzbiraka - sretan ti mali rođendan i sve naj naj tvojoj ljepotici želim!

ljubičice - želim svu snagu ovog svijeta tvojoj prijateljici kako bi uspjela da se oporavi od tako tužnog doživljaja...user posted image

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

clock-img

27.11.2011, 18:31

clock-img

mersiha 77

pencil-img

940

zanzibarka sretan vam mali rodjendancicuser posted image user posted image

clock-img

27.11.2011, 18:50

clock-img

Medi_87

pencil-img

1472

Zanzibarka sretan rodjendan malenoj ljepotici
Jelena nadam se da ce misici brzo da ozdraveuser posted image
Lady ima li te da nas posjetis, ljubac za tebe i zlatokosuuser posted image

clock-img

27.11.2011, 19:02

clock-img

taurus

pencil-img

3578

IZVORNA PORUKA: animagical

IZVORNA PORUKA: taurus

IZVORNA PORUKA: ljubičica 28

Prijateljica je rodila mrtvo dijete prije par dana...danas su joj grudi nadošle i ne zna šta da radi, a ja ne znam šta da joj savjetujem... nadam se da će se LejlaKa ubrzo javiti a do tada ima li neko neki savjet???

Mah-mah od nas user posted image

neka smanji unos tečnosti i šećera
ručno izvlačiti mlijeko, a nakon toga hladne obloge
obavezno uključiti tablete za prekidanje laktacije

ovo sa smanjenjem unosa nece sprijeciti stvaranje mlijeka, to je mit nase patronaze... treba izdajati malo, samo da pritisak popusti, obloge od kupusa stalno, cim jedni uvenu druge listove staviti, caj od persuna ili caj od zalfije za piti....a moze i otici u hitnu da joj daju bromergon, samo sto ni to ne pomogne momentalno nego za dan-dva... strasno mi je zaouser posted image

ja nisam ni rekla da će spriječiti, već smanjiti stvaranje mlijeka jer svima nam je poznato da je laktacija uslovljena lučenjem prolaktina u hipofizi
ako se osvrneš na sastav miljeka u kojem je veliki procenat vode, onda ima smisla da se smanji unos tečnosti

a s druge strane sve sam isprobala na vlastitoj koži, na početku kada su me "filovali" kompotima i supama nisam mogla živjeti od mlijeka, to me je na kraju i dovelo do mastitsa, pa imam iskustvo i sa prekidanjem laktacije, gdje sam uz bromergon bukvalno bila žedna i jedva zaustavila produkciju, ako bi kojim slučajem popila čašu sok sat nakon toga morala sam izvlačiti mlijeko

clock-img

27.11.2011, 19:17

clock-img

Gemelli

pencil-img

339

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Gamelli ma nista, ia ja sam napisala ko'' da nam je drug iz klupe user posted image user posted image Nego mi smo radili u privatnoj ordinaciji kod doktora Dizdarevica. Kad se odlucite da radite nekoliko dana ranije ga nazoves i popricas sa njim (dogovorite se za termin, za anesteziju, on ti objasni za nalaze). Sunecenje kosta 150KM, a 1-2 dana ranije izvade se nalazi (on ce ti reci koji). Sve ukupno traje nekih 45min, jedno od roditeja treba da bude sa njim u sali, a drugo ceka ispred. Treba ti samo jedna rezervna pelena da mu stave i kasnije se samo pridrzavaj onoga sto ti pise na papiru koji vam on da. Moj A je preplakao prve 4 pisanja, a kasnije je sve radio kao i prije. Uglavnom nije to uopste toliko strasno. Poslat cu ti pp sa njegovim linkom pa pogledaj.

hvala, ovo mi se svidja, nije mnogo skupo, a kazu da je dizdarevic dobar stari hirurg, sad odoh vidjeti poruku, hvala jos jednom

zanzbiraka sretan prvi mali reodjendan i od nas user posted image

< Poruku je uredio Gemelli -- 27.11.2011 19:28:34 >

clock-img

27.11.2011, 19:28

clock-img

mersiha 77

pencil-img

940

gemeli posalji i meni taj link

clock-img

27.11.2011, 19:32

clock-img

Gemelli

pencil-img

339

poslala na pp, ne znam moze li javno, kao sto ne mogu linkovi drugih foruma i sl. user posted image

clock-img

27.11.2011, 19:35

clock-img

mersiha 77

pencil-img

940

pa posalji mi na pp
ona bi meni poslala ali je izasli prije nego sam trazila

clock-img

27.11.2011, 20:12

clock-img

mala_sa

pencil-img

1353

IZVORNA PORUKA: mersiha 77

pa posalji mi na pp
ona bi meni poslala ali je izasli prije nego sam trazila

Mersi poslala sam ti sad user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

clock-img

27.11.2011, 20:17

clock-img

Gemelli

pencil-img

339

takodje, izvini, poslala sam odmah kad sam i odgovorila, ali nisam sacekala da vidim jeli otisla sorry user posted image

