cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat]

clock-img

27.11.2011, 11:36

clock-img

Medi_87

pencil-img

1472

Mila vjeruj rado bih ti pomogla ali ne znam sta da radi sad, ako ti treba broj mobitela od Lejle javi mi na pp pa cu ti poslati
i da jako mi je žaouser posted image user posted image user posted image

clock-img

27.11.2011, 11:37

clock-img

Medi_87

pencil-img

1472

I da ima ona injekcija za prekid laktacije, jedino da ode doktoru, B nesto se zove ne znam sad sigurno

clock-img

27.11.2011, 11:37

clock-img

sweet insanity

pencil-img

1652

ovaj me post izbacio iz takta skroz ljubicice draga, bez rijeci sam....moje saucesce tvojoj prijateljiciuser posted image user posted image user posted image user posted image

sto se tice grudi meni je pomoglo ovo: tople obloge pa izdajanje pa hladne obloge da smanje ponovni protok, a nekase posavjetuje i sa dr, jer posto nece dojiti moze uzeti te neke tablete za smanjivanje mlijeka, koliko sam upratila dosta amam je govorilo o tome, ja licno ne znam nista vise o njima. Dakle jos sto mi je pomoglo je  masaza u toku ili odmah nakon vrucih obloga, od kvrzice(ako ih ima) prema pradavici d abi se to moglo istisnuti.

clock-img

27.11.2011, 12:05

clock-img

taurus

pencil-img

3578

IZVORNA PORUKA: ljubičica 28

Prijateljica je rodila mrtvo dijete prije par dana...danas su joj grudi nadošle i ne zna šta da radi, a ja ne znam šta da joj savjetujem... nadam se da će se LejlaKa ubrzo javiti a do tada ima li neko neki savjet???

Mah-mah od nas user posted image

neka smanji unos tečnosti i šećera
ručno izvlačiti mlijeko, a nakon toga hladne obloge
obavezno uključiti tablete za prekidanje laktacije

clock-img

27.11.2011, 12:06

clock-img

ljubičica 28

pencil-img

289

Hvala...vala je baš teško čuti tako nešto a kamoli doživjeti user posted image Da joj Allah podari sabura pa da lakše predevera...

A rekla sam joj ovo što mi je sveet napisala ali samo da joj pomogne za prvu pomoć i da odmah ide  dr. da joj da nešto za prekid laktacije...izmuzanjem će samo još više potaknuti proizvodnju koliko ja znam, ali ako mora bolje je da ona sama sebi pokuša malo izmusti nego da joj sestre ili dr. to uradi ako bude došlo do začepljenja...

Nismo se odavno javljali, malo smo druge obaveze završavali i još završavamo...inače, dobro smo, pužemo, sjedimo sami, trčimo za mamom u hodalici user posted image , jedemo dobro, malo slabije spavamo k'o i obično i tako...

Nadam se da su sve bebice dobro, a i mamice naravno user posted image

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

clock-img

27.11.2011, 12:14

clock-img

sweet insanity

pencil-img

1652

moze isto stavljati hladne obloge od acidi borici, ali i od hladne vode su sasvim OK. bitno je nakon izmuzanja da ih stavi da se poveca protok mlijeka kroz zlijezde tj da ga uspori.tako je meni to objasnjavano.

clock-img

27.11.2011, 12:27

clock-img

Cickolini

pencil-img

1172

Ljuuubicice bas me pogodi ovo sto si napisala ... grozno. Pa sta je bilo??? Kako je do toga doslo???? Da joj dragi Allah podari sabura. Ne smijem ni pomisliti kako joj je. Milsim da je bolje da izmuza i masira jer je vazno da se ne stvrdnu grudi i da se ne upale, a sa tabletom za prestanak laktacije ce sprijeciti dalju proizvodnju mlijeka.

