cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat]

clock-img

26.11.2011, 21:06

clock-img

mala_sa

pencil-img

1353

Vala ja cu ga sada hraniti povrcem, mesom i vocem, a kasnije kad bude sam birao - e tu ja vise uticaja nemam user posted image (zato cu da profitiram sada) user posted image

Nego ove malo iskusnije mame, hajd me prosvijetlite kako da naucim mog A da proguta nesto sto nije skrozzz kasasto; znaci on jede sve sto mu stavim ali samo ako je skroz kasasto (kao one kupovne teglice). Ako osjeti imalo da ima neka grudvica ili recimo niti od mesa odmah ima nagon na povracanje, i na karju mi sve povrati user posted image user posted image

Silver one radnje koje sam ja upratila na forumu su: Azel, Sirano, Amko na Mojmilu, Bingo, Fis, Cm na stupu, Lindex (kad je snizenje), TC Tom... ako se jos sjetim napisem ti... i da, pa zasto neodes na baby bazar - tamo bude bas punooo stvarcica, a mozes i ovdije na forumu pitati zenice, pa ti one uslikaju sta imaju

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

clock-img

26.11.2011, 21:06

clock-img

gerberka

pencil-img

-1539

mi malo prosetali, preko puta zgrade nam je azel, kupili gegice u carapice..slj put idemo do binga, malo od pcelice da kupimo...aBda user posted image

sad opet lijevi bok user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

clock-img

26.11.2011, 21:08

clock-img

mersiha 77

pencil-img

940

IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: mersiha 77

Iman ugledah da si tu
kako si draga moja?
ma nikako da upratim jesili vodila Iman na UZ srca i ako jesi sta su vam rekli?
mi moramo na snimanje 01.decembra
da budu sigurni da je sve Ok.
ljubimo vas obadvije puno,puno
i blago tebi kad su te slusaleuser posted image

Hej mersi, dobro smo....kako ste vi, Anes, sluša li?

UZ srca imamo zakazan u iduću subotu...ne mogu je dočekati...aBd da sve bude u redu...

I mi vas dvoje ouno grlimo i ljubimo...user posted image

Iman hvala sto pitas
Anes slusa poprilicno obzirom da ga muce zubici,a i zivo je djete tako da nemogu ocekivati da bude kao statua ili spomenik,ma nebi ni to valjalouser posted image
blago tebi eto aBd ubrzo ces saznati
bice to sve superuser posted image
mi cemo prvog u tri satauser posted image
hvala draga moja

clock-img

26.11.2011, 21:10

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

26.11.2011, 21:19

clock-img

Daja_sa

pencil-img

461

IZVORNA PORUKA: Iman83

Mala_sa i ja tako kontam, dokle god jede voće i povrće i hvala Bogu hoće, ja ću nuditi i forsirati. Naravno da će i ona jednog dana htjeti radije čokoladu..al do tog dana je čeka još puno jabuka, banana, karfiola i krompira!user posted image

e slazem se sa ovim...ja imam curicu koja je do prije 2-3 mjeseca jela sve zivo...a sada apsolutno nista!!! 3 godine i 2 mjeseca su joj...sijede sam vise dobila zbog njene ishrane...bukvlano preko noci se dijete promjenilo za 360 stepeni.
doduse moze biti da je zbog novog clana porodice...bas veliku muku mucim sa njom. zato zene sto raznovrsniju hranu ubacujte u menije beba da im barem stvorite dobre "temelje"...user posted image

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

clock-img

26.11.2011, 21:33

clock-img

lejla80

pencil-img

1495

Nego zene kako se borite sa flekama na sipercima i gdje ih pronalazite a da nisu ovi standardni sa kojekakvima natpisima, oni me bas nerviraju..Moj A toliko bali da mi ni stotinu siperaka ne moze biti a svi su nam se vec prilicno uflekali..Ranije dok sam ga samo ja cuvala imala sam siperke za van i siperke za papanje a sad kad je sa sveki isprljali su mi i te za sredjaja heheh

2011.
2016.