clock-img

27.11.2011, 20:30

clock-img

animagical

pencil-img

5604

moze i meni taj link dr za sunet? mi bili u setnjiuser posted image

clock-img

27.11.2011, 21:02

clock-img

Gemelli

pencil-img

339

http://prof-dr-sdizdarevic.com/moja_ordinacija.html

ma izvolite ovako, ne znam zasto bi smetalo RR nije konkurencija user posted image

cini me se da nemoze biti tako savrsen doktor za sunet, kao dizdarevic, super savjet, hvala mala_sa jos jednom

clock-img

27.11.2011, 21:10

clock-img

bombina

pencil-img

170

zenice moje drage...kako ste mi sve od reda???mi nismo imali vremena da se javljamo...A i dalje slini,i kao da mi je pocela malo kasljat ili je od suhog zraka u tudjem stanu,ne znam...vec sam stavila luk u krevetac,dala sam joj malo caja i ispuhala nosic...nadam se da ce dobro spavati,ture hB nema i nadamo se da nece ni bit.........kakav je ovo virus naletio na nase bebiceuser posted image user posted image user posted image

AMINA-15.2.2011. rodila se mamina princeza

clock-img

27.11.2011, 21:52

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

IZVORNA PORUKA: Medi_87

Lady ima li te da nas posjetis, ljubac za tebe i zlatokosuuser posted image

evo me draga Medi. počela raditi, Nađa bila bolesna, pa ozdravila pa se opet prehladila nakon što smo 2 dana bile bez antibiotika. neće da pije mlijeko i dodatno me nervira.

kako nam je drug slatki?

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

clock-img

27.11.2011, 21:54

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

HAHA, drugu H želimo sretan prvi rođendanuser posted image user posted image user posted image ! Neka je živ, zdrav, sretan i da sluša mamu i tatu. ljubimo vas Nađa i ja

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

clock-img

27.11.2011, 21:58

clock-img

Super Beba

pencil-img

1291

IZVORNA PORUKA: ladyblue

HAHA, drugu H želimo sretan prvi rođendanuser posted image user posted image user posted image ! Neka je živ, zdrav, sretan i da sluša mamu i tatu. ljubimo vas Nađa i ja

I ja se pridružujem čestitkama i želim sve naj naj naj od srca! Zdravlja, sreće i veselja :)

A veliko mahanje za drugaricu Nađu i vrijednu lady :)))

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

clock-img

27.11.2011, 22:12

clock-img

zanzibarka

pencil-img

-42

Hvala svima na cestitkama, sutra idemo na prvi pregled, pa sam sva uzbudjena ne mogu ni da spavam user posted image user posted image user posted image

Naša princeza, naše malo sunce došlo je na ovaj svijet 27.10. Hvala Uzvišenom na najljepšoj blagodati!!!

clock-img

27.11.2011, 22:16

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

IZVORNA PORUKA: zanzibarka

Hvala svima na cestitkama, sutra idemo na prvi pregled, pa sam sva uzbudjena ne mogu ni da spavam user posted image user posted image user posted image

ja se nje ne mogu nagledati, premedena je na ovoj slici s avatara, mashAllah!

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

27.11.2011, 22:27

clock-img

taurus

pencil-img

3578

IZVORNA PORUKA: Super Beba

IZVORNA PORUKA: ladyblue

I ja se pridružujem čestitkama i želim sve naj naj naj od srca! Zdravlja, sreće i veselja :)

A veliko mahanje za drugaricu Nađu i vrijednu lady :)))

a ja bih samo da poDapišem sve gore navedenouser posted image user posted image user posted image

user posted image

clock-img

27.11.2011, 22:56

clock-img

srnicka24

pencil-img

17

Drage moje...hitno mi treba savjet, ukoliko neko ima iskustva sa plinskim grijanjem, tj.pećima molim vas da mi pojasni. Selimo se iz stana zbog vlage, u njemu je grijanje na plin ali sa radijatorima...našli smo stan ali nismo ga još prihvatili jer je grijanje sa plinskim pećima :( grijanje mi je najbitnije u stanu, zbog moje male princeze tako da ne znam šta da radim, da li da prihvatim taj stan!? Stanujemo u Sarajevu pa ako neko ima iskustva neka mi javi bila bih vam zahvalna user posted image

Ejna, 03.08.2011. 3kg i 200gr, 55cm

clock-img

27.11.2011, 22:58

clock-img

Anoniman

Srnicka moja zaova se grije na plinsku pec i grije svega dvije prostorije sa njom, i to ne bas nesto da joj je toplo, a mi grijemo cijeli stan na radijatore pa njoj duplo vise dodje plina, a u istoj smo kuci, ista nam je izolacija. 

clock-img

27.11.2011, 22:58

clock-img

animagical

pencil-img

5604

i smo se grijačli jedno vrijeme na plinsku pec-eminu, nije lose, kad odvrnes ugrije dobro, gasi se sama kad postigne temereaturu i nema vlage..samo nama jedna pec nije mogla vise prostorija ugrijati

clock-img

27.11.2011, 23:00

clock-img

animagical

pencil-img

5604

IZVORNA PORUKA: zanzibarka

sretan mjesec dana, sa zakasnjenjemuser posted image i daj nam postavi koju slikuuser posted image

Zadnji članci

article-img