Mi smo ustali i igrali se i opet na spavanje. Sinoc smo mm i ja malo izasli. Bili na ordjendanu. Bas nam je lijepo bilo hehe

Danas se zavrsava ovaj izbora i glasanje za Johnsons baby kalendar i da vam pravo kazem jedva cekam. Bas me opteretilo hahahaha

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

clock-img

27.11.2011, 12:54

clock-img

Gemelli

pencil-img

339

Hvala drage, puno vas pozdravljam takodje, necu vas nabrajati da nekog ne izostavim i ljubim vase bebare user posted image

danas citav dan po kuci, ja znam da nesto hocu, ali ne moze da mi nadodje, kad sad se sjetih RR user posted image

e lejla80 hvala ma vjerovatno je to to, da zele vise trazili bi, prvo su pilo mnogo manje ali mnogo cesce, pa sam ih malo patila sat duze da popiju vise i poceli, ali kao sto rekoh 150 max, a manje bude cesto

neko spomenu cap cap, pa me bas zanima gjde i kako to planira raditi, jer moj mali ima fiziolosku fimozu, to je suzena kao kozica i jedva se na silu moze prevuci preko, hehe kako su napisali na nalazu glansa, kazu da to obicno prodje do 3 godine, ali posto zelimo sunet, najbolje od 6. do 7. mjeseca kaze pedijatar, prosle sedmice odem na djeciju hirurgiju na kosevu i kazu mi da dodjem sredinom januara, prvo jedan dan da odredimo termin, pa onda na taj terim kroz par dana na sunet, kad sam pitala hoce li boliti, kazu nece ni osjetiti, primi lokalnu anesteziju, ali dusice vriste kao obicno jer ih cuvaju da se ne micu, pa je to razlog vriske, pocinje da boli koji sat poslije ali na dodir samo, ne samo od sebe i sve prodje za dva tri dana, jer bebe u peleni to lijepo zalijece svojom pisom i da, bila jedna divna starija sestra crne kratke kose, bas lijepo objasnila, da sam se iznenadila, da sestre mogu biti tako divne, ali dobro radi sa djecom, trebale bi biti sve takve
hmm nema kontrole, ako beba piski kad dodje kuci, sve je ok, kontrola je kod pedijatra uz redovno savjetovaliste

bilo me jako strah, sunet, pa ta fimoza, bas sam se prepala bila, ali ta sestra je to opisala tako bezazleno da sam cvrsto odlucila da bas sad uradimo dok je mali i da se ne sjeca i da nema traume

valjda ne grijesim...

clock-img

27.11.2011, 13:29

clock-img

zanzibarka

pencil-img

-42

Da Allah olaksa ovoj tvojoj prijateljiciuser posted image

Bas me rastuzi ova vijest, a bila sam tako happy jer je danas mojoj Aiši prvi mali rođendanko!

Naša princeza, naše malo sunce došlo je na ovaj svijet 27.10. Hvala Uzvišenom na najljepšoj blagodati!!!

clock-img

27.11.2011, 13:29

clock-img

srnicka24

pencil-img

17

Ja vas drage moje sve redovno pratim user posted image
Ljubičice, stvarno mi je žao, stvarno ne znam kako podnijeti taj bol, da joj Dragi Allah olakša i da joj sabura user posted image
palachinken, sretno na sunetu, biće sve ok aBd...

bombina, pa što ne govoriš da je minčy bolesna??? Duša slatka, danma što prije ozdravi aBd...Ejna i ja smo je puno poželile, nadam se da se vidimo uskoro user posted image user posted image

Ejna, 03.08.2011. 3kg i 200gr, 55cm

clock-img

27.11.2011, 13:34

clock-img

mala_sa

pencil-img

1353

Helou i od nas
A evo rucao voce, pa mu sad mm pere guzu - malo da se osvjezi user posted image user posted image

Ljubicice bas me pogodila ova tvoja recenica, da joj Allah dz.s. da sabura da to sve predevera user posted image user posted image Ja mislim da mora uzeti tablete, Jelena T je prije par dana prekinula dojenje - pa ti ona mozda zna reci vise o tome