clock-img

26.11.2011, 21:33

clock-img

mala_sa

pencil-img

1353

Ma Iman i ja kontam da mu je mozda jos rano, a nema jos nijedan zubic da bi sa njim kao zvakao...nego me zbunilo sto dosta mama savjetuje da se bebicama samo izgdjeci viljuskom i da se uce zvakati. Al ja cu sacekat jos jedan mjesec, pa valjda ce ko i Mancica sa 8mj da pocne malo zvakati user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

clock-img

26.11.2011, 21:35

clock-img

Anoniman

Lejla uzmi u DM-u sapun za fleke i ne trebaju ti novi sipercici, meni taj sapun skine sve moguce fleke, a ima i onaj njihov sprej za fleke i on je odlican, oboje koristim.

clock-img

26.11.2011, 21:41

clock-img

mala_sa

pencil-img

1353

Lejla ja imam onaj Dmov detadzent za fleke i nije los (dosta forumasica ga hvale), takodjer sam kupila i onaj gumeni sipercic (zavrnuti odozdo) i meni je spas - svu hranu uhvati (pa nema mrljanja po odjeci), a i samo ga saperes vodom i cist je. Ovdije sam ga vidjela u DMu, pa vidi mozda ima i dole (zapakovan je u malu kartonsku kutiju i sav je slozen, kosta oko 3€). Takodjer sam procitala da dosta forumasica i obicne sipercice kupuje u DMu.

clock-img

26.11.2011, 21:43

clock-img

lejla80

pencil-img

1495

Mala_sa ma polako..vidjeces doci ce dan kada ce on insistirati da mu das komadic necegai tako ce to i krenut..Ja nikad nisam gnjecila,jos uvijek preferiramo kasice ali kad mu dam nesto da sam zvace on to bez problema dok u samim kasicama ne voli komade....danas je papao kasicu sa puretinom a onda sa nama grasak, krompirice i meso (toliko je vristao da smo ga morali pocastit) MIslim da je prvo njegovo zvakanje bio komadic hljeba

2011.
2016.

clock-img

26.11.2011, 21:46

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

moja Nađa tek sada počinje da žvaće kako treba ali i tu zna biti selektivna. meso još uvijek ne ide ali ostalo žvaće...

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

clock-img

26.11.2011, 21:48

clock-img

lejla80

pencil-img

1495

Budem probala taj sapuncic....imam neki DM-ov detrdzent za fleke al ipak ostaju..mozda zato sto vise tako cesto ni nemam vremena prati ves zbog posla pa od stojanja, hajd ga znaj..

Taj gumeni sipercic bi mi dobro dosao,odavno trazim nesto takvo al ovdje nista nema...smrc..barem ja jos nisam nasla

2011.
2016.

clock-img

26.11.2011, 22:38

clock-img

Anoniman

Lajla gumeni imas u Kozmu u BBI, imaju plasticni i gumeni, plasticni 6km, a gumeni 10km i odlicni su i imaju tu "ćasu" na dnu sto sve "fata"

clock-img

26.11.2011, 23:14

clock-img

animagical

pencil-img

5604

i ja volim onaj sapun za fleke, A cesto prokaki po bodiju pa ja to prvo natrljam i onda u masinu...nigdje flekice...a sapun nikad potrositi, koristim ga evo 4 mjeseca...

clock-img

26.11.2011, 23:24

clock-img

mala_sa

pencil-img

1353

IZVORNA PORUKA: animagical

i ja volim onaj sapun za fleke, A cesto prokaki po bodiju pa ja to prvo natrljam i onda u masinu...nigdje flekice...a sapun nikad potrositi, koristim ga evo 4 mjeseca...

ja imam onaj prasak u kantici, i naspem ga direktno u masinu...a kupicu i sapun - cini mi se kao efikasniji

clock-img

26.11.2011, 23:26

clock-img

animagical

pencil-img

5604

ja samo pokvasim i natrljam i ubacim ves u masinu...ma blista stvarno..jos Ajnurove stvari perem na 40 i nigdje nikakve flekice

taman kad je rijec o vesu da vas pitam-jel peglate bebama stari i do kada ste peglali? ja ne peglam...

clock-img

26.11.2011, 23:29

clock-img

lepetetka

pencil-img

615

Ćao ženice! Evo sam malo iščitala vidim svekrve bile na tapeti.... Ja nemam ni svekra ni svekrvu nažalost, meni u neku ruku fale, i zbog mm a i djece, ipak je lijepo i kada imaju više deda i nana....
Moj sinak jutros povraćao jednom i čitav dan temp. od 38 do 38,5, zaspao je , dala sam mu kašiku paracetamola da budem rahatnija jer ide u noć sigurno bi skočila, pipkala sam ga kao da je hladan, nadam se daneće skakati temp. Eminica je zasad OK, valjda će tako i ostati, nadam se...
eto da vam se javim, laku noć želim!!!!!

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

clock-img

26.11.2011, 23:35

clock-img

mala_sa

pencil-img

1353

Animagical ja peglala mozda prva 2mj i prestala, sad samo ono sto se mora (kosuljice i pantole). Doduse sad zimi susim u susilici pa bas nista ne peglam.

clock-img

26.11.2011, 23:36

clock-img

mimikimi

pencil-img

258

vecer zene
sapun za fleke iz dm-a i ja koristim i dobar je samo prije pranja sto kaze animagical dobro natrljati i na pranje

nego vezano za zvakanje hrane
napravim ja svojoj spinat sa grizom i dodam jogurta kao sto ona voli pocela jesti i vidim ja nije to to jede ali nije nesto odusevljena kao inace ,odjednom se dijete rasplace ja kontam sta je prinosim kasiku otvara usta kad stavim joj zalogaj pocne negodovati
mm uze kruha nadrobi joj i onako u komadima sa spinatom dijete poce jesti dok sve nije stukla nije stala
i tako neki dan
meni se cini da ova moja hoce konkretan zalogaj
prije je jela kako god a sad nekako vise u komadima voli sto je meni bas drago
iako mislim da sam ja zasluzna za to jer sam joj bas rijetko rijetko vrlo rijetko miksala
mala sa ako ste uvijek miksale nemojte odmah preci  na krupnije nego postepeno ostavljajte komadice da se dijete navikne
ja mislim da je najbolje poceti sa trahanom
i nju mozes za pocetak malo izmiksati ne skroz ipak ce ostati malo komadica pa postepeno
ne znam et to je moje misljenje
lijep pozdrav

*mamin zvrk* 13.03.2011

clock-img

26.11.2011, 23:39

clock-img

rose

pencil-img

8709

IZVORNA PORUKA: lejla80

Nego zene kako se borite sa flekama na sipercima i gdje ih pronalazite a da nisu ovi standardni sa kojekakvima natpisima, oni me bas nerviraju..Moj A toliko bali da mi ni stotinu siperaka ne moze biti a svi su nam se vec prilicno uflekali..Ranije dok sam ga samo ja cuvala imala sam siperke za van i siperke za papanje a sad kad je sa sveki isprljali su mi i te za sredjaja heheh

mi nikad nismo nosili sipere vani...kvarili nam outfit a nisu nam ni trebali...moja S je minimalno balila i to uglavnom u kuci user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

clock-img

27.11.2011, 00:06

clock-img

animagical

pencil-img

5604

ja ne znam sta je s ovim baljenjemuser posted image nikako nismo koristili siperke kad od neki dan-poplava...i sve gura u usta, pa i taj siperak koji mu okacim... da nije gladanuser posted image

clock-img

27.11.2011, 00:36

clock-img

Gemelli

pencil-img

339

IZVORNA PORUKA: Gemelli

mi se nazalost moramo odjaviti poslije 6 mjeseci, upala bubrega, tablete .... uhh user posted image
mlijeka kao da je ostalo malo nesto, ali poslije pauze od osam dana ja cak i dobijem, ne zele user posted image , a da sam kao juce nudila osjecam da bi htjeli, bar on i sutradan ja mislim da ne bi dobila ... pocucla jednom, dvaput i bukvalno pljune, ako puno insistiram tersa naljutise zivot moj ...
da sam ponudila dan prije ne bi dobila i nastavilo bi se, osjecam to ...
mala curica, voli duda, tako da se nije ni osjetila neka promjena kod nje, a mali kad je budan ok, ali kad treba zaspati uzas koliko place, i slucajno mu dam mali prst da cucla i hehe, zavolio ga kao siku user posted image
od 5 mjeseca sam uvela dohranu, tako da sad sa sestim smo uveli i drugi obrok,
nadam se da nece biti problema i da sam bar koliko toliko doprinjela dojenjem za njihovo buduce zdravlje, sad odoh pitati koliko bi ad trebali piti dnevno, jer mimo svih muka, sad se brinem jer oni meni uopste ne piju koliko pise na kutiji, puno manje ....