Gamelli dobro dosla generacijo user posted image . Moj A doji, ali navecer ima jednu flasicu hapice da bi duze spavao i nekad popije svih 240ml, a nekad samo pola...tako da nek popiju koliko mogu, da hoce jos trazili bi oni... Raspored obroka nam je otprilike isti, samo sto moj A jede na svaka 3,5 do 4 sata (jer nece prije), jednostavno ga toliko drzi.
U vezi suneta, mi smo A osunetili kod Dizdarevica sa 5mj, skripavo je prvih 12 sati, a kasnije ko da nista nije bilo user posted image

Tukice znam kako ti je user posted image user posted image

Bombina mi smo stavljali luk u krevetic po noci (i dosta bolje je spavao), takodjer cesto ciscenje nosa pumpicom i fizioloskom. Nama je samo nosic problem, a za suzne oci stvarno ne znam.

Lejla za tipkice ti je najbolje nazovi neki servis racunara pa pitaj, ima i onaj Enter digital (cini mi se da imaju opreme za racunare i mobitele bas puno)

Palachinko mi kad smo sunetili A, donijeli ga kuci a nane i dede placu u glas - on suti i gleda ih (ko sta je ovima) user posted image user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

clock-img

27.11.2011, 13:37

clock-img

Anoniman

ljubicica zao mi jeuser posted image zbog gubitka bebe . Moja prijteljica je prosle godine rodila mrtvu bebu u 9 tom mjes Njoj je dolazila sestrica pa izdajala to mlijeko da se dojke omeksa sve rucno polako joj radila i pila bromegon tablete .

clock-img

27.11.2011, 13:41

clock-img

Gemelli

pencil-img

339

mala_sa izvini kako mislis kod dizdarevica, poznato mi ime zvuci, ali fakat ne kontam, gdje i kako, tj bolnica, nesto privatno i sl. hvala user posted image

clock-img

27.11.2011, 13:41

clock-img

Anoniman

Ljubicice bas mi je zao... Rekla ti je vec Lejla Ka sta da radi i nek se javi ginekologu, da joj kaze koje tablete da uzme, mda mislim da ce to biti dostinex tablete, bromergon nema na nasem trzistu da se kupi, a i izaziva jake nuspojave koliko sam ja citala.

Kod mene oboje djece bolesno, a nisam ni ja bolja tako da sam sva bljak. Ana od petka ima temperaturu mislila sam rijesicemo to prirodnim lijekovima, ali ne gine nam doktor sutra, a Luka nocas od dva sata preplakao, nosic ga musi i kasljuca.

Ljubimo vas

clock-img

27.11.2011, 14:22

clock-img

animagical

pencil-img

5604

IZVORNA PORUKA: taurus

IZVORNA PORUKA: ljubičica 28

Prijateljica je rodila mrtvo dijete prije par dana...danas su joj grudi nadošle i ne zna šta da radi, a ja ne znam šta da joj savjetujem... nadam se da će se LejlaKa ubrzo javiti a do tada ima li neko neki savjet???

Mah-mah od nas user posted image

neka smanji unos tečnosti i šećera
ručno izvlačiti mlijeko, a nakon toga hladne obloge
obavezno uključiti tablete za prekidanje laktacije

ovo sa smanjenjem unosa nece sprijeciti stvaranje mlijeka, to je mit nase patronaze... treba izdajati malo, samo da pritisak popusti, obloge od kupusa stalno, cim jedni uvenu druge listove staviti, caj od persuna ili caj od zalfije za piti....a moze i otici u hitnu da joj daju bromergon, samo sto ni to ne pomogne momentalno nego za dan-dva... strasno mi je zaouser posted image

clock-img

27.11.2011, 14:25

clock-img

sweet insanity

pencil-img

1652

eto a meni rekli kupus nikako jer nije sterilan i jedan momak je jos na koljenu nahebo zbog toga pa kazu sta bi bilo sa sikama, uglavnom ja sam dobila savjet kupus 0 bodova nego hladne obloge od acidi borici.