pozzz mame, ja bih imala jedno pitanje, pitam ovde jer je najprometnije user posted image
koliko bi bebe od 6 mjeseci i petnestak dana, trebale piti AD dnevno, malo se brinem jer moje piju manje nego sto pise na kutiji, na kutiji pise 210 ml + hapa 5 puta dnevno, eto minus jedna kad se uvede obrok, a moje popiju 4 puta dnevno po 150 ml + hapa, stim da ujutro jedu vocnu kasu, a popodne rucak...
150 ml je max, ne mogu popiti vise iz jednog puta, a moja curica cak ni toliko ne popije recimo 3 od 4 flasice, 3 budu 120 130 ...
brinem se dali je to malo, znaci zadnja tri dana smo napravili ovakav ritam,
6/7 sati flasica,
10/11 sati vocna kasa,
1/2 sata flasica,
4/5 sati rucak sad vec meso tj, povrce kuhano na mesnoj vodi,
8/9 flasica i spavanje,
12/1 flasica koju dam dok spavaju (budili se oko 3, prije par dana i mama mi da savjet da ih nahranim dok spavaju da ne cakam da se bude i iskreno poslije takve flasice spavaju do 6) i ja se naspavalaaaa ovih par dana user posted image
nadam se da vas nisam smorila, MENE JAKO ZANIMA dajem li dovoljno hape, jer dok sam dojila, jeli su puno cesce,cak sam i dohranjivala sa AD, ali opet su jeli jako cesto, navece sam dohranjivala da duze spavaju, ali 4 5 sati je bio max, sad znaci od 8 do 6, stim da jednu flasicu dam u snu ...
i da ovih zadnjih deset dana kako ne doje, pocela sam davati hipp combiotic 2, jer opet rekla mi mama da je jaca, pa kao nemam pojma, uglavnom sestra moja nije dojila, pa mi ona preporucila kako je ona radila ...
kakica je normalna, ujutro i popodne poslije rucka ili samo ujutro, puno je tvrdja nego kad su dojili, ali ne muce se kad kake ...

et nadam se da vam nije bilo tesko procitati i dati neki komentar, ljubim vas i hvala unaprijed

clock-img

27.11.2011, 00:40

clock-img

Gemelli

pencil-img

339

IZVORNA PORUKA: animagical

ja ne znam sta je s ovim baljenjemuser posted image nikako nismo koristili siperke kad od neki dan-poplava...i sve gura u usta, pa i taj siperak koji mu okacim... da nije gladanuser posted image

kako slusa bebara, sjecam se tebe tj Nicka user posted image sa foruma trudnoca, koliko ima, mislim da si ti poslije mene, jer moj mali je sa 5 i pol, dobio donja dva zubica, prvo lijevi probio, pa desni i sad zajedno rastu, balio je sve gurao u usta, siperke i sl.,ali nije imao drugih problema, nervoza temperatura...,
iskreno bas sam se iznenadila kad su nikli ....

clock-img

27.11.2011, 00:42

clock-img

animagical

pencil-img

5604

ad se duze vari pa su duze siti a i kaloricniji je, zato duze spavaju...mislim da tako velike znaju odavno kad su gladni, trazili bi da mogu...ili im probaj neki svoj nacin, manje doze a cesce?

clock-img

27.11.2011, 00:42

clock-img

Gemelli

pencil-img

339

user posted image znam i jelenuT, taman samo se preselile sa jedne teme na drugu, ja nesto nemam vise obicaj dolaziti na RR osima kad imam problem ili kad mi dolazi naknada pa da vidim, dali se neko obradovao, pa de i ja ocekujem user posted image

eto opet poz za sve, sad cu vas malo citati, ali sam morala prvo reci sto me muci

Zadnji članci

article-img