clock-img

27.11.2011, 14:28

clock-img

animagical

pencil-img

5604

od savjetnice dobih ovakav savjet-pa da proslijedim-sve sto se radi i kod mastisa, a umjesto caja od zalfije preporucije caj od mente, on je dobar za tu prepunjenost...bromergon ne savjetuju er je opasan lijek...

clock-img

27.11.2011, 14:30

clock-img

sweet insanity

pencil-img

1652

mada od toga svega nista ne pomogne dok te neko posteno ne izmuzeuser posted image

naravno u slucaju da se nastavlja sa dojenjem.

< Poruku je uredio sweet insanity -- 27.11.2011 14:31:29 >

clock-img

27.11.2011, 14:32

clock-img

animagical

pencil-img

5604

izvini,stvarno ne vidim sta je smijesno u ovom slucajuuser posted image  

clock-img

27.11.2011, 14:54

clock-img

Anoniman

Ja sam pokusala sve i svasta da ne bi pila dostanex jer moji hormoni koji su u helaću nisu bas za lijeka za prestanak laktacije, ali nista nije pomoglo dok nisam popila dostanex. S tim da je kod mene pitanje gdje je vec uveliko laktacija bila uspostavljena pa je teze bilo i zaustaviti nego na samom pocetku kad nema potraznje.
Dostanex se moze popiti i dva odjednom ako je u pitanju slucaj kao kod prijateljice od ljubicice i koliko sam ja cula odmah sutradan je poboljsanje, dok ej meni ginekolog savjetovao vise dana da pijem i po ujutru i navece po pola tablete da bi postepeno laktacija prestala jer je vec uspostavljena. Evo dvanaest dana kako sam prestala da dojim na jednu dojku, a 20 na drugu i meni mlijeko jos curi, ali hvala bogu ne boli me i ne stvara mi problem i ako sam imala mastitis na jednoj dojci, plocice se bile stvorile, ali zahvaljujuci nasoj Lejli brzo sam to rijesila.
Lejla hvala jos jednom od srca user posted image

clock-img

27.11.2011, 14:56

clock-img

Anoniman

Da i ljubicice u slucaju da bude morala uzimati dostanex za prestanak laktacije u apoteci Lamela Šip je 25KM jeftiniji nego u Sarajevo apotekama.

clock-img

27.11.2011, 15:51

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Joj ljubičice, tako mi je zao. Nadam se da ce joj pomoci neki od savjeta sto su zene dale. Pored sve tuge, jadna ena mora i o grudima misliti.

< Poruku je uredio palachinken -- 27.11.2011 15:52:36 >

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

27.11.2011, 16:37

clock-img

bint

pencil-img

448

ah Boze dragi sto me pogodi ova vijest od ljubicice user posted image user posted image user posted image
Milostivi Boze samo sabura joj podariuser posted image user posted image

clock-img

27.11.2011, 17:19

clock-img

zanzibarka

pencil-img

-42

Mamice da vas pitam, imal iko od vas onu mrezicu sto se postavi na kadicu kad se beba kupa, moja sestra je to imala prije 4 godine, ja sam trazila ali nigdje ne mogu da nadjem, a pravo je prakticno? Ako neko ima, ili zna gdje bi se moglo kupiti da mi javne, unaprijed hvala user posted image

Naša princeza, naše malo sunce došlo je na ovaj svijet 27.10. Hvala Uzvišenom na najljepšoj blagodati!!!

clock-img

27.11.2011, 17:37

clock-img

Emica_sa

pencil-img

1463

kakvu mrezicu,na sto tacno mislis,ja sam nesto kupila,pa da vidim da li mislimo na istouser posted image

Hello, it's me...

Zadnji članci

article